Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διακοπές στο εξωτερικό

Πηγαίνοντας για διακοπές στο εξωτερικό, τότε διαβάστε τους παρακάτω κανόνες:

Μην ταΐζετε τα περιστέρια (πλατεία San Marco στη Βενετία)
Η απαγόρευση σχετικά με τη διατροφή των περιστεριών έχει γίνει προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός τους και να μειώσουν το μέγεθος της ζημιάς που τα πουλιά αυτά κάνουν στα τοπικά ιστορικά μνημεία.
Να μην μείνεις με ένα άδειο δοχείο βενζίνης στο δρόμο (Γερμανία)
Αν ξαφνικά ξεμείνετε από καύσιμα στη μέση των γερμανικών δρόμων, ετοιμαστείτε να πληρώσετε ένα τεράστιο πρόστιμο. Πρέπει πάντα να επαγρυπνείτε και να παρακολουθείτε την ένδειξη στο αυτοκίνητό σας.
Μην κάνετε τη μικρή ανάγκη σας στη θάλασσα (Πορτογαλία)
Στις πορτογαλικές παραλίες κρέμονται πινακίδες που απαγορεύουν να ουρούν στη θάλασσα. Ωστόσο, ο τρόπος της αστυνομίας που πιάνει τους παραβάτες, παραμένει ένα μυστήριο.
Μη φτύνετε (Βαρκελώνη, Ισπανία)
Όχι μόνο στους δρόμους της Βαρκελώνης, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.
Μην οδηγείτε χωρίς φώτα κατά τη διάρκεια της ημέρας (Δανία)
Δανική νομοθεσία απαιτεί από όλους τους οδηγούς να οδηγούν με τα φώτα αναμμένα πάντα.
Μην τρώτε κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού (ΗΑΕ)
Αν βρεθείτε στα Emirates κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, δεν τρώνε σε δημόσιους χώρους - αλλιώς μπορεί να αντιμετωπίσετε όχι μόνο πρόστιμο, αλλά ένα πραγματικό χρόνο φυλακή.
Μην πατήσετε τα τραπεζογραμμάτια (Ταϊλάνδη)
Τα χρηματονομίσματα απεικονίζουν τον Βασιλέα της Ταϊλάνδης. Όποιος δείχνει έλλειψη σεβασμού προς το μονάρχη ή πατήσει το πορτρέτο του, τιμωρείται αυστηρά.
Μην οδηγείτε με παντόφλες / σανδάλια (Ισπανία)
Μην πατήσετε το πεντάλ του αυτοκίνητου με τσοκαράκια, σαγιονάρες, πεδηλάκια κλπ δεν είναι επιθυμητό σε όλες τις χώρες, αλλά στην Ισπανία είναι μια αξιόποινη πράξη.
Μη φοράτε ψηλοτάκουνα παπούτσια (Ελλάδα)
Σε ορισμένα μέρη της Ελλάδας - για παράδειγμα, κοντά στην Ακρόπολη των Αθηνών - απαγορεύεται να περπατήσετε σε ψηλά τακούνια, επειδή καταστρέφουν τα ιστορικά μνημεία.
Μην μασάτε τσίχλα (Σιγκαπούρη)
Τσίχλες σε δημόσιους χώρους θεωρείται κακή εμφάνιση σε όλες τις χώρες, αλλά στη Σιγκαπούρη, είναι ένα έγκλημα. Φυσικά, εκτός αν η τσίχλα έχει ιατρικό σκοπό.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια