Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Savoir vivre της παραλίας

Μπορεί για διακοπές να μην έφυγες ακόμα, τις πρώτες σου βουτιές, όμως, τις έχεις κάνει ήδη. Σκέφτηκες, όμως, ότι ακόμα και στην πλαζ υπάρχουν τρόποι συμπεριφοράς; 
Σου αποκαλύπτουμε το savoir vivre της παραλίας!: 
1. Πριν την πλαζ
Πριν ξεκινήσεις για βουτιά, περιποιήσου λιγάκι τον εαυτό σου! Άνδρας με μαυρίλα στο νύχι ή με νύχι – φτυράκι δεν νοείται, όπως δεν νοείται και γυναίκα με μασχάλες, πόδια ή μπικίνι που έχουν την τριχοφυΐα του Ταρζάν!

2. Όσο πιο απλά, τόσο πιο καλά
Δεν χρειάζεται να κουβαλήσεις μαζί σου το μισό νοικοκυριό: μία απλή τσάντα θαλάσσης, είναι αρκετή για τα υπάρχοντά σου!
Ο κανόνας της απλότητας ισχύει και στο μακιγιάζ, το οποίο θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε αδιάβροχο γιατί οι... μουτζουρωμένες ΔΕΝ αντέχονται!
3.  Σία κι αράξαμε
Με το που έφτασε στην πλαζ δεν χρειάζεται να το πάρουν χαμπάρι όλοι οι υπόλοιποι λουόμενοι! Φωνές, φασαρία και κακό είναι περιττά, όπως περιττό είναι να στέκεσαι όρθιος με ύφος χιλίων καρδιναλίων για να δουν όλοι τους κοιλιακούς σου ή τους γλουτούς που εξέχουν από το brazilian μαγιό σου!

4. Βούτα με στυλ
Δεν χρειάζεται να κάνεις λούτσα όποιον έτυχε να στέκεται ή να κολυμπά δίπλα σου στη θάλασσα! Βούτα σιγανά και ταπεινά, χωρίς να σηκώνεις νερά ωσάν τσουνάμι! Επίσης, μην φτύνεις το νερό που ενδεχομένως κατάπιες μπροστά στα μάτια όλων, κάτι που ισχύει και για την... μυτούλα σου.
Α! Κι εσύ με τις ρακέτες ή το beach volley, πήγαινε λίιιιγο πιο πέρα - δεν σου φταίνει οι υπόλοιποι να τρώνε μπαλάκια κατακέφαλα, ούτε να ακούνε διαρκώς το τάκα - τούκα...
5. Παιδάκια και σκουπίδια: προσοχή
Αν πας στην πλαζ με τα παιδιάκια, τα ανιψάκια ή τα βαφτιστήρια σου, μην αρχίσεις τα «Γιαννάαααααααααααακηηηηηηηηηηηηηηηηηηη» και λοιπά συναφή! Κι αν τα καμάρια σου κάνουν λακούβες στην άμμο, φρόντισε να τις κλείσεις μόλις τελειώσουν το παιχνίδι τους.
Να θυμάσαι επίσης ότι η παραλία δεν είναι αποχωρητήριο: κάθε λογής σκουπιδάκι σου πρέπει να το μαζεύεις, καθώς, ισχύει πάντα αυτό που έλεγε από τα χρόνια τα παλιά ο πελαργός: «όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά, σε θάλασσας κι ακτές»! Φρόντισε να έχεις μαζί σου μία σακούλα στην οποία θα βάλεις καθετί άχρηστο, την οποία θα πετάξεις στον πρώτο κάδο που θα βρεις ή στο σπίτι σου!

6. Διακριτικά
Καλό θα είναι το κους κους να το αποφύγεις, αλλά επειδή άνθρωπος είσαι, κάτι θα σχολιάσεις, φρόντισε να το κάνεις διακριτικά! Δεν χρειάζεται να ακούσει όλη η παραλία «πω πω μάγκα μου κοίτα ένα “πιστόλι”», ούτε «καλέ πόση κυτταρίτιδα έχει αυτή; Κοίτα, κοίτα!», αλλά ούτε τα τυχόν προβλήματα που έχεις με τον/ την καλό/ ή σου ή τον/ την φίλο/η σου...
tampouloukia
Savoir Vivre για ταξιδιώτες

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια