Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο έγγαμος βίος των 12 ζωδίων

Ο έγγαμος βίος του Κριού:
Όταν μιλάμε για τον Κριό, μιλάμε φυσικά για το αφεντικό του σπιτιού. Ο άντρας Κριός είναι αυτός που συνήθως αναθέτει τις οικιακές δουλειές στο θηλυκό, ενώ και η γυναίκα Κριός στο δικό της σπίτι θέλει να έχει εκείνη το γενικό πρόσταγμα. Και οι δύο πιστεύουν στην ιερότητα και τη σημασία της οικογένειας, και γι΄αυτό είναι αφοσιωμένοι στην εύρυθμη λειτουργία της. Ο Κριός γίνεται καλός οικογενειάρχης, αν και τις περισσότερες ώρες απουσιάζει από το σπίτι, αφού προτιμά να τριγυρνά έξω. Παρότι από τη φύση του είναι πολύ μαχητικός και ισχυρογνώμων, απέναντι στα παιδιά και το άλλο του μισό γίνεται εκπληκτικά τρυφερός, ευγενικός κι ευάλωτος. Ο Καρκίνος, με κυβερνήτη τη Σελήνη, βρίσκεται στην ακμή του 4ου οίκου του (σπίτι και οικογένεια). Έτσι, όταν η Σελήνη κάνει θετικές όψεις στο γενέθλιο χάρτη ενός Κριού, θα είναι δοτικός και θα επιθυμεί μια οικογενειακή ζωή που τα χαρακτηριστικά της θα είναι η φροντίδα και η υποστήριξη μεταξύ των μελών της. Ο Κριός θέλει να γυρίζει σπίτι του μετά από μια δύσκολη μέρα στο πεδίο μαχών της ζωής και να αφήνεται στα χέρια και την τρυφερή κατανόηση του συντρόφου του, απολαμβάνοντας την άνευ όρων αγάπη και υποστήριξη της οικογένειάς του. Ο Κριός πιστεύει ότι ο «πόλεμος» εκτός σπιτιού είναι υπεραρκετός και απολαμβάνει τη συμμετοχή του σ΄ αυτόν. Όταν όμως έρχεται σπίτι, αυτά που χρειάζεται είναι η άνεση και η φροντίδα.

Ο έγγαμος βίος του Ταύρου:
Το σπίτι και η οικογένεια είναι ζωτικής σημασίας για τον Ταύρο. Του αρέσουν τα παιδιά καθώς και ένα άνετο και ίσως πολυτελές σπίτι, που να μπορεί να το επιδεικνύει στους άλλους. Αγοράζει συνήθως βαριά έπιπλα της καλύτερης ποιότητας. Το σπίτι του είναι γι΄αυτόν κέντρο δημιουργικότητας και ψυχαγωγίας, είναι το «κάστρο» του. Αν μπορούσε να διαλέξει, θα προτιμούσε τη ζωή στην ύπαιθρο από τη ζωή στην πόλη, κι όταν η εργασιακή του ζωή δεν του το επιτρέπει, καταφεύγει σε μικρές «αποδράσεις» και οι διακοπές του σχετίζονται πάντα με τη φύση και τη γη, και πάντως όσο πιο μακριά από την πόλη γίνεται. Στο σπίτι του ένας Ταύρος συμπεριφέρεται σαν φεουδάρχης. Αγαπά τη διασκέδαση, του αρέσει να κάνει τους άλλους να αισθάνονται ασφαλείς μέσα σ΄αυτό και τους ενθαρρύνει να αποκομίσουν την ίδια αίσθηση ικανοποίησης που εισπράττει και ο ίδιος. Αν σας καλέσει για δείπνο, θα σας προσφέρει το καλύτερο φαγητό και την καλύτερη ψυχαγωγία. Θα σας ξεναγήσει, δείχνοντάς σας με πολλή υπερηφάνεια και ικανοποίηση ό,τι του ανήκει. Ο Ταύρος συμπαθεί τα παιδιά, αλλά συνήθως είναι αυστηρός μαζί τους. Ο λόγος για αυτό είναι, ότι τα αντιμετωπίζει ως κτήμα του, όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή του. Η θετική πλευρά αυτής της συμπεριφοράς του είναι, ότι τα παιδιά του θα είναι προσεγμένα και θα τυγχάνουν σωστής εποπτείας από το γονιό τους. Θα έχουν κάθε υλική βοήθεια που χρειάζονται για να μεγαλώσουν σωστά. Από την άλλη πλευρά, ο Ταύρος μπορεί να γίνει πολύ καταπιεστικός μαζί τους. Αν κάποιο από τα παιδιά τολμήσει να διαταράξει την καθημερινή ρουτίνα, που ο Ταύρος λατρεύει, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τον γονιό του.

Ο έγγαμος βίος των Διδύμων:
Ο Δίδυμος παραδόξως είναι στο σπίτι του τακτοποιημένος και σχολαστικός. Θέλει τα παιδιά και ο σύντροφός του να ανταποκρίνονται στα ιδανικά πρότυπα που έχει στο μυαλό του, κι όταν δεν συμβαίνει αυτό γκρινιάζει και κριτικάρει. Ωστόσο, γίνεται καλός οικογενειάρχης και του αρέσει να υπηρετεί την οικογένειά του με πρακτικούς και χρήσιμους τρόπους. Το σπίτι του είναι άνετο και ευχάριστο. Του αρέσει να καλεί κόσμο και στη φιλοξενία δεν τον παραβγαίνει κανείς. Είναι πολύ καλός στις επισκευές και προσπαθεί να βελτιώνει ό,τι σχετίζεται με το σπίτι, καθώς η δραστηριότητα αυτή τροφοδοτεί την ανάγκη του να παραμένει ενεργός και να ασχολείται με κάτι που του αρέσει. Έχει πολλά χόμπι και ενδιαφέροντα που τον κρατούν απασχολημένο, όταν είναι σπίτι μόνος του. Οι Δίδυμοι κατανοούν τα παιδιά τους και τα πηγαίνουν πολύ καλά μαζί τους, κυρίως επειδή είναι πολύ νεανικοί και οι ίδιοι, καθώς ένας από τους τίτλους που φέρουν είναι «οι αιώνιοι έφηβοι». Ως ιδιοφυίες στον τομέα της επικοινωνίας, ξέρουν πώς να εξηγήσουν στα παιδιά ό,τι τα ενδιαφέρει. Με τον τρόπο αυτό κερδίζουν την αγάπη και το σεβασμό τους. Οι Δίδυμοι επίσης ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να είναι δημιουργικά και ομιλητικά, όπως ακριβώς είναι και οι ίδιοι.

Ο έγγαμος βίος του Καρκίνου:
Εδώ οι Καρκίνοι πραγματικά διαπρέπουν. Το σπίτι και η οικογένειά τους είναι τα προσωπικά τους έργα τέχνης. Προσπαθώντας να κάνουν τα πράγματα όμορφα, ξεπερνούν τον εαυτό τους και πολύ συχνά το αποτέλεσμα τους δικαιώνει. Οι Καρκίνοι αισθάνονται πολύ κοντά στην οικογένειά τους, τους στενούς συγγενείς τους και ιδιαίτερα τις μητέρες τους. Αυτό το δέσιμο διαρκεί για όλη τους τη ζωή και ωριμάζει περισσότερο καθώς μεγαλώνουν. Είναι περήφανοι για τα επιτυχημένα μέλη της οικογένειάς τους και το δείχνουν, ενώ συχνά είναι συναισθηματικά δεμένοι με τα οικογενειακά κειμήλια και τα αναμνηστικά που τους θυμίζουν το παρελθόν. Οι Καρκίνοι αγαπούν πολύ τα παιδιά και τους αρέσει να δίνουν σ΄αυτά, όλα όσα χρειάζονται και θέλουν. Η τρυφερή, συναισθηματική τους φύση τους κάνει καλούς γονείς, ιδίως την γυναίκα Καρκίνο, που θεωρείται η κατεξοχήν μητέρα του ζωδιακού κύκλου. Η γονική στάση του Καρκίνου απέναντι στα παιδιά του είναι του τύπου «σωστό ή λάθος» και η απόλυτη αφοσίωση σ΄αυτά είναι καθημερινή πρακτική. Δεν έχει σημασία τι έχει κάνει οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας, καθώς ο Καρκίνος θα το συγχωρήσει τελικά, επειδή πάνω απ΄όλα «είναι οικογένεια». Η διατήρηση του θεσμού και της παράδοσης της οικογένειας είναι ένας από τους βασικούς λόγους ύπαρξης του Καρκίνου, κι έχει πάνω σ΄αυτό να δώσει πολλά μαθήματα στους άλλους. Μέσα σε ένα τόσο οικογενειακό κλίμα, το σπίτι του Καρκίνου είναι πάντα καθαρό, τακτικό και άνετο. Του αρέσει η παλιομοδίτικη επίπλωση, που συνδυάζει όμως παράλληλα όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Αγαπά να διοργανώνει στο σπίτι εκδηλώσεις για την οικογένεια και τους φίλους, προκειμένου να τους διασκεδάσει, και είναι πολύ φιλόξενος.

Ο έγγαμος βίος του Λέοντα:
Παρά το γεγονός ότι οι Λέοντες φαίνονται άνθρωποι της διασκέδασης και των πολλών κοινωνικών επαφών, μερικές φορές αυτό είναι απλώς εικόνα. Γιατί μόνο πολύ λίγοι στενοί φίλοι, μπορούν τελικά να δουν την πραγματική καθημερινότητά τους. Για έναν Λέοντα το σπίτι είναι ένας τόπος άνεσης, αναψυχής και μεταμόρφωσης. Ένα μυστικό, ιδιωτικό καταφύγιο, ένα κάστρο. Στον Λέοντα αρέσει να ξοδεύει για να επιδεικνύεται, να ψυχαγωγείται και να διασκεδάζει. Απολαμβάνει ό,τι νέο κυκλοφορεί σε έπιπλα, ρούχα και συσκευές, και πάντα μόνο όσα είναι κατάλληλα για βασιλιάδες. Είναι βαθιά πιστός στην οικογένειά του και φυσικά περιμένει το ίδιο ως ανταπόδοση. Αγαπά τα παιδιά του και τα κακομαθαίνει, έτσι θα πρέπει να είναι προσεκτικός να μην το παρακάνει στα χατίρια. Πολλές φορές ωθεί ασυνείδητα τα μέλη της οικογένειάς του να ανταποκριθούν στην «εικόνα» που θέλει ο ίδιος να έχουν προς τα έξω, ξεχνώντας ότι ο καθένας χτίζει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα και εικόνα. Έτσι, οι Λέοντες θα πρέπει να προσέξουν να μη γίνονται υπερβολικά αυταρχικοί ή καταπιεστικοί μέσα στο σπίτι.

Ο έγγαμος βίος της Παρθένου:
Δεν χρειάζεται να πούμε, ότι το σπίτι ενός Παρθένου θα είναι πεντακάθαρο, παστρικό και τακτοποιημένο. Τα πάντα θα είναι στη θέση τους, και μη διανοηθείτε να μετακινήσετε τίποτα! Για να γίνει το σπίτι ενός Παρθένου τόπος ευδαιμονίας και άνεσης, χρειάζεται να χαλαρώσει λίγο όλη αυτή την ανάγκη του για τελειότητα, επιτρέποντας στο σύντροφο και τα παιδιά του περισσότερη ελευθερία. Πρέπει να γίνει περισσότερο γενναιόδωρος και ανοιχτόμυαλος. Τα μέλη της οικογένειας δεν είναι απαραίτητο να αναλύονται μπαίνοντας κάτω από ένα μικροσκόπιο, γιατί είναι ξεχωριστά άτομα με δικές του αρετές και ανάγκες. Με την προϋπόθεση ότι έχουν επιλυθεί αυτές οι μικρές δυσκολίες, στον Παρθένο αρέσει να μένει μέσα και να διασκεδάζει στο σπίτι. Είναι αρκετά φιλόξενος και νιώθει ευτυχής όταν βρίσκει τρόπους για να διασκεδάζει την οικογένεια και τους φίλους του, μέσω οικογενειακών και κοινωνικών συγκεντρώσεων. Οι Παρθένοι αγαπούν τα παιδιά, αλλά είναι αυστηροί μαζί τους κατά καιρούς, δεδομένου ότι θέλουν να είναι σίγουροι ότι έχουν ανατραφεί με τις σωστές αξίες.
Ο έγγαμος βίος του Ζυγού:
Οι Ζυγοί είναι πολύ κοινωνικά πλάσματα και δεν τους αρέσει ιδιαίτερα η φροντίδα του σπιτιού, την οποία βαριούνται αφάνταστα. Τους αρέσει το σπίτι τους να είναι καλά οργανωμένο, καθαρό και τακτοποιημένο και να διαθέτει όλα τα απαραίτητα, αλλά οι δουλειές του σπιτιού είναι γι΄αυτούς αγγαρεία και υποχρέωση, ένα από τα δυσάρεστα καθήκοντα της ζωής που πρέπει όμως οπωσδήποτε να γίνει, κι όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Εάν ένας Ζυγός έχει αρκετά χρήματα -και μερικές φορές ακόμη και αν δεν έχει- θα προτιμήσει να πληρώσει κάποιον άλλο για να αναλάβει την καθημερινή φροντίδα και τις δουλειές του σπιτιού. Ωστόσο, του αρέσει πολύ η κηπουρική, έτσι συχνά φροντίζει να έχει λουλούδια και φυτά στο χώρο που ζει. Το σπίτι ενός Ζυγού είναι μοντέρνο και επιπλωμένο με εξαιρετικό γούστο και συχνά διαθέτει γλυπτά, ενώ οι τοίχοι κοσμούνται με πολλά έργα ζωγραφικής. Καθώς του αρέσει η συντροφιά των φίλων και της οικογένειάς του, απολαμβάνει τη διασκέδαση στο σπίτι και φιλοξενεί τους επισκέπτες του με μεγάλη ευχαρίστηση. Στην ακμή του 4ου οίκου του (σπίτι και οικογένεια) βρίσκεται ο Αιγόκερως με κυβερνήτη του τον Κρόνο. Έτσι, οι κανόνες που διέπουν τις υποθέσεις του σπιτιού ενός Ζυγού είναι ο νόμος, η τάξη, τα όρια και η πειθαρχία. Συνεπώς, αν θέλει να έχει ένα ευτυχισμένο σπιτικό, χρειάζεται να καλλιεργήσει ορισμένες από τις αρετές του Κρόνου, όπως τάξη, οργάνωση και πειθαρχία. Οι Ζυγοί είναι τόσο δημιουργικοί και με τόσο έντονη την ανάγκη για αρμονία, που μπορεί να είναι πολύ χαλαροί μέσα στο σπίτι και πολύ ανεκτικοί με τα παιδιά τους. Αυτή η ανεκτικότητά τους δεν είναι πάντα καλή, ειδικά όταν αγγίζει τα όρια της υπερβολής. Τα παιδιά χρειάζονται σίγουρα ελευθερία, αλλά χρειάζονται επίσης και όρια.

Ο έγγαμος βίος του Σκορπιού:
Ο Ουρανός είναι ο κυβερνήτης της ακμής του 4ου οίκου του Σκορπιού (σπίτι και οικογένεια). Είναι ο πλανήτης της επιστήμης, της τεχνολογίας, των αλλαγών και της δημοκρατίας. Αυτό μας λέει πολλά για τη συμπεριφορά ενός Σκορπιού στο σπίτι, αλλά και τι χρειάζεται ο ίδιος, προκειμένου να έχει μια ευτυχισμένη, αρμονική ζωή μέσα σ΄αυτό. Ο Σκορπιός μπορεί να εκδηλώνει μερικές φορές πάθος, ένταση και πείσμα στο σπίτι και την οικογένεια, η οποία δεν είναι πάντα το κατάλληλο μέρος για να εκφραστούν αυτές οι ιδιότητες. Αυτά τα γνωρίσματα είναι καλά για έναν πολεμιστή, αλλά όχι για έναν οικογενειάρχη. Εξαιτίας αυτού, αλλά και της ανάγκης του για αλλαγή και μεταμόρφωση, ο άκαμπτος Σκορπιός έχει την τάση για ξαφνικές αλλαγές κατοικίας. Όταν δεν περιορίζει αυτή τη ροπή του, μερικές φορές δημιουργεί απρόσμενες αναταραχές και αναστάτωση στο εσωτερικό της οικογένειας. Αναπτύσσοντας μερικές από τις αρετές του Υδροχόου, θα αντιμετωπίσει καλύτερα τα θέματα του σπιτιού. Μπορεί, για παράδειγμα, να οικοδομήσει ένα ομαδικό πνεύμα όσον αφορά τις οικογενειακές δραστηριότητες, ώστε όλα τα μέλη να έχουν λόγο σε ό,τι γίνεται ή δεν γίνεται. Κάποιες φορές ο Σκορπιός μπορεί να μετατραπεί σε έναν μικρό δικτάτορα, κι όταν συμβαίνει αυτό, η συμπεριφορά του είναι χειρότερη από του Λέοντα ή του Αιγόκερω (τα άλλα δύο δυναμικά ζώδια), γιατί εκφράζεται με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο, πάθος, ένταση και συγκέντρωση από ό,τι συμβαίνει αντίστοιχα με έναν Λέοντα ή έναν Αιγόκερω. Αυτή η κατάσταση μπορεί να γίνει μέχρι και αφόρητη για τα μέλη της οικογένειας, ειδικά αν είναι πολύ ευαίσθητα. Για να εισπράξει ο Σκορπιός τα μέγιστα οφέλη που μπορεί να του προσφέρει η συναισθηματική στήριξη της οικογένειάς του, θα πρέπει να παραμερίσει τον συντηρητισμό του και να ανοιχτεί περισσότερο στους πειραματισμούς, να διερευνήσει νέες μεθόδους ανατροφής των παιδιών, να γίνει πιο δημοκρατικός με τα μέλη της οικογένειας και να προσπαθήσει να διαχειριστεί τα πράγματα με συναίνεση και όχι με αυταρχικές εντολές.

Ο έγγαμος βίος του Τοξότη:
Οι Τοξότες παρέχουν μεγάλη ελευθερία στην οικογένειά τους. Τους αρέσουν τα μεγάλα σπίτια και τα πολλά παιδιά και θεωρούνται ένα από τα πιο γόνιμα ζώδια. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τα παιδιά τους κάνουν γενικά το σφάλμα να τους επιτρέπουν υπερβολική ελευθερία, κι αυτά φτάνουν να πιστέψουν μερικές φορές ότι δεν υπάρχουν όρια. Όπως και να΄χει, η ελευθερία μέσα στο σπίτι είναι θετική, εφόσον τηρείται το μέτρο και η ισορροπία, γιατί επιτρέπει σε όλα τα μέλη της οικογένειας να αναπτυχθούν όπως πρέπει.

Ο έγγαμος βίος του Αιγόκερω:
Το σπίτι του Αιγόκερω -όπως και της Παρθένου- είναι τακτοποιημένο και καλά οργανωμένο. Ο Αιγόκερως διαχειρίζεται τα θέματα της οικογένειάς του με τον ίδιο τρόπο που διαχειρίζεται την επιχείρησή του. Είναι δε τόσο εργασιομανής, που δυσκολεύεται να βρει λίγο χρόνο για να ασχοληθεί με το σπίτι και τους δικούς του. Θα χρειαστεί προσπάθεια εκ μέρους του για μεγαλύτερη και πιο ενεργή συμμετοχή σε ό,τι αφορά την οικογενειακή του ζωή. Οι Αιγόκεροι αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους με μεγάλη σοβαρότητα και γίνονται πολύ περήφανοι γονείς, ιδίως αν αυτά μεγαλώνοντας γίνουν αξιοσέβαστα μέλη της κοινωνίας.

Ο έγγαμος βίος του Υδροχόου:
Στα οικογενειακά ζητήματα οι Υδροχόοι παρουσιάζονται πολύ αντισυμβατικοί, ευμετάβλητοι και ασταθείς και δείχνουν πρόθυμοι να σπάσουν τους φραγμούς των περιορισμών της οικογένειας, όπως ακριβώς κάνουν και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής τους. Ακόμα κι έτσι, όμως, οι Υδροχόοι είναι πολύ κοινωνικοί άνθρωποι. Τους αρέσει να έχουν ένα ωραίο σπίτι, που μπορεί ναν φιλοξενήσει την οικογένεια και τους φίλους τους. Το σπίτι τους είναι συνήθως διακοσμημένο σε μοντέρνο στιλ και γεμάτο συσκευές και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, που ένας Υδροχόος θεωρεί απαραίτητα στο περιβάλλον τους. Αν θέλουν η ζωή στο σπίτι τους να είναι υγιής και μεστή, οι Υδροχόοι πρέπει να την εμπλουτίσουν με κάποια σταθερότητα, ίσως και λίγο συντηρητισμό. Χρειάζεται τουλάχιστον ένας τομέας της ζωής τους να διέπεται από διάρκεια και σταθερότητα, κι αυτός ο τομέας είναι συνήθως το σπίτι και η οικογενειακή τους ζωή. Στην ακμή του 4ου οίκου (σπίτι και οικογένεια) του Υδροχόου βρίσκεται η Αφροδίτη, ο πλανήτης της αγάπης, πράγμα που σημαίνει ότι όταν πρόκειται για την οικογένεια και την ανατροφή των παιδιών, οι θεωρίες, η ψύχραιμη σκέψη και η νόηση δεν είναι πάντα αρκετά. Οι Υδροχόοι πρέπει να εμπλουτίσουν την οικογενειακή τους ζωή με αγάπη, για να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ο έγγαμος βίος των Ιχθύων:
Στην οικογενειακή τους ζωή οι Ιχθείς χρειάζεται να αντισταθούν στην τάση τους να λειτουργούν μόνο σύμφωνα με τα συναισθήματα και τις διαθέσεις τους. Δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό να περιμένουν ότι ο σύντροφος και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους θα είναι το ίδιο συναισθηματικά. Υπάρχει ανάγκη για περισσότερη λεκτική επικοινωνία μεταξύ ενός Ιχθύ και της οικογένειάς του. Μια ψύχραιμη, απαλλαγμένη μερικές φορές από συναισθήματα, ανταλλαγή ιδεών και απόψεων είναι προς όφελος όλων. Κάποιοι Ιχθείς είναι ιδιαίτερα κινητικοί και η πολλή σταθερότητα τους κάνει να αισθάνονται περιορισμό και έλλειψη ελευθερίας. Απεχθάνονται τη στασιμότητα και δεν θέλουν να νιώθουν βιδωμένοι σε ένα σημείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην ακμή του 4ου οίκου τους (σπίτι και οικογένεια) βρίσκονται οι Δίδυμοι. Αυτό δείχνει ότι οι Ιχθείς συμπαθούν και χρειάζονται ένα οικογενειακό περιβάλλον που να προάγει τα πνευματικά και ψυχικά τους ενδιαφέροντα. Συνηθίζουν να αντιμετωπίζουν τους γείτονές τους ως οικογένεια ή ως επέκταση της οικογένειας. Μερικοί Ιχθείς διχάζονται απέναντι στο σπίτι και την οικογένειά τους, γιατί από τη μια πλευρά τους αρέσει η συναισθηματική ασφάλεια που εισπράττουν, αλλά από την άλλη αντιπαθούν τις υποχρεώσεις, τους περιορισμούς και τα καθήκοντα που συνεπάγονται. Για τους Ιχθείς, η αναζήτηση της ισορροπίας είναι το κλειδί για μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια