Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Καυτό κορμί με μυστικά των Βραζιλιάνων

Εξωτικά συστατικά στα προϊόντα περιποίησης, tips για σωστή διατροφή, αποτελεσματική γυμναστική και συμβουλές από τις πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου.
Γιατί οι γυναίκες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής έχουν λαμπερά μαλλιά, σφιχτούς γλουτούς, λείο δέρμα και ομοιόμορφο τόνο; Δεν είναι μόνο η πορτορικανής καταγωγής Τζένιφερ Λόπεζ με τα αξιοζήλευτα οπίσθια ή οι Βραζιλιάνες ιέρειες του μόντελινγκ Αντριάνα Λίμα και Ζιζέλ Μπούντχεν με τις ονειρικές αναλογίες.
Απλές, καθημερινές γυναίκες στην άλλη όχθη του Ατλαντικού διατηρούν αψεγάδιαστες σιλουέτες, παρά τα δροσιστικά κοκτέιλ που πίνουν, και επιδερμίδα που ακτινοβολεί, αν και περνούν ώρες κάτω από τον ήλιο. Φέτος, για να κερδίσουμε και εμείς το στοίχημα της εντυπωσιακής εμφάνισης, ακολουθούμε τα μυστικά τους.
Ποια είναι αυτά;
Στόχος το brazilian bikini: Στις ΗΠΑ το βραζιλιάνικο μπικίνι διαδόθηκε τη δεκαετία του ΄90 από εφτά Βραζιλιάνες αδερφές που άνοιξαν το ινστιτούτο J Sisters. Έκτοτε η ζήτησή του πέρασε τα αμερικανικά σύνορα και επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο. Η full αποτρίχωση εκεί... κάτω είναι hot θέμα. Το μυστικό για να πετύχει η συνεδρία με κερί είναι να έχει γίνει απολέπιση με κάποιο προϊόν 3-4 μέρες πριν. Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί τυχόν φλεγμονή που οφείλεται στην ανάπτυξη της τρίχας μέσα στο δέρμα.
Αν, από την άλλη, θέλετε κάτι λιγότερο επώδυνο, στα ιατρεία διατίθεται τεχνολογία λέιζερ που εξαλείφει την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε κάθε φωτότυπο (απόχρωση του δέρματος). Όπως εξηγεί ο δερματολόγος Κωνσταντίνος Νεαμονιτός, το λέιζερ Elite της Cynosure ενσωματώνει το μήκος κύματος ενός λέιζερ Αλεξανδρίτη (ιδανικό για λευκό δέρμα) και ενός Nd:Yag (κατάλληλο για μαυρισμένη επιδερμίδα) και μπορεί να εφαρμοστεί άφοβα όλο το χρόνο. Οι τρίχες θα πέσουν 5-15 μέρες αργότερα και δεν θα σας απασχολήσουν καθόλου για ενάμιση μήνα, αφού η γραμμή του μπικίνι θα παραμείνει λεία και άψογη. Επιπλέον σε κάθε επόμενη επίσκεψη θα βλέπετε την τριχοφυΐα να μειώνεται σημαντικά. Το κόστος είναι γύρω στα € 60 (αν είναι total bikini εκτιμάται στα € 80).
Τα προϊόντα: Μετά από κάποια μέθοδο αποτρίχωσης με αποτέλεσμα μικρής διάρκειας (π.χ. ξύρισμα), ποντάρετε σε προϊόντα που αναστέλλουν την τριχοφυΐα με ουσίες-κλειδιά: ορός Adonia Hair Reducer Serum της Adonia με έλαιο περγαμόντου και εκχύλισμα χαμομηλιού, κρέμα με εκχύλισμα από βότανα Bioxet Hair Reducing Body Cream, κρέμα H. Ogel για το σώμα της Bioalpha Body με σύμπλεγμα από φυτικές στερόλες (στα φαρμακεία).
Πίλινγκ με φύκια και κανέλα:
Η απολέπιση και η ενυδάτωση συνδυάζονται σε μια περιποίηση που περιλαμβάνει μασάζ με αφρό από σαπούνι (από βότανα και έλαιο αργκάν) και απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων με ειδικές πετσέτες με τις οποίες γίνεται εντριβή. Ακολουθεί παραμονή στο χαμάμ για να αποβληθούν οι τοξίνες και στη συνέχεια γίνεται μασάζ με έλαιο αργκάν. Ζητήστε το Soap Dream Hamam έναντι € 45 (από € 90, ειδικά για τις αναγνώστριες του ELLE). Αν έχετε κυτταρίτιδα, δοκιμάστε πίλινγκ με γαρίφαλο, κανέλα και αιθέρια έλαια συνδυαστικά με μασάζ με φύκια. Κωδικός: Αποτοξίνωση De-Tox. Κόστος: € 37,50 (από € 75). Mf Day Spa, τηλ.: 210 9014211.
Τα προϊόντα: Δοκιμάστε το scrub σώματος με φύκια Cowshed Slender Cow Detoxifying Body Scrub, απολεπιστική κρέμα για πρόσωπο και σώμα Kora Organics Exfoliating Cream
της Kora Organics by Miranda Kerr , πίλινγκ σώματος Organic Mineral Peel Body
της Organic με αλόη και έλαιο τζοτζόμπα.
Γλουτοί: Βάλτε τους σε πρόγραμμα
Η αποχή από το γυμναστήριο δεν είναι δικαιολογία για να σταματήσετε να ασκείστε παραδίδοντας τα πόδια σας στη χαλάρωση. Το κλειδί είναι να είστε διαρκώς σε κίνηση συμμετέχοντας σε διάφορα σπορ. Αυτό δηλαδή που κάνουν και τα κορίτσια της Βραζιλίας. «Οι κλασικές ασκήσεις για τους γλουτούς είναι η γέφυρα, τα καθίσματα και οι προβολές, τα οποία μπορούμε να εκτελούμε 4 φορές την εβδομάδα (3 σετ των 15 επαναλήψεων)» αναφέρει ο personal trainer και δάσκαλος γιόγκα Σεραφείμ Αντωνάκης.
Η συμβουλή: «Οι Λατινοαμερικάνες δεν θέλουν οπωσδήποτε να είναι αδύνατες, αλλά να έχουν σμιλεμένο σώμα με καμπύλες» παρατηρεί ο Βραζιλιάνος πλαστικός χειρουργός Σαμπέο Γκόες. Αξιοποιήστε το έξυπνο κινητό σας και γυμναστείτε υπό τις οδηγίες κορυφαίων personal trainers. Ενδεικτικά μπορείτε να υιοθετήσετε το πρόγραμμα The Butt Master, έμπνευση του προπονητή Λεάντρο Καρβάλο, που ακολουθούν με ευλάβεια τα καλλίγραμμα μοντέλα της Victoria’s Secret. Μέσα σε 10’ θα έχετε εκτελέσει ένα κυκλικό πρόγραμμα ασκήσεων που περιλαμβάνει από καποέιρα μέχρι προβολές και καθίσματα. Αναζητήστε το βίντεο Brazil Butt Lift Work out BumBum στο YouTube και θα δείτε τους γλουτούς σας να στέκονται στο ύψος τους.
Αντιοξειδωτικά σνακ
Νερό καρύδας: Στο εσωτερικό του άγουρου καρπού της περιέχονται ένζυμα, βιταμίνη C, μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα και φυτοορμόνες. Ιδιαίτερα αποτοξινωτική, καθαρίζει τον οργανισμό και του παρέχει ηλεκτρολύτες όταν γυμνάζεστε και ιδρώνετε. Το νερό της καρύδας λατρεύουν να πίνουν η Ριάνα, η Μαντόνα και η Βραζιλιάνα καλλονή Αντριάνα Λίμα. Η τελευταία μάλιστα, πριν από κάθε ντεφιλέ, ακολουθεί ένα ειδικό πρόγραμμα για να κάνει την επιδερμίδα της πιο λεία και λαμπερή: καταναλώνει νερό καρύδας τρεις φορές τη μέρα για τρεις εβδομάδες.
Τα προϊόντα: Νερό καρύδας Vaϊ Vaϊ, Jax Coco και χωρίς πρόσθετη ζάχαρη Go Coco .
Μούρα ατσάι: Αυτά τα μικροσκοπικά φρούτα από τα δάση του Αμαζονίου είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά όπλα, πλούσια σε βιταμίνη Ε. Μάλιστα στον αμερικανικό νότο οι γρανίτες και τα smoothies που τα περιέχουν έχουν γίνει ανάρπαστα. Για να φτιάξετε το δικό σας, αναμείξτε ½ ποτήρι χυμό ατσάι, 2 κ.σ. γάλα καρύδας, 2 κ.σ. νερό καρύδας και 1 κ.γ. μέλι.
Τα προϊόντα: Μούρα ατσάι σε σκόνη και χυμό, Ιπποκράτειος Διατροφή, τηλ.: 210 9213440, μπάρες με ατσάι της Riolife.
Jaborandi για λαμπερά μαλλιά
Υγρασία, φριζάρισμα, υπεριώδης ακτινοβολία: Αν αναλογιστείτε την ταλαιπωρία που υφίστανται τα μαλλιά, πρέπει να δράσετε άμεσα για να τους χαρίσετε και πάλι υγιή όψη. Το έλαιο από το φλοιό και τα κόκκινα άνθη του jaborandi, ενός δέντρου που φύεται στον Αμαζόνιο, χρησιμοποιείται σε έξυπνες φόρμουλες για να επανορθώσει τα κατεστραμμένα μαλλιά. Η εναλλακτική επιλογή είναι τα έλαια αργκάν ή καρύδας, που επίσης διαθέτουν ενυδατική και μαλακτική δράση. Απλώστε τα μετά το ντους σε νωπά μαλλιά.
Τα προϊόντα: Σαμπουάν Jaborandie D'Amazonie Bio της Ikove, 100% pure Jaborandi Hair Oil της SBL.
elle.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια