Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι χρησμοί του Αυγούστου για την Ελλάδα 2013

Αγαπητοί φίλοι καλό μήνα!
Ο κόσμος έχει τρελαθεί να πληρώνει και το κράτος βλέπει φως στο τούνελ ενώ το έλλειμμα έχει φτάσει στο 160,5 % του ΑΕΠ με την Ιταλία να ακολουθεί με διαφορά 30 μονάδων.
Η υπόθεση μείωσης ΦΠΑ στην εστίαση ήταν μια ακόμη κακοπαιγμένη φαρσοκωμωδία από τον Αντώνη Σαμαρά που φαίνεται να ασκεί περισσότερο καθήκοντα. τηλεπερσόνας παρά πρωθυπουργού. Παράλληλα, χωρίς αιδώ κάποιοι βαφτίζουν αναγκαστικό δάνειο την αρπαγή των αποθεματικών της Τραπέζης της Ελλάδος από τους Ναζί όταν πρόκειται για ληστεία και μάλιστα μετά φόνων.
Τρεις υπάλληλοι της τράπεζας που αρνήθηκαν να παραδώσουν το θησαυροφυλάκιο εκτελέστηκαν εν ψυχρώ.
Και μέσα σε όλα αυτά δεχτήκαμε και την επίσκεψη του υπουργού οικονομίας των ΗΠΑ που ήρθε να μας δείξει τον δρόμο της ανάπτυξης.  
Η πολιτεία όμως του Ντιτρόιτ πτώχευσε. Από την άλλη ο Β. Σόιμπλε μας εμπαίζει αφού πως μπορεί να μιλά για τιμιότητα κάποιος που είναι αρχιερέας της διαπλοκής. Και κάπως έτσι, η χώρα βρίσκεται εν μέσω αμερικάνικης Σκύλας και γερμανικής Χάρυβδης.

Τι λέει όμως ο Αύγουστος για την Ελλάδα;
Πρώτα θα ρίξουμε μια μικρή ματιά στα Σεληνιακά Φαινόμενα. Στις 7/8 η Νέα Σελήνη στην 14η μοίρα του Λέοντα βρίσκεται σε τετράγωνο με την προοδευμένη Σελήνη και τον Πλούτωνα της Ελλάδος ενώ χτυπά το προοδευμένο μεσοδιάστημα Χείρωνα/Κρόνου και Βουλκάνους/Αδμητος της Ν.Δ δείχνοντας προβλήματα που θα φέρουν οι ηγεμόνες σε κάποιες θέσεις. Ως χώρα, θα έχουμε ιστορίες αφού ο κόσμος θα κληθεί να πληρώσει νέους φόρους και να έρθει αντιμέτωπος με νέα μέτρα. Η Πανσέληνος στις 21/8 στην 28η μοίρα του Υδροχόου είναι σε αντίθεση με το γενέθλιο Άρη της Ελλάδας στον άξονα 3ου – 9ου προμηνύοντας δυστυχήματα, εκρήξεις, αποδράσεις, προβλήματα με μέσα μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς ενώ η κινητικότητα ενδέχεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να καταρρεύσει.
Και προχωράμε με τον υποθετικό πλανήτη ο Άδη που μιλά για ένα κράτος που δεν λειτουργεί σωστά. Δεν το βλέπουμε θα μου πείτε; Και μόνο το σύστημα με τις φορολογικές δηλώσεις φτάνει για να καταλάβει κανείς του λόγου το αληθές. Επιπλέον, δείχνει το ενδεχόμενο κλεισίματος μεγάλης εταιρείας, μεγάλης επιχείρησης ή οργανισμού τύπου ΕΡΤ.
Ο προοδευμένος Άρης θα μας θέσει προ των ευθυνών μας άσχετα αν πολλά πράγματα γίνονται παρά τη θέληση μας ως έθνος. Παρά το γεγονός ότι κάποιοι θα υποστηρίζουν ότι πρέπει να αλλάξουμε συμπεριφορά και στάση ακόμα κάποιοι θα θεωρούν δύσκολο να κάνουν « μαγκιές» ενώ είναι σε τέτοια μειονεκτική θέση.
Ο πλανήτης των ξαφνικών αλλαγών και των απρόσμενων γεγονότων, ο Ουρανός δείχνει πως η χώρα θα περάσει μια δοκιμασία, ένα τεστ, μια δοκιμή και θα επηρεάσει θέματα οικονομικά και χρηματοοικονομικά. Μιλά επίσης για τα θέλω κάποιων να λήξουν πρόσωπα από το πολιτικό σκηνικό, θέλοντας μια νέα ηγεσία. Το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αμερικής σηματοδοτείται από τον Άρη πάνω στα προοδευμένα μεσοδιαστήματα Ερμή/Άρη και Ήλιου/Ερμή που δείχνουν λεκτικές έριδες και προτάσεις για λήψεις βιαστικών αποφάσεων. Όμως λόγω του ότι ο Ποσειδώνας θα ισούται με το μεσοδιάστημα Μηδενικής Κριού/Ποσάιντον θα βγουν άλλα προς τα έξω.

Η Ελλάδα μπαίνει σε ένα ιδιόμορφο και κομβικό σημείο από τις 14/8.
Πολλά πράγματα θα πρέπει να τρέξουν ταυτόχρονα. Παράλληλα, η κρίση που όπως αποδεικνύεται δεν είναι μόνο ελληνική ή ευρωπαϊκή είναι παγκόσμια, χρειάζεται γρήγορη μεταρρύθμιση προκειμένου να επέλθει σταδιακή εξάλειψη των βιαστικών μέτρων και των αδικιών. Η Ελλάδα είναι σε ένα δύσκολο μονοπάτι, οι μεταρρυθμίσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα όπως συνέβη στη Γερμανία το 1990. Ο υποθετικός Κρόνος που δείχνει καθαρά τα θέματα κυβέρνησης και εξουσίας μιλάει για εσωκομματικές και ενδοκυβερνητικές γκρίνιες σχετικά με μέτρα που θα ανακοινωθούν. Ίσως μάλιστα οι αντιδράσεις κάποιων κομματικών ή μη στελεχών να γίνουν με τέτοιο τρόπο που να προκαλέσουν προβλήματα στην κυβέρνηση. Κάποια καταστροφική πυρκαγιά ίσως βγάλει κάποια παθογένεια. Παρά τις «προσπάθειες» της κυβέρνησης το στοίχημα με την ανεργία έχει χαθεί.

Στο χώρο της πολιτικής τα πράγματα περιπλέκονται λόγω του προοδευμένου Μεσουρανήματος που μιλά για προβλήματα της κυβέρνησης με το λαό αλλά και για ένα πλήθος εξεγερμένο έτοιμο για πάλη. Ο Ήλιος μας μιλά για προβλήματα με οδηγούς και μετακινήσεις. Η περιβόητη κινητικότητα θα φέρει ενδεχομένως πολλά προβλήματα. Τη χαριστική βολή έρχονται να δώσουν ο Βουλκάνους και ο Άδμητος που δείχνουν τυπικές και επιφανειακές σχέσεις στους κόλπους της κυβέρνησης και το τέλος μιας σύντομης ανακωχής. Πολλά μέτρα φρούρησης και καταστολής.
Η αντιπολίτευση παίρνει τα πάνω της, και όπως φαίνεται τόσο ο κ. Μανιτάκης όσο και η ΔΗΜΑΡ δικαιώνονται, δεδομένου ότι απολύσεις χωρίς αξιολόγηση σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι άδικες. Πολύ πιθανόν να υπάρξει παραίτηση ή αυτονόμηση από το χώρο της αντιπολίτευσης. Νέες συμμαχίες θα δώσουν μηνύματα αισιοδοξίας στον λαό.

Η πορεία του θέματος της ΕΡΤ είναι μη αναστρέψιμη, αφού έχει μπει προς εκκαθάριση με βάση το νόμο περί ανωνύμων εταιρειών. Στο ερώτημα αν θα μπορέσει να την ξανανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, τίθεται το αντερώτημα, αφού στη Δ.Τ (Δημόσια τηλεόραση ή Δημόσια ταπείνωση) θα προσληφθούν 2000 υπάλληλο,ι τότε γιατί έκλεισε η ΕΡΤ; Όσο σπεκουλαδόρα ήταν η τακτική της κυβέρνησης τόσο αεριτζίδικη είναι και του ΣΥΡΙΖΑ που μοιράζει αφειδώς υποσχέσεις για επαναπροσλήψεις.

Το ΠΑΣΟΚ από 12/8 μπαίνει σε περιπέτειες λόγω Πλούτωνα που δείχνει πως θα πέσει σε μια παγίδα ή ενέδρα εκ των έσω.
Γενικά η κοινωνία θα συνεχίσει να υποφέρει ενώ η κυβέρνηση θα έχει την εντύπωση ότι μπορεί να κρατά υπό έλεγχο την κοινωνική έκρηξη. Σε ένα μήνα που τα μπάνια του λαού θα αντικατασταθούν με το σύνθημα «φωνή λαού οργή θεού» πολλά μπορούν να συμβούν. Χαμένες θέσεις εργασίας, δουλειά και τις Κυριακές, ανέχεια, πείνα, δεν θέλουν και πολύ να σαλτάρουν το λαό.

Αντί επιλόγου σας παραθέτω μερικές γραμμές από το Άκου ανθρωπάκο του Βίλχελμ Ράιχ
"...Αλλά πίστεψέ με, αν προξενήσεις πόνο εκατό, χίλιες, ένα εκατομμύριο φορές, αν προκαλέσεις τραύματα αγιάτρευτα - έστω και αν την επόμενη στιγμή δε θυμάσαι πια τι έκανες - ο μεγάλος άνθρωπος υποφέρει για τις πράξεις σου για λογαριασμό δικό σου, όχι επειδή οι πράξεις αυτές είναι μεγάλες, μα επειδή είναι μικροπρεπείς. Θα 'θελε να ξέρει τι σε κινεί να κάνεις πράγματα σαν και αυτά:
Να εξευτελίζεις τον άνθρωπο που παντρεύτηκες επειδή σ' απογοήτευσε. Να βασανίζεις το παιδί σου επειδή απέτυχε να ευχαριστήσει τον κακεντρεχή γείτονα. Να προδίνεις τους φίλους σου. Να περιφρονείς τον ευγενικό άνθρωπο και να τον εκμεταλλεύεσαι. Προσπαθεί να καταλάβει τι σε κινεί να παίρνεις όταν σου προσφέρουν και να δίνεις όταν σου το απαιτούν, αλλά ποτέ να μη δίνεις σ' αυτόν που σου πρόσφερε κάτι μ' αγάπη. Να δίνεις μια ακόμα κλωτσιά στον συνάνθρωπό σου, που είναι πεσμένος, ή που πρόκειται να πέσει. Να λες ψέματα εκεί που χρειάζεται η αλήθεια και να καταδιώκεις πάντα την αλήθεια και ποτέ το ψέμα. Είσαι πάντοτε με το μέρος τον διωκτών... Ανθρωπάκο της βουλής..."
Καλό καλοκαίρι σε σας και τις οικογένειες σας!
astrology

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια