Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ετσι παντρεύονται οι Τούρκοι

Οι γυναίκες πρέπει να «βάλουν στεφάνι» ως τα 24, ο γάμος να έχει την έγκριση των οικογενειών και η γνωριμία να γίνει μέσω δικής τους καθοδήγησης...
Τρεις στους πέντε Τούρκους θεωρούν ότι η ιδανική ηλικία γάμου για τις γυναίκες είναι η ηλικία 18-24 ετών, ενώ μόλις....

2,4% εκτιμά ότι η κατάλληλη ηλικία είναι τα 30-34 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικών Πολιτικών.Οπως γράφει σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet, από τους 20.730 συμμετέχοντες στην έρευνα, οι 10.307 ήταν γυναίκες.
Αντίστοιχα, κατάλληλη ηλικία γάμου για τους άνδρες θεωρείται από τα 25 ως τα 29, σύμφωνα με το 50% περίπου, το 30% προτιμά τις ηλικίες 18 ως 24, ενώ ένα 17% προκρίνει τις ηλικίες 34 ως 44.
Οι συγγενείς είναι αυτοί που καθορίζουν εν πολλοίς την επιλογή του ή της συζύγου, αφού το 41% δήλωσε ευθέως ότι γνώρισε το έτερον ήμισυ με αυτό τον τρόπο.
Ενα άλλο 39% δήλωσε ότι συνδέθηκε με τα δεσμά του γάμου με άτομο το οποίο κατοικούσε πολύ κοντά στο δικό του σπίτι.
Μόλις 7% παντρεύτηκε κάποιον που γνώρισε μέσω φιλικών κύκλων ενώ ένα πενιχρό 3% είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και τελικά να παντρευτεί άτομο από το σχολικό του περιβάλλον.
Τέσσερις στους πέντε γάμους ή 80% έχουν την έγκριση των οικογενειών, ενώ ένα θλιβερό 9% των γάμων γίνεται με απόφαση της οικογένειας και χωρίς τη θέληση των ίδιων των συζύγων.
ethnos.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια