Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ωρολόγιο πρόγραμμα για το Γυμνάσιο - Λύκειο

Μετά από την έντονη φημολογία και τα έγγραφα που είχαν κυκλοφορήσει ανεπίσημα κι έκαναν λόγο για «κόψιμο» κάποιων μαθημάτων, τελικά ανακοινώθηκε το ωρολόγιο πρόγραμμα Γυμνασίου - Λυκείου για τη φετινή χρονιά, στο οποίο επανέρχονται τα μαθήματα που αρχικά είχε φανεί από ανεπίσημα έγγραφα του υπουργείου ότι θα καταργηθούν.
Πάντως, διευκρινίζεται ότι το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα ΘΑ ισχύσει....

μόνο για την Α' Γυμνασίου, ενώ για τις Β' και Γ' θα ισχύσει το περυσινό.
Αναφορικά με τα μαθήματα που «επιστρέφουν», πρόκειται για τη Βιολογία της Α' Γυμνασίου, της Μουσικής και των Καλλιτεχνικών σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και όχι μόνο στην πρώτη, της Τεχνολογίας που είχε εξαφανιστεί στο σχετικό ανεπίσημο έγγραφο και «επιστρέφει» με μία ώρα σε κάθε τάξη του Γυμνασίου.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί ότι προστίθεται ένα νέο μάθημα στο επιστημονικό πεδίο της φυσικής στην Α' Γυμνασίου, για το οποίο όμως δεν υπάρχει βιβλίο.

Πολύ σημαντικό θέμα προκύπτει με τις ξένες γλώσσες η διδασκαλία των οποίων περιορίζεται σε 2 ώρες (2 για την πρώτη 2 για τη δεύτερη ξένη γλώσσα), στο Λύκειο μένει μια γλώσσα, κάτι που όπως είναι σαφές δεν είναι αρκετό, για να βοηθήσει τους μαθητές να πάρουν πιστοποίηση και πτυχία και να μάθουν καλά μία ξένη γλώσσα.
Κατ' επέκταση το φροντιστήριο καθίσταται η πρώτη -και αναγκαστική- επιλογή σε περίοδο κρίσης για τις ελληνικές οικογένειες.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το ωρολόγιο πρόγραμμα του Λυκείου

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το ωρολόγιο πρόγραμμα του Εσπερινού Γυμνασίου

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το ωρολόγιο πρόγραμμα του Εσπερινού Λυκείου

Zougla
tampouloukia
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια