Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διαμαρτυρία των ΑμεΑ έξω από το υπ. Εργασίας

Ζητούμενο η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.
Συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη συλλόγων ατόμων με αναπηρία, προκειμένου να αναδείξουν τα προβλήματά τους ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των....

ίδιων και των οικογενειών τους.
 Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.
«Φτάνει πια! Την κρίση την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε, οι πλέον ευάλωτοι, οι φτωχότεροι των φτωχών, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.
Η Συνομοσπονδία διεκδικεί, μεταξύ άλλων:
  • Καμία περικοπή σε προνοιακά-αναπηρικά και άλλα επιδόματα.
  • Εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από το νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων
  • Να μην κοπεί το ΕΚΑΣ, να μην γίνει καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, συνταξιούχων με αναπηρία και γονέων που προστατεύουν άτομα με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κλπ.
  • Παράταση χορήγησης της αναπηρικής σύνταξης, αλλά και πάσης φύσεως επιδομάτων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που παραμένουν στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, επί μήνες, χωρίς δική τους υπαιτιότητα.
  • Άμεση αξιολόγηση της λειτουργίας του ΚΕΠΑ, των υγειονομικών του επιτροπών και όλου του θεσμού, μετά από τους 26 μήνες λειτουργίας του, λήψη μέτρων ώστε ο θεσμός να λειτουργεί δίκαια, αντικειμενικά και επιστημονικά και να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που ταλαιπωρεί τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, που περιμένουν μήνες στην αναμονή, που υφίστανται αδικαιολόγητες μειώσεις στα ποσοστά αναπηρίας και προσέρχονται σε μη προσβάσιμους χώρους.
  • Αποκατάσταση των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία, χρόνια πάθηση και μελών των οικογενειών τους του ιδιωτικού τομέα από τα ασφαλιστικά ταμεία του υπουργείου Εργασίας.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια