Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φεύγω για διακοπές, ποιος θα ποτίζει τα φυτά μου;

Το προϊόν που σας λύνει τα χέρια είναι οι κρύσταλλοι AQUAPERLA® .
Πρόκειται για ελεύθερης ροής λευκούς κόκκους που μοιάζουν με τους κόκκους της ζάχαρης όταν είναι στεγνοί.
Με την προσθήκη νερού φουσκώνουν εντυπωσιακά και λειτουργούν σαν υπεραπορροφητικά σφουγγάρια παρέχοντάς μας τη δυνατότητα να διαχειριστούμε καλύτερα τη χρήση του νερού για το πότισμα των φυτών.

Περιγραφή:
Οι κρύσταλλοι αυτοί λειτουργούν ως δεξαμενές αποθήκευσης νερού που μπορούν να απορροφήσουν έως 400 φορές το βάρος τους με βάρος νερού της βροχής ή από 100 έως 150 φορές με υδατικά διαλύματα θρεπτικών στοιχείων για μεγάλα χρονικά διαστήματα (3-4 εβδομάδες) τα οποία σταδιακά απελευθερώνονται για τις ανάγκες των φυτών, με αποτέλεσμα να μειώνονται τα ποτίσματα κατά 50% έως 70%. Τα φυτά σε γλάστρες δεν χρειάζονται πότισμα για πάνω από 20 ημέρες. Ιδανικό για διατήρηση των φυτών χωρίς πότισμα σε περιόδους διακοπών.

Πλεονεκτήματα
- Οικονομία στη χρήση νερού για πότισμα (περιορίζουν τα ποτίσματα έως 70%).
- Οικονομία στη χρήση λιπασμάτων έως 50% (δεν ξεπλένονται με τα ποτίσματα)
- Συμβατό με όλα τα λιπάσματα
- Αυτονομία κατακράτησης νερού έως 25 μέρες (ιδανική λύση για την περίοδο των διακοπών)
- 100% οικολογικό προϊόν, μη τοξικό, χωρίς χημικά.
- Πολλή μεγάλη διάρκεια ζωής στο έδαφος (έως 5 χρόνια!)
- Βελτιώνουν τον εξαερισμό του εδάφους και περιορίζουν τυχόν ζημίες στα φυτά από υπερβολικό πότισμα ή καθόλου πότισμα

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
1) Δένδρα και θάμνοι (στο χώμα ή σε γλάστρες)
α) Πριν την φύτευση
Ανακατέψτε στο μεταφυτευτικό χώμα την κατάλληλη ποσότητα κρυστάλλων AQUAPERLA® (10-15g. (1-1,5 κουταλιά σούπας) ανά 10 λίτρα χώματος). Στη συνέχεια ακολουθεί η συνηθισμένη φύτευση και πλούσιο πότισμα. Ποτίστε και δεύτερη φορά μετά από 1-2 ώρες.β) Σε ήδη φυτεμένα φυτά
Σκαλίστε όσο το δυνατόν πιο βαθιά (20-25cm) γύρω από τον κορμό των φυτών και τοποθετήστε τους κρυστάλλους AQUAPERLA® (10g.ή κοφτή κουταλιά σούπας ανά γλάστρα μετρίου μεγέθους ή 200-300g ανά m²) και ποτίστε άφθονα. Ποτίστε και δεύτερη φορά μετά από 1-2 ώρες. Διπλασιάζοντας την ποσότητα κρυστάλλων AQUAPERLA® δημιουργούμε δεξαμενή νερού για αυτονομία χωρίς πότισμα των φυτών για περισσότερες από 20 ημέρες κατά τους θερινούς μήνες των διακοπών.

2) Εφαρμογή σε γκαζόν
Ανακατέψτε πριν την σπορά τους κρυστάλλους σε βάθος 10-15 εκατοστών (50-100g ανά m²). Σε ήδη εγκατεστημένο γκαζόν σκορπίστε 50-80g ανά m² αφού προηγουμένως εξαερώσετε ελαφρώς και ποτίστε άφθονα. Ποτίστε και δεύτερη φορά μετά από 1-2 ώρες.

Προσοχή:
1) Για να ενεργοποιηθούν οι κρύσταλλοι θα πρέπει οπωσδήποτε να ποτίσετε άφθονα μετά την τοποθέτησή τους στο έδαφος.

2) Ο μόνος σωστός τρόπος για να τοποθετηθούν οι κρύσταλλοι είναι βαθιά κοντά στις ρίζες των φυτών και όχι στην επιφάνεια του εδάφους.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια