Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τούρτα σοκολάτας με κορν φλέικς και φρούτα

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Κόρν φλέικς 200γρ.
Κουβερτούρα σοκολάτα 300γρ.
Κακάο 6 Κουταλιές της σούπας
Γάλα 4 Κουταλιές της σούπας
Μέλι 3 Κουταλιές της σούπας
Βούτυρο 150γρ.
Λικέρ 2 Κουταλιές της σούπας

Κρέμα:
Κρέμα γάλακτος 300γρ.
Ζάχαρη άχνη 3 Κουταλιές της σούπας
Φράουλες ή φρούτα εποχής ή μαρμελάδα ή σοκολάτα πραλίνα 250γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ :
Τοποθετούμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα σοκολάτα και το τοποθετούμε πάνω σε ένα κατσαρολάκι με νερό πάνω στην κουζίνα μέχρι να λιώσει ομοιόμορφα η σοκολάτα.
Προσθέτουμε το κακάο και το γάλα μέσα στην λιωμένη σοκολάτα και με ένα σύρμα το ανακατεύουμε ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε το μέλι και λίγο λίγο το βούτυρο που το είχαμε κομμένο σε μικρά τεμάχια και τέλος ρίχνουμε το λικέρ συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά το μπολ με την σοκολάτα.
Σε ένα άλλο μπολ έχουμε τοποθετήσει τα κόρν φλέικς και ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά και ομοιόμορφα μέχρι να γίνουν τα κορν φλεικς σοκολατένια.
Σε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί στρώνουμε ομοιόμορφα τα κορν φλεικς με σοκολάτα και τα απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα και τέλος τα τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο για μία ώρα περίπου.
Σε ένα πιάτο καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες ή τα φρούτα εποχής πολύ καλά και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και αφήνουμε λίγα για το ντεκόρ μας.
Σ ε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το μιξεράκι μας να γίνει μια ομοιόμορφη σαντιγί και στο τέλος προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά και τέλος τις ψιλοκομμένες φράουλες ή φρούτα εποχής ανακατεύοντας πάλι.
Τέλος βγάζουμε από το ψυγείο το στρογγυλό ταψί και ρίχνουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα την σαντιγί μας και τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα φρούτα διακοσμητικά για το ντεκόρ μας ή ότι άλλο θέλουμε να ρίξουμε π.χ κομμάτια σοκολάτας κλπ.
Το τοποθετούμε για αρχή στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα και μετά στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο ρίχνουμε από πάνω αν θέλουμε μαρμελάδα ή σοκολάτα πραλίνα η κακάο κλπ.
Έτοιμο για να το σερβίρουμε. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια