Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα καθαρά ρούχα... αρρωσταίνουν;

Μπορεί μόλις παίρνετε τα φρεσκοπλυμένα ρούχα σας από το πλυντήριο να μυρίζουν υπέροχα ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως είναι όντως καθαρά.
Σήμερα χρησιμοποιούμε απορρυπαντικά φιλικά στο περιβάλλον και το δέρμα, τα οποία καθαρίζουν τους λεκέδες σε....

ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες αλλά μήπως αυτό θα είχε κόστος στην υγεία μας;
Έρευνα έδειξε πως δυνητικά επιβλαβή βακτήρια που βρίσκονται στα ρούχα μας δεν μπορούν να σκοτωθούν σε χαμηλές θερμοκρασίες πλύσης και στην ουσία βρίσκουν ένα γόνιμο έδαφος για να παραμείνουν ή να μεταφερθούν από ρούχο σε ρούχο ακόμα και στον κάδο του πλυντηρίου.
Τα επίπεδα των βακτηρίων που βρέθηκαν από μικροβιολόγους σε πλυντήρια και σε "καθαρά ρούχα" οδήγησαν την Dr Lisa Ackerley να επισημάνει στον κόσμο ότι: " Οι καταναλωτές πιστεύουν ότι το πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο έχει σαν αποτέλεσμα πεντακάθαρα ρούχα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το καθαρό είναι και υγιεινό. 
Τα βακτήρια από τα λερωμένα εσώρουχα μεταφέρονται σε αντικείμενα όπως οι πετσέτες π.χ για να σκουπίσει ο κόσμος το πρόσωπό του ή τα πιάτα του".
Βακτήρια που κρύβονται μέσα σε πλυντήρια μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνα για κάποια μόλυνση ενώ η πλύση χαμηλής θερμοκρασίας πρέπει να επισημανθεί πως προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν στα αγαπημένα τους κρησφύγετα που δεν είναι άλλα όπως το συρτάρι απορρυπαντικού ή το λάστιχο της πόρτας.

Πως να αντιμετωπίσετε τα βακτήρια στο πλυντήριο
Πραγματοποιείστε μια πλύση χωρίς ρούχα στους 90 βαθμούς μια φορά το μήνα και καθαρίστε τον κάδο.
Πλένετε σεντόνια, εσώρουχα και κάλτσες ξεχωριστά από πετσέτες .
Μην κλείνετε αμέσως την πόρτα του πλυντηρίου μετά το τέλος της πλύσης.
Πρέπει να αεριστεί ώστε να μειωθεί η ανάπτυξη βακτηρίων στο εσωτερικό του.
Να καθαρίζετε τακτικά τα λάστιχα της πόρτας και το συρτάρι του απορρυπαντικού και να πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας.
 mylady

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια