Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κάτι πρόκειται να συμβεί σε 77 ημέρες

Προφητεία για μια επικείμενη καταστροφή; Προγραμματισμός για τρομοκρατική ενέργεια μεγάλου επιπέδου; Προειδοποιητικό μήνυμα για κάτι τρομακτικό που ίσως έχουν ήδη προγραμματίσει οι «μεγάλοι» του πλανήτη; Προετοιμασία για την άφιξη εξωγήινων όντων στη Γη; Ή μήπως απλώς ένα έξυπνο διαφημιστικό τρικ; Ο,τι και αν είναι, η....

«αντίστροφη μέτρηση» που μας προϊδεάζει καθημερινά ότι «κάτι πρόκειται να συμβεί σε Χ ημέρες» και συνοδεύεται από μια πρόταση-γρίφο έχει καταφέρει να αποσπάσει την προσοχή εκατομμυρίων χρηστών του Ιντερνετ που περιμένουν εναγωνίως την 24η Σεπτεμβρίου, όταν θα μηδενίσει η αρίθμηση!

Ισως να μην έδινε κάποιος ιδιαίτερη σημασία, αν τα περίεργα αυτά μηνύματα δεν εμφανίζονταν -ή μάλλον ακούγονταν- σε ένα κανάλι που λειτουργεί εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια στο YouTube. Το Pronunciation Book, όπως λέγεται, ήταν ένα κανάλι το οποίο ασχολούνταν αποκλειστικά με τη σωστή προφορά αγγλικών λέξεων και είχε αναρτήσει 700 βίντεο με ηχητικό περιεχόμενο.

Οταν όμως τη Δευτέρα 8 Ιουλίου εμφάνισε ξαφνικά τον αριθμό 77 και η φωνή του δασκάλου-ομιλητή ακούστηκε να λέει «κάτι πρόκειται να συμβεί σε 77 ημέρες», οι 27.000 συνδρομητές του προβληματίστηκαν. Τις επόμενες μέρες η ακολουθία των αριθμών εξακολούθησε να φθίνει, με την απρόσωπη φωνή να επιμένει ότι κάτι θα γίνει, συνοδευόμενη από μηνύματα χωρίς προφανές νόημα! Τα ερωτήματα άρχισαν να πληθαίνουν! Και όχι μόνο αυτά, αλλά και οι... επισκέπτες του συγκεκριμένου καναλιού στο YouTube, που βάλθηκαν να μεταφέρουν τα μυστηριώδη μηνύματα μέσω των chat και των forum, με αποτέλεσμα να έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, με εκατοντάδες συνωμοσιολογικά ή καθησυχαστικά σχόλια να τα ακολουθούν.

Φράση-κλειδί ήταν αυτή που ακούστηκε τη δεύτερη μέρα: «Προσπαθώ να σου πω κάτι εδώ και 1.183 μέρες». Ποιος -και για ποιο λόγο- μπορεί να περίμενε τρία ολόκληρα χρόνια για να μιλήσει για κάτι; Και πόσο σοβαρό μπορεί να ήταν αυτό, ώστε να προσπαθεί κάποιος για τόσο μεγάλο διάστημα να το πει, χωρίς να τα καταφέρνει;

Θεωρίες
Εστω και αν οι φράσεις δεν συνδέονται μεταξύ τους, τουλάχιστον φαινομενικά, οι καταστάσεις που περιγράφουν είναι από μυστηριακές έως ζοφερές. Κάποιες από αυτές μάλιστα δείχνουν να έχουν σχέση με την οικονομική κρίση και πιθανή «καταιγίδα» στις αγορές ή τις εντάσεις μεταξύ χωρών που μπορεί να οδηγήσουν σε πολεμικές συρράξεις. Πάντως αναφέρονται σε πράγματα που ο εκφωνητής παραδέχεται πως δεν είναι ξεκάθαρα! Ανάμεσα στις δεκάδες θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί, κάποιοι διακρίνουν μια ελκυστική διαφημιστική καμπάνια για κάποιο νέο κινητό ή βιντεοπαιχνίδι δράσης ή ακόμη για την ταινία «Battlestar Gallactica».

Οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας «βλέπουν» πίσω από τα μηνύματα έναν προγραμματισμένο Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο ή μια κωδικοποιημένη συνεννόηση διεθνών τρομοκρατών! Κάποιοι υποστηρίζουν ότι προμηνύεται πρόσκρουση αστεροειδούς στη Γη! Πολλοί μιλούν για φυσική καταστροφή μεγάλων διαστάσεων, άλλοι οραματίζονται τη Δευτέρα Παρουσία και άλλοι μια στενή επαφή τρίτου τύπου με εξωγήινα όντα! Κάποιοι χρησιμοποίησαν ειδικά όργανα προκειμένου να απομονώσουν τη φωνή και διέκριναν μια σειρά από περίεργους χτύπους στο τέλος κάθε μηνύματος, οι οποίοι ωστόσο δεν εξηγούνται ούτε με τα σήματα Μορς. Οι ίδιοι τα χαρακτηρίζουν ως μια μορφή κωδικής επικοινωνίας. Αδυνατούν όμως να βρουν το «κλειδί» για να σπάσουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι κώδικας!

Μυστηριώδης εκφωνητής

Προσπαθώντας να ανακαλύψουν ποιος κρύβεται πίσω από το μυστηριώδες Pronunciation Book και πού βρίσκεται, τα μέλη της ιστοσελίδας 4chan.org, που ειδικεύονται στις θεωρίες συνωμοσίας, απομόνωσαν ήχους από σειρήνες περιπολικών, κορναρίσματα αυτοκινήτων, έντονη καταιγίδα, ακόμη και μια γυναικεία κραυγή που θα μπορούσε όμως να είναι και ουρλιαχτό γάτας! Ετσι ή αλλιώς, το ότι κατέληξαν πως ο μυστηριώδης εκφωνητής βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Υόρκης δεν φώτισε ιδιαίτερα το μυστήριο. Και δεν αποκλείεται ο ίδιος να διασκεδάζει αφάνταστα με τους προβληματισμούς που έχει προκαλέσει!

Τα μηνύματα όλων των ημερών
77: «Κάτι πρόκειται να συμβεί σε 77 μέρες».
76: «Προσπαθώ να σου πω κάτι εδώ και 1.183 μέρες».
75: «Είμαι ξύπνιος τώρα. Τα πράγματα ξεκαθαρίζουν. Δεν λέω λέξεις πια».
74: «Εχω ένα λεπτό, άσε με να σου πω τι νομίζω ότι συμβαίνει».
73: «Η ένταση μεταξύ των συνοικιών έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες».
72: «Μπορείς να το δεις στις αγορές. Ο καθένας είναι έτοιμος για την καταιγίδα».
71: «Τραγουδούν ένα νέο τραγούδι στους δρόμους του Zone».
70: «Εχω πολλές πληροφορίες να μου κρατήσουν συντροφιά».
69: «Κανένας δεν είναι έτοιμος. Εκείνος παρακολουθεί τις αγορές».
68: «Δεν μιλώ για καταστροφή. Μιλώ για ένα ερωτικό τρίγωνο».
67: «Πέσαμε μέσα στη ζούγκλα για ένα καλοκαίρι εγκλήματος».
66: «Ημασταν νέοι ήρωες, υπέροχοι ψεύτες».
65: «Κλείσε τα φώτα και πιες ένα παγωμένο ποτήρι νερό».
64: «Κανένας δεν τραγουδά, κάθε μέρα είναι ίδια».
63: «Επρεπε να έχουμε ακούσει τον αρχηγό».
62: «Με περιμένει. Πρέπει να βρω το σύστημά της».
61: «Μέρα γεμάτη άγχος; Παίξε λίγο βόλεϊ».
60: «Το σπίτι της έχει δωμάτια στα οποία ποτέ δεν έχει μπει».
59: «Ενας πολύτιμος λίθος σε χρονοδιάγραμμα».
58: «Μας πέταξε σε χαμηλό. Ακριβώς πάνω από τον θόλο».
57: «Ντελικάτο ζευγάρωμα... Σπάει καρδιές».
56: «Οι ομελέτες δεν είναι το μοναδικό δυτικό φαγητό».
http://www.youtube.com/user/pronunciationbook?feature=watch
.

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/9/13, 4:14 μ.μ.


    Σύμφωνα με το εσωτερικό της ανάρτησης, η 24η Σεπτεμβρίου είναι σε 12 μέρες. Γρηγορείτε, ουν !! (Ματθ. κε΄ 13)

    ΑπάντησηΔιαγραφή