Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ευρωπαϊκό κύπελλο ποδηλασίας​ ΑμεΑ: 6 μετάλλια

Με έξι μετάλλια επέστρεψαν οι Έλληνες αθλητές από το Ευρωπαϊκό κύπελλο ποδηλασίας δρόμου που έγινε στην Πράγα της Τσεχίας 21 και 22 Σεπτεμβρίου.
 Οι αθλητές μας κατέκτησαν 4 χρυσά και 2 αργυρά και έδειξαν ότι έχουν και παρόν αλλά και μέλλον στο άθλημα.
 Αναλυτικά τα αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών ήταν:

Νίκου Ευάγγελος κατ. Η1 1ος Ατομική Χρονομέτρηση 9,2χλμ. 28.19΄΄ και 1ος αντοχή 1,17,21΄΄ Συνολικά κατέκτησε την 1η θέση στο Ευρωπαϊκό κύπελλο.
 Χατζηιωάννου Μαρία -Μηλάκη Αργυρώ κατ. Β 1ες Ατομική Χρονομέτρηση 9,2χλμ. 15,02΄΄ και 1ες αντοχή με 1,19,32΄΄ Συνολικά κατέκτησε την 1η θέση στο Ευρωπαϊκό κύπελλο.
Βαρβούρης Άγγελος- Μαραβελάκης Ιωάννης κατ. Β 2οι Ατομική Χρονομέτρηση 13,6χλμ. 19,22΄΄ και 2οι αντοχή 1,39,23΄΄ Συνολικά κατέκτησαν την 2η θέση στο Ευρωπαϊκό κύπελλο.

Η Ελληνική ομάδα στάθηκε άτυχη καθώς έχασε ακόμη ένα χρυσό στην ατομική χρονομέτρηση (τάντεμ ανδρών) για μόλις 430 χιλιοστά του δευτερολέπτου!! Επίσης οι γυναίκες μετά από σπουδαία κούρσα πέρασαν τους μισούς άνδρες στην αντοχή. και ο Νίκου Ευάγγελος πέρασε όλους τους αθλητές της κατηγορίας του μια ολόκληρη στροφή στην αντοχή!!

Αρχηγός αποστολής ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής Βαρβεράκης Γιώργος. Η Ελληνική αποστολή πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και απέσπασε τα συγχαρητήρια του Άγγλου αλυτάρχη, κομισάριου της UCI, ενώ η εμφάνιση των Ελλήνων αθλητών προκάλεσε τα θετικά σχόλια της Τσέχικης τηλεόρασης που κλήθηκε να σχολιάσει τη διαδρομή που ήταν πολύ δύσκολη και απαιτητική, τη διοργάνωση και φυσικά την πρόοδο που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια σαν χώρα στην ποδηλασία.

 Η «Ευρωπαϊκή Πίστη» είναι χορηγός ρουχισμού της Εθνικής ομάδας Ποδηλασίας της Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ, όπως και των υπόλοιπων Εθνικών ομάδων της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες για το 2013.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια