Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ρωσίδες Νύφες - παγίδα στο Ιντερνετ

Ρωσίδες αφού γνωρίσουν κάποιον και τον εγκλωβίσουν συναισθηματικά, ζητούν χρήματα με κάποια πρόφαση και μετά εξαφανίζονται.
Στο Διαδίκτυο, αν πληκτρολογήσει κανείς «Ρωσίδες νύφες» σημαίνει αυτόματα συναγερμός....
Με τις λέξεις αυτές....

κωδικοποιείται μία από τις σοβαρότερες περιπτώσεις ηλεκτρονικής απάτης ή scam, όπως αποκαλούνται οι κερδοφόρες επιχειρήσεις αυτού του είδους, που απομυζά εκατομμύρια δολάρια από ανυποψίαστους άνδρες.
Γυναίκες που εμφανίζονται ως προερχόμενες από την πρώην Σοβιετική Ένωση καταχωρίζουν αγγελίες σε διαδικτυακούς τόπους γνωριμιών ή ακόμη και σε διεθνή πρακτορεία συνοικεσίων που λειτουργούν στο Ίντερνετ
Παρουσιάζοντας τον εαυτό τους με φωτογραφίες και διηγήσεις από τη χειμαζόμενη ζωή που βιώνουν, τη φτώχεια και τη μοναξιά ψαρεύουν αθώα θύματα.
 Ξεκινούν αλληλογραφία με email, προχωρούν σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, ανταλλάσσουν φωτογραφίες και προοδευτικά εγκλωβίζουν συναισθηματικά τον συνομιλητή τους.
Αργότερα δηλώνουν ερωτευμένες και στη συνέχεια ζητούν από τον άνδρα που έχει δαγκώσει το δόλωμα να τον επισκεφθούν στην πατρίδα του.
Κάπου εδώ ξεκινά η απάτη. 
Στοχεύοντας στον ευαίσθητο ανδρικό πληθυσμό, στη γοητεία που μπορεί να νιώσει κανείς ελκύοντας μια εντυπωσιακή νεότερή του γυναίκα ή στην άγνοια κάποιων, το «συναίσθημα» αρχίζει να λερώνεται από το χρώμα του χρήματος...
Οι περισσότερες σκάμερ ζητούν από τον φίλο τους να τις ενισχύσει οικονομικά για τη βίζα ή για τη διευκόλυνση έκδοσης διαβατηρίου.
Άλλες τον παρακαλούν να συνεισφέρει στην αγορά των αεροπορικών εισιτηρίων ή διατείνονται ότι το γραφείο μέσω του οποίου γνωρίστηκαν απαιτεί κάποιο χρηματικό ποσό ως αμοιβή, ενώ ορισμένες παρουσιάζουν το ταξίδι ως οικογενειακές διακοπές.
Η επικοινωνία σε αυτήν τη φάση διέπεται από μελοδραματικές αναφορές για τα εμπόδια που ενέσκηψαν και οι κοπέλες παρουσιάζονται ως θύματα, καθώς δεν λείπουν οι περιπτώσεις που προφασίζονται ανάγκη για οικονομική ενίσχυση λόγω ατυχήματος ή χρέη στη ρωσική μαφία.
Όταν τα χρήματα σταλούν, η γυναίκα εξαφανίζεται δια παντός.
Οι λογαριασμοί κλείνουν, τα τηλέφωνα δεν απαντούν πια και όλα μοιάζουν σαν να μην υπήρξε ποτέ το ειδύλλιο που στάθηκε η αρχή όλων.
Στην ιστορία εμπλέκονται ενίοτε και ταξιδιωτικά γραφεία που δεν διστάζουν να στείλουν σκαναρισμένα πλαστά έγγραφα, προκειμένου να σταλούν τα ποσά που μπορεί να ξεκινούν από 300 ευρώ και να ξεπερνούν συνολικά τις 3.000 ευρώ ανά θύμα.
Απογοήτευση 
 Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δοκίμασαν τρομερή απογοήτευση, όταν σερφάροντας στο Ίντερνετ διαπίστωσαν ότι η γλυκιά Ρωσίδα, με την οποία είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις, έχει μοιράσει φωτογραφίες σε πολλές ιστοσελίδες με διαφορετικά ονόματα ή ότι το όνομα της φίλης τους αντιστοιχεί σε άλλες φωτογραφίες.
Είναι μία μόνο από τις ιστορίες απάτης που γεμίζουν τις διαδικτυακές γειτονιές καραδοκώντας για ανυποψίαστους περαστικούς με δέλεαρ τον έρωτα.
Πρόσφατο είναι, άλλωστε στη χώρα μας το sms της «Μαριάννας», η οποία χρέωνε με υπέρογκα ποσά όποιον έμπαινε στη διαδικασία να απαντήσει στο μήνυμα «Σε είδα χθες στην καφετέρια. Ήσουν με έναν φίλο σου και του ζήτησα το τηλέφωνό σου. Εάν είσαι διαθέσιμος πάρε με», ενώ οι απάτες αυτού του είδους γνωρίζουν σημαντική άνθηση στη σημερινή εποχή όπου τα πάντα μεταφράζονται σε κέρδος...
ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
Η μαύρη λίστα με τις πιο επικίνδυνες γυναίκες
Η απάτη με τον κωδικό «Ρωσίδα νύφη» είναι τόσο διαδεδομένη στα διαδικτυακά μονοπάτια, που αρκετές ιστοσελίδες έχουν ως αποκλειστικό περιεχόμενό τους τη δημοσίευση της... μαύρης λίστας των πιο επικίνδυνων γυναικών.
Ανάμεσά τους μπορεί κανείς να βρει δεκάδες φωτογραφίες γυναικών που βγάζουν τα προς το ζην με την εν λόγω τακτική.
Δίπλα από κάθε φωτογραφία αναφέρονται το όνομα, η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου που χρησιμοποίησε η κοπέλα, ενώ διατίθενται και σχόλια από άνδρες που έπεσαν στην παγίδα της, καθώς και ο βαθμός... επικινδυνότητας ανά περίπτωση: «Ναταλία Αμπρόμοβα - Νατάσσα», γράφει μια από τις καταχωρίσεις.
«Η συγκεκριμένη κοπέλα στέλνει λεπτομέρειες από το διαβατήριο και τη βίζα της. Αφού ανταλλάξει μαζί σας μερικά γράμματα, λέει ότι θα έρθει να σας επισκεφθεί στη χώρα σας και στέλνει σκαναρισμένο αντίγραφο του εισιτηρίου. Η απάτη ξεκινά όταν σας ζητά να της ταχυδρομήσετε 600 δολάρια, προκειμένου να της επιτραπεί να φύγει από την Ρωσία και συγκεκριμένα από την Αγία Πετρούπολη. Τα χρήματα αποστέλλονται μέσω της Western Union και αμέσως μετά η Ναταλία εξαφανίζεται».
Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και οι υπόλοιπες αναφορές: «Ιρίνα Αντάμοβα. Είναι υπαρκτό πρόσωπο και ζει στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Ισχυρίζεται ότι εργάζεται ως γιατρός σε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο της περιοχής. Στην πραγματικότητα ζει κερδίζοντας χρήματα από ξένους άνδρες. Κάποιες φορές τα ζητά, επειδή, όπως λέει, η σύνδεση με το Ίντερνετ είναι ακριβή, άλλοτε για βίζα και εισιτήρια προκειμένου να σας επισκεφθεί στην πατρίδα σας. Συνήθως προσελκύει τα θύματά της καταχωρίζοντας αγγελία σε διεθνή διαδικτυακά γραφεία γνωριμιών». 

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ
Ζευγάρι είχε μαζέψει 1 εκατ. δολάρια
Η ηλεκτρονική απάτη με τις Ρωσίδες νύφες αποτελεί μια βαριά βιομηχανία που στα γρανάζια της στήνεται χορός εκατομμυρίων δολαρίων.
Πριν από λίγα χρόνια συνελήφθη στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ ο 40χρονος Ρόμπερτ ΜακΚόι, ο οποίος καταχώριζε αγγελίες στο America Online και στο www. match.com παριστάνοντας μια μοναχική και βασανισμένη Ρωσίδα που αναζητούσε τη συντροφιά ενός ευαίσθητου άνδρα.
Με τη βοήθεια της Ρωσίδας συζύγου του, η οποία συνομιλούσε διά τηλεφώνου με τα θύματα, προκειμένου να κρατά άσβεστο το ενδιαφέρον τους, κατάφερε να αποσπάσει σημαντικά χρηματικά ποσά.
Οταν οι αρχές τον συνέλαβαν, εντόπισαν 352 θύματά του, από τα οποία το ζευγάρι είχε εισόδημα 1 εκατομμυρίου δολαρίων, ενώ, όπως εκτιμήθηκε, ο αριθμός των ανδρών που είχαν πέσει στην παγίδα ήταν αισθητά μεγαλύτερος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια