Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Greek Lovers - Μύθοι και αλήθειες που ..τσούζουν 1970

Είναι πολλοί εκείνοι που ακόμα θυμούνται τα καλοκαίρια της δεκαετίας του 1970...

Τα κυκλαδίτικα νησιά έπλεαν μέσα σ ένα εκτυφλωτικό φως, σαν βαρκούλες έτοιμες να κάνουν το δικό τους ταξίδι.
Για επιβάτες είχαν ένα πολύχρωμο πλήθος απ όλον τον κόσμο και για πλήρωμα εκείνα τα στιβαρά αγόρια με τα ηλιοκαμένα κορμιά και την άγια επιθετικότητα που τόσο λάτρεψαν οι τουρίστριες του Βορρά.
Τότε όλα τα όριζε ένας πυρετός και ο απόηχος για τις ερωτικές επιδόσεις των Νεοελλήνων έφτασε στα πέρατα του κόσμου:
"Οι αστυνομικοί είναι Βρετανοί.
Οι μάγειροι Γάλλοι.
Οι μηχανικοί Γερμανοί.
Οι εραστές Έλληνες.

Και όλα οργανώνονται από τους Ελβετούς"
:
αυτό το μότο περνούσε για καιρό με χιούμορ στους ταξιδιωτικούς οδηγούς και εμείς περηφανευόμασταν για τις,,,μεσογειακές μας επιδόσεις.

Ars erotica
Τελικά ο μύθος έγινε μπούμερανγκ και η πίκρα γέμισε τα προτεταμένα στον έρωτα στήθη των Ελλήνων. Ανάλγητες και αποφασισμένες, 15.000 Αυστραλέζες κλότσησαν τη γενετήσια ορμή του Νεοέλληνα από το μυθικό της βάθρο και την έριξαν στα Τάρταρα. Σε έρευνα που έγινε πριν από λίγο καιρό, τοποθέτησαν τους συμπατριώτες μας στους χειρότερους εραστές του κόσμου, αποκαλώντας τους "γλυκανάλατους". Με τους Ισπανούς, τους Ιταλούς και τους Γάλλους να έρχονται πρώτοι σε προτίμηση και τους Βραζιλιάνους να μας βάζουν κυριολεκτικά τα γυαλιά. Και αν δεν ήταν οι Ρώσοι σε χαμηλότατη θέση, θα βίωνα την απόλυτη εθνική ήττα.
Ο γνωστός σεξολόγος Θάνος Ασκητής ήταν ωστόσο προετοιμασμένος γι αυτά τα πορίσματα από καιρό.

"Όπως τόνισε:
"Ποιος σας είπε ότι οι Έλληνες είναι ιδανικοί εραστές; Ουδέποτε υπήρξαν τέτοιοι. Απλώς η φήμη κατασκευάστηκε από τα πρακτορεία ταξιδίων για εκμετάλλευση των τουριστριών. Μιλάμε για το πρότυπο του ζωώδους, πρωτόγονου και επιθετικού άντρα που την έπεφτε στους ξανθούς περιφερόμενους στόχους σαν καμικάζι"
Τον ρώτησα ύστερα αν υπάρχει ακόμα σεξουαλική πείνα στην Ελλάδα και μου απάντησε: "Δεν είναι θέμα πείνας. Είναι θέμα αντίληψης. Η σεξουαλικότητα δεν έχει μέτρο για να τη μετρήσει κανείς.  Η σεξουαλικότητα στην ολοκληρωμένη της μορφή είναι θέμα εκπαίδευσης και παιδείας. Μην πω αισθητικής αντίληψης. Στα μεγάλα αστικά κέντρα φαίνεται να έχει χαθεί η ουσιαστική σχέση ανάμεσα στο αρσενικό και στο θηλυκό. Στην περιφέρεια, όμως, οι γονείς λένε ακόμα στο αγόρι ότι η γυναίκα είναι υποδεέστερη από τον άντρα και με βάση αυτήν την αντίληψη μεταβιβάζεται μια πρωτόγονη σεξουαλική δυναμική απέναντι στο κορίτσι. Γενικά ο Έλληνας δεν είναι ακόμα απελευθερωμένος, επειδή δεν έχει κανόνες στην ερωτική του ζωή και είναι ανώριμος".
Ετοιμόρροπο κρεβάτι
"Όσοι αγάπησα με απάτησαν. Οι Έλληνες άντρες είναι μια περίεργη φυλή", δήλωσε παλιότερα η Ζωή Λάσκαρη. Όντως ανήκουν σε περίεργη φυλή, αφού είναι ακόμα σε θέση να τινάζουν τις παγκόσμιες δημοσκοπήσεις στον αέρα. Καθώς μερικές τους καταβαραθρώνουν, μια έρευνα της Durex περίπου τους δικαίωσε. Σε δημοσκόπηση που έγινε το 2005 σε 41 χώρες και με 317.000 ερωτηθέντες, αποδείχτηκε ότι οι Έλληνες κάνουν περισσότερες φορές σεξ από οποιονδήποτε άλλο λαό στον πλανήτη. Μιλάμε για 138 φορές τον χρόνο, τη στιγμή που ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 103 φορές. Από την άλλη, οι μετρήσεις δείχνουν ότι οι Έλληνες έρχονται τέταρτοι στον κόσμο στην κατανάλωση Viagra.

Κοινώς, παρ τ αυγό και κούρε ψ' το.
"Όλες αυτές οι κατευθυνόμενες έρευνες γίνονται από φαρμακευτικές εταιρείες και άλλες σχετικές πηγές. Και είναι για γέλια. Κάθε λαός έχει τη δική του κουλτούρα. Οι Έλληνες είναι πιο εξωστρεφείς, οι Γάλλοι πιο νάρκισσοι. Ο Γάλλος θέλει να ντυθεί ωραία, για να πάει στο μπαρ να φλερτάρει. Ο Έλληνας προτιμάει να βγει με τα φιλαράκια, όπως συμβαίνει στις αγέλες των ζώων. Το ζήτημα είναι ότι στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια οι άντρες κάνουν λιγότερο σεξ, γιατί είναι εγκλωβισμένοι στο στρες της οικονομικής επιτυχίας, της αναγνώρισης, της επαγγελματικής καταξίωσης. Πάνω απ όλα ο Έλληνας δεν έχει μάθει να δημιουργεί ατμόσφαιρα..." εξήγησε ο κ. Ασκητής.

Τα είδη των αντρών
"Νομίζω ότι υπάρχουν τρία είδη αντρών", μου είπε η σκηνοθέτις Πανδώρα Μουρίκη. "Οι άντρες που λειτουργούν σεξουαλικά με γυναίκες τις οποίες δεν θα ξαναδούν, εκείνοι που ονειρεύονται να γίνουν εραστές αλλά παραμένουν φίλοι και, τέλος μια μεταβατική κατηγορία, εκείνοι που ανδρώνονται μέσα στον πανικό των γυναικών λόγω λειψανδρίας, εκείνοι που απαιτούν, εγκαταλείπουν το πεδίο πολύ εύκολα και δεν δίνουν δεκάρα για την παρτενέρ τους. Το είδος του κλασικού άντρα, με την κουλτούρα του ερωτισμού και την ανάγκη να βγει έξω και να φλερτάρει με τη σύντροφό του, τείνει να εκλείψει παντελώς"

Ο κ. Ασκητής είναι όμως πολύ πιο απόλυτος: "Αν και ο Έλληνας μεγαλώνει με την πεποίθηση ότι το σεξ είναι αναγκαίο στοιχείο της επιτυχίας, δεν νιώθει ολοκληρωμένος. Του λείπει κάτι, για το οποίο όμως δεν έχει εκπαιδευτεί: το συναίσθημα και η ποιότητα της επαφής". Το χειρότερο; Το μόνο που κάνει τον Θάνο Ασκητή να ελπίζει για τη σεξουαλική ανόρθωση της φυλής μας είναι η ...οικονομική κρίση.
Για εκείνον θα φέρει τα πάνω κάτω και θα αναγκάσει τους ανθρώπους να έλθουν πιο κοντά, θα τους σπρώξει να απαλλαγούν από τον υλισμό που τους στεγνώνει σεξουαλικά και συναισθηματικά, θα τους κάνει να κατανοήσουν ότι, εκτός από το κυνήγι της επιτυχίας και του χρήματος, υπάρχουν ουσιαστικότερα πράγματα στη ζωή.
Μέχρι να συμβεί αυτό, ο Έλληνας θα χρειάζεται GPS προκειμένου να βρει τον δρόμο για την κλειτορίδα. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο γνωστός ηθοποιός  Κων/νος Τζούμας, αλλά εμείς κάνουμε ότι δεν ακούμε...
ΓΥΝΑΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια