Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Very Special Arts Hellas

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ-ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ – Φθινόπωρο 2013
Αγαπητοί μας φίλοι,
Σας στέλνουμε το καινούριο μας πρόγραμμα επισκέψεων - ξεναγήσεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής για το Φθινόπωρο 2013.
Παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής....

(μέχρι 2 προτιμήσεις) και στείλτε την με e-mail στο:info@vsahellas.gr ή με φαξ στο 2107487905 το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013.
Ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων, τις προτιμήσεις σας και την έγκαιρη απάντησή σας, θα γίνει η επιλογή της συμμετοχής ή των συμμετοχών σας. Οι αιτήσεις κάθε οργάνωσης δεν είναι δυνατόν να υπερβαίνουν τις δύο (2). Διαβάστε προσεκτικά τον αριθμό ατόμων που δέχεται κάθε Μουσείο. Σε ορισμένα μουσεία δεν δέχονται πάνω από 14 άτομα (βλ. αναλυτικό πρόγραμμα).
Παρακαλούμε μαζί με την αίτηση, να μας δώσετε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του υπευθύνου και του οδηγού του σχολικού.
Αφού λάβουμε την απάντησή σας θα έρθουμε σ’ επικοινωνία εμείς μαζί σας, ώστε να γνωρίζετε εγκαίρως τον χώρο ή τους χώρους, τους οποίους θα επισκεφθείτε.
Σε περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής ή ακύρωσης προγραμματισμένης επίσκεψης επικοινωνήστε ΕΓΚΑΙΡΑ μαζί μας, αλλιώς δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στη συνεργασία μας με τα Μουσεία και χάνεται η δυνατότητα συμμετοχής κάποιου άλλου ενδιαφερόμενου φορέα.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας και ΟΧΙ με τα Μουσεία:
– κα Ελένη Μαλτέζου, τηλ. 210 6743806 & 6973996837
– Very Special Arts Hellas, τηλ. 210 7710847 (11:00 π.μ. - 5:00 μ.μ.)
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ-ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
 ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ  ΧΩΡΟΥΣ – ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2013

1–  ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ (Α)  Κωδικός  κράτησης 73946                                               
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 πμ στην είσοδο του Μουσείου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15. Προσβάσιμο σε αναπηρικά αμαξίδια. Η είσοδος για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων γίνεται από την οδό Μητσαίων. Το πούλμαν θα σταθμεύσει στην οδό Χατζηχρήστου και Μητσαίων. Γίνονται δεκτά μέχρι 20 άτομα, ενώ άτομα με αναπηρικά αμαξίδια μέχρι 15 (ανώτατο όριο με τους συνοδούς 30 άτομα και για τις δύο κατηγορίες ομάδων). Ξενάγηση από συνεργάτη – ξεναγό της Very Special Arts Hellaς

2- ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ (Α)
Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 10.00 πμ ακριβώς (αλλιώς ακυρώνεται η παρακολούθηση της παράστασης). Λεωφόρος Συγγρού 387, αλλά η είσοδος γίνεται από το πίσω μέρος, από την οδό Πεντέλης 11. Παρακολούθηση της παράστασης «Η Εξέλιξη». Στον αριθμό των θέσεων που είναι 34 υπολογίζονται και οι συνοδοί. Προσβάσιμο σε αναπηρ. αμαξίδ. (μέγιστ.αρθ: 4). Παρακαλούμε να είστε αυστηρά συνεπείς στην ώρα σας και στον αριθμό των συμμετεχόντων.

3- ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ – ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (Α)
Τετάρτη 9 Οκτωβρίου και ώρα 10.15 πμ στην είσοδο του Μουσείου επί της οδού Λεβίδου 13 – Κηφισιά.
Η φυσική ιστορία  του πλανήτη (βαλσαμωμένα ζώα-έντομα-κοχύλια-πετρώματα). Προσβάσιμο σε αναπηρικά αμαξίδια. Γίνονται δεκτά μέχρι 15 άτομα, ενώ άτομα με αναπηρικά αμαξίδια μέχρι 8
(ανώτατο όριο λόγω περιορισμένου χώρου).

4- ΜΟΥΣΕΙΟ  ΛΑΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ (Α)
Πέμπτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 10.30 πμ στην είσοδο επί της οδού Διογένους 1-3 στην Πλάκα, στους Αέρηδες. Δημοφιλή αλλά και ξεχασμένα λαϊκά όργανα από τον 18ο αιώνα έως τις ημέρες μας. Γίνονται δεκτά μέχρι 15 άτομα. Μη προσβάσιμο σε αναπηρικά αμαξίδια. Δυνατότητα ψηλάφησης και ακουστική περιγραφή των οργάνων για άτομα με προβλήματα όρασης. Ξενάγηση από το Μουσείο.

5–  ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Α)    
Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και ώρα 10.15 πμ στην είσοδο επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας. Προβολή ταινίας για την ιστορία του κτιρίου της Βουλής και επίσκεψη στην αίθουσα ολομέλειας της Βουλής. Γίνονται δεκτά μέχρι 40 άτομα. Δυνατότητα συμμετοχής μικρού αριθμού ατόμων με κινητική αναπηρία (5 αμαξίδια). Δυνατότητα ακουστικής παρακολούθησης της προβολής για άτομα με προβλήματα όρασης. Ξενάγηση από τη Βουλή.

6 – ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 10.30 πμ ακριβώς, στην είσοδο επί της οδού Νεοφύτου Δούκα 4 στο  Κολωνάκι. Επίσκεψη στη νέα πτέρυγα του Μουσείου με εκθέματα και προβολή ταινίας «Από την ζωή στην Αθήνα του 5ου αιώνα». Γίνονται δεκτά μέχρι 14 άτομα. Προσβάσιμο σε αναπηρικά αμαξίδια, ανώτατος αριθμός αμαξιδίων 8. Ξενάγηση από το Μουσείο.

7–  ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ (Β)  Κωδικός κράτησης 73947
Πέμπτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 πμ στην είσοδο του Μουσείου. Για τα υπόλοιπα ισχύουν τα ίδια με το Νο 1 – ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ (Α).

8 –  ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ (Α)
Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και ώρα 10.30 πμ στην είσοδο επί της οδού Αδριανού 24 (απέναντι από την Εκκλησία του Αγ. Φιλίππου), στάση Μετρό Μοναστηράκι. Περιήγηση στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς. Γίνονται δεκτά μέχρι 20 άτομα. Χώρος προσβάσιμος σε αναπηρικά αμαξίδια, ανώτατος αριθμός αμαξιδίων 15. Ξενάγηση από συνεργάτη-ξεναγό της Very Special Arts Hellaς

9-  ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ (Β)
Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 πμ ακριβώς (αλλιώς ακυρώνεται η παρακολούθηση της παράστασης). Για τα υπόλοιπα ισχύουν τα ίδια με το Νο 2 ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ (Α).

10 –  ΑΚΡΟΠΟΛΗ (ΒΡΑΧΟΣ) (Α)
Πέμπτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 στο parking του κέντρου «Διόνυσος». Θα επισκεφτούμε τα Προπύλαια, τον Παρθενώνα και το Ερεχθείο. Ομάδα 20 ατόμων. Ο χώρος δεν είναι προσβάσιμος από αναπηρικά αμαξίδια. Ξενάγηση από συνεργάτη-ξεναγό της Very Special Arts Hellas.

11 – ΑΚΡΟΠΟΛΗ (ΒΡΑΧΟΣ) (Β)
Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 στο parking του κέντρου «Διόνυσος». Θα επισκεφτούμε τα Προπύλαια, τον Παρθενώνα και το Ερεχθείο. Για τα υπόλοιπα ισχύουν τα ίδια με το Νο 10

12- ΜΟΥΣΕΙΟ  ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ – ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (Β)
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 10.15 πμ στην είσοδο του Μουσείου επί της οδού Λεβίδου 13 – Κηφισιά.
Η φυσική ιστορία  του πλανήτη (βαλσαμωμένα ζώα-έντομα-κοχύλια-πετρώματα). Για τα υπόλοιπα ισχύουν τα ίδια με το Νο 3 ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ – ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (Α)

13–  ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑΣ – ΠΕΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 πμ στην είσοδο του κτιρίου Γεωλογίας μέσα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Διαθέτει μια πλούσια συλλογή από πετρώματα και ορυκτά από διάφορα μέρη του κόσμου. Γίνονται δεκτά μέχρι 20 άτομα. Προσβάσιμο από αναπηρικά αμαξίδια, ανώτατος αριθμός αμαξιδίων 15.  Γίνονται δεκτά και άτομα με προβλήματα όρασης. Ξενάγηση από το Μουσείο.

14ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 πμ στην είσοδο του Μουσείου επί της οδού Πανεπιστημίου 10-12. Επίσκεψη στη συλλογή «Το νόμισμα στον αρχαίο κόσμο». Γίνονται δεκτά μέχρι 20 άτομα. Μη προσβάσιμο σε αναπηρικά αμαξίδια. Ξενάγηση από το Μουσείο.

15-  ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ (Γ)
Πέμπτη 7 Νοεμβρίου  και ώρα 10.00 πμ ακριβώς (αλλιώς ακυρώνεται η παρακολούθηση της παράστασης). Για τα υπόλοιπα ισχύουν τα ίδια με το Νο 2 ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ (Α).

16 –  ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ (Β)
Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και ώρα 10.30 πμ στην είσοδο επί της οδού Αδριανού 24 (απέναντι από την Εκκλησία του Αγ. Φιλίππου), στάση Μετρό Μοναστηράκι. Περιήγηση στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς. Για τα υπόλοιπα ισχύουν τα ίδια με το Νο 8 ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ (Α)

17– ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ (Γ)  Κωδικός κράτησης 73948
Τετάρτη 13 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 πμ στην είσοδο του Μουσείου. Για τα υπόλοιπα ισχύουν τα ίδια με το Νο 1 – ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ (Α).

18 –  ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Πέμπτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 10.30 πμ στην είσοδο επί των οδών  Ασωμάτων 
22 & Διπύλου (μεταξύ εκκλησίας Αγ, Ασωμάτων και οδού Πειραιώς). Συλλογή
αντικειμένων  ισλαμικής τέχνης περασμένων αιώνων. Εντός του κτιρίου υπάρχει και μέρος του  
τείχους της  αρχαίας Αθήνας. Γίνονται δεκτά μέχρι 20 άτομα. Προσβάσιμο σε αναπηρικά    
αμαξίδια  ανώτατος αριθμός 10. Ξενάγηση από το Μουσείο.

19–  ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Β)    
Δευτέρα 18 Νοεμβρίου και ώρα 10.15 πμ στην είσοδο επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας. Προβολή ταινίας για την ιστορία του κτιρίου της Βουλής και επίσκεψη στην αίθουσα ολομέλειας της Βουλής. Για τα υπόλοιπα ισχύουν τα ίδια με το Νο 5 – ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Α).

20 - ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ  ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 πμ στην είσοδο της οδού Βασ. Σοφίας 22. Επίσκεψη στην μόνιμη έκθεση. Γίνονται δεκτά μέχρι 10 άτομα. Προσβάσιμο σε αναπηρικά αμαξίδια, ανώτατος αριθμός αμαξιδίων 8. Δυνατότητα ειδικής ξενάγησης – ψηλάφησης ορισμένων εκθεμάτων για άτομα με προβλήματα όρασης, εφόσον δημιουργηθεί ομάδα τουλάχιστον 8 ατόμων. Ξενάγηση από το Μουσείο.

21 - ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ (Β)
Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και ώρα 10.30 πμ στην είσοδο επί της οδού Διογένους 1-3 στην Πλάκα, στους Αέρηδες. Δημοφιλή αλλά και ξεχασμένα λαϊκά όργανα από τον 18ο αιώνα έως τις ημέρες μαςΓια τα υπόλοιπα ισχύουν τα ίδια με το Νο 4 ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ (Α).

22- ΜΟΥΣΕΙΟ  ΜΠΕΝΑΚΗ
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 10.30 στην είσοδο της οδού Βασ Σοφίας και Κουμπάρη 1 Κολωνάκι.  
Επίσκεψη στην λαογραφική συλλογή.  Γίνονται δεκτά μέχρι 14 άτομα. Προσβάσιμο
σε  αναπηρικά αμαξίδια, ανώτατος αριθμός  αμαξιδίων 8. Ξενάγηση από το Μουσείο.

23- ΕΘΝΙΚΟ  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 
Πέμπτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 πμ στο προαύλιο επί της Λεωφόρου Πατησίων 44.
Το μεγαλύτερο Αρχαιολογικό Μουσείο της χώρας, πλήρως ανακαινισμένο. Προσβάσιμο σε αναπηρικά αμαξίδια. Ξενάγηση από συνεργάτη-ξεναγό της Very Special Arts Hellas. Δεκτά μέχρι 20 άτομα.

ΑΙΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια