Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παλιό σινεμά στο Σπίτι του Ηθοποιού

Αρωμα από τον παλιό, καλό ελληνικό κινηματογράφο (με κάποιους από τους εκπροσώπους του παρόντες) πλημμύρισε το «Σπίτι του Ηθοποιού». Διαχρονικά τραγούδια που μεγάλωσαν γενιές και γενιές σιγοτραγούδησαν ηθοποιοί και κοινό πριν από λίγες ημέρες στη νοσταλγική βραδιά που οργανώθηκε στον χώρο που με τόσο μεράκι έχει δημιουργήσει η Αννα Φόνσου προκειμένου να....

φιλοξενεί αλλά και να φέρνει κοντά παλαίμαχους ηθοποιούς και ανθρώπους της τέχνης. Σύμμαχο στην προσπάθεια αυτή οι άνθρωποι του καλλιτεχνικού κόσμου έχουν βρει και τη γειτονιά που τιμά τις μουσικές βραδιές προσφέροντας ό,τι έχει ευχαρίστηση, ώστε να ολοκληρωθεί το εγχείρημα.
Η «ψυχή» του «Σπιτιού του Ηθοποιού», Αννα Φόνσου, φορώντας μια μαύρη τουαλέτα που τόνιζε την καλλίγραμμη σιλουέτα της, υποδέχτηκε τον κόσμο και ευχαρίστησε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την ξεχωριστή αυτή βραδιά. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης, μετά την περιπέτεια με την υγεία του επέστρεψε στο καταφύγιο αγάπης που με πολύ κόπο και πολύχρονες προσπάθειες δημιούργησε η Αννα Φόνσου. Μάλιστα κάθε φορά χαίρεται να βλέπει τον κόσμο που τον λάτρεψε, γι' αυτό και πάντα δίνει το «παρών» διακριτικά.
Ετσι και τώρα στην άκρη της σκηνής είχε στηθεί το καλλιτεχνικό παρεάκι. Στο ίδιο τραπέζι ήταν ο Ανδρέας Μπάρκουλης με την οικογένειά του και την Καίτη Φίνου, η οποία πρόσφατα μετακόμισε στο «Σπίτι του Ηθοποιού».
Απουσίαζε ο επίσης ένοικος Βαγγέλης Κατσουλίνος, ο οποίος πήγε να επισκεφτεί συγγενείς του και θα επιστρέψει σε λίγες ημέρες. Στις πρώτες θέσεις ήταν και ο Στάθης Ψάλτης με τη σύζυγό του Χριστίνα, καθώς ήθελε για άλλη μία φορά να σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων του.
Η Αννα Φόνσου είπε στην «Espresso»: «Ηταν πολύ ωραία βραδιά, με δεκαπέντε άτομα επί σκηνής να τραγουδάνε κομμάτια που αγαπήθηκαν από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο» λέει η αγαπητή ηθοποιός και συνεχίζει: «Ο κόσμος που είχε μαζευτεί γέμισε ασφυκτικά το θέατρο, με το κοινό να σιγοτραγουδάει. Είχαμε μπαλέτο, ζωντανή ορχήστρα και καταπληκτικούς ερασιτέχνες τραγουδιστές που κατάφεραν να κάνουν μια μεγάλη παρέα όσους ήταν εκεί».
Μάλιστα μίλησε και για τον Στάθη Ψάλτη, ο οποίος μέσω της «Espresso» απηύθυνε έκκληση στους συναδέλφους του να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να βοηθήσουν ο καθένας όπως μπορεί τους συναδέλφους τους. Η Αννα Φόνσου βρήκε έναν σύμμαχο στο πρόσωπό του και, όπως είπε, «ο Στάθης είναι πολύ κοντά στο “Σπίτι του Ηθοποιού”, τον ευχαριστούμε και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι συνάδελφοι».
Η γειτονιά του Αγίου Νικολάου στο κέντρο της Αθήνας στηρίζει πάντα τις βραδιές και τις εκδηλώσεις που γίνονται στο θέατρο δρόμου «Νίκος Κούρκουλος», όπως έχουν ονομάσει το θεατράκι που είναι στον πεζόδρομο. Κάθε καρέκλα σκηνοθέτη όπου καθόταν το κοινό είχε ονόματα ταλαντούχων ανθρώπων που έχουν φύγει από τη ζωή, όπως Αλέκος Σακελλάριος, Ορέστης Λάσκος, Μιχάλης Κακογιάννης, Γιάννης Δαλιανίδης, Ντίνος Δημόπουλος, Ερρίκος Θαλασσινός, Ντίμης Δαδήρας και πολλοί άλλοι.
Συχνά επισκέπτονται το «Σπίτι του Ηθοποιού» ο Αλκης Γιαννακάς, ο Θέμης Μάνεσης, ο Μάκης Κωστίνης. Ο τελευταίος ξημεροβραδιάζεται στο οίκημα, γιατί, όπως λέει, του αρέσει να βρίσκεται ανάμεσα στους συναδέλφους του, όπως ο Βαγγέλης Τσιγαράς, τον οποίο έχουν χρίσει υπεύθυνο στο πιάνο μπαρ που λειτουργεί στον όροφο και παράλληλα φροντίζει τα λουλούδια στο κτίριο και θέλει προτού ανοίξουν οι πόρτες για τον κόσμο να είναι όλα στην εντέλεια. Αλλά και ο Γιάννης Γούτης, ο οποίος τα βράδια δουλεύει σε γνωστό μαγαζί της Αθήνας τραγουδώντας, και είναι ακόμη ένας ένοικος στο καλλιτεχνικό στέκι.
,

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια