Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εσύ έχεις την ευθύνη αν κολλήσεις AIDS στο νοσοκομείο

ΑΧΕΠΑ: «εσύ φέρεις την ευθύνη αν κολλήσεις AIDS στο νοσοκομείο
Tι ακριβώς αναφέρει έγγραφο του ΑΧΕΠΑ που έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο και έχει δημιουργήσει σάλο σχετικά με το AIDS;:

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τη διαρροή εγγράφου του ΑΧΕΠΑ στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το οποίο, από την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013, δεν θα διεξάγονται μοριακοί έλεγχοι στο αίμα που λαμβάνει το νοσοκομείο. Οι γιατροί προειδοποιούν τους ασθενείς που θα δεχθούν το αίμα, ότι υπάρχει «μικρός κίνδυνος» μετάδοσης AIDS και ηπατίτιδας.

Σύμφωνα με έγγραφο της συντονίστριας διευθύντριας του Κέντρου Αίματος του ΑΧΕΠΑ Ελένης Χασαποπούλου-Μπατάμη, από την Κυριακή, στο αίμα που λαμβάνει το νοσοκομείο δεν θα πραγματοποιούνται μοριακοί έλεγχοι, οι οποίοι εντοπίζουν το AIDS και την ηπατίτιδα B και C, καθώς δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι αντιδραστήρες.

Εντούτοις, θα διενεργείται μόνο ορολογικός έλεγχος. Στο ίδιο έγγραφο του ΑΧΕΠΑ αναφέρεται πως οι γιατροί θα πρέπει να ενημερώνουν τους ασθενείς που θα χρειαστούν μετάγγιση από το συγκεκριμένο αίμα όπως και τους συγγενείς τους. Επιπλέον, θα πρέπει να παίρνουν απ’ αυτούς ενυπόγραφη δήλωση ότι έλαβαν γνώση πως το αίμα έχει ελεγχθεί μόνο με ορολογικό έλεγχο και πως υπάρχει «δυνητικός μικρός κίνδυνος μετάδοσης με την μετάγγιση, καθώς ο αιμοδότης μπορεί να βρίσκεται στην περίοδο ‘παραθύρου’ για HIV ή HBV ή HCV».

Δείτε το έγγραφο του ΑΧΕΠΑ που έχει δημιουργήσει σάλο:
fimes.gr.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια