Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ποτάκι και μεζεδάκι το καλοκαίρι

* Ούζο το κλασικό
Εθνικά υπερήφανο το αγαπημένο ουζάκι είναι ο καλύτερος σύντροφος για χταποδάκι στα κάρβουνα καλά ψημένο, ζουμερό και μαστιχωτό, με όλη τη γεύση της θάλασσας, με μόνο λίγες σταγόνες ξίδι.
Λατρεύει όλα τα θαλασσινά καλούδια, όπως κυδώνια, φούσκες, καλόγνωμες, μύδια, χτένια, γυαλιστερές - ειδικά τις ψητές - στρόμπια, την αυθεντική ταραμοσαλάτα.
Και φυσικά ελιές, ντομάτα, αγγουράκι, φέτα κλπ.  
Σερβίρισμα:
* Παγώνετε από την προηγουμένη το μπουκάλι με το ούζο στην κατάψυξη.
* Χρησιμοποιείτε μεγάλα και σκληρά παγάκια που δεν λιώνουν εύκολα.
* Το παγωμένο νερό - αν βάζετε - καλύτερα να είναι εμφιαλωμένο.
* Επιλέγετε ποτήρια ψηλόλιγνα, με χαμηλό ποδαράκι.  
* Τσίπουρο
Παρ όλο που ο γλυκάνισος ανοίγει την όρεξη - είναι και καταπραϋντικό - αυτή η γλυκερή υποψία που δίνει στο τσίπουρο πιστεύω πως του "χαλάει" λίγο το μεγαλείο της γεύσης.
Πάντως, περί ορέξεως...ουδείς λόγος!
Το τσιπουράκι, λοιπόν, θα συνοδεύσει ακαταμάχητα τους γιαλαντζί ντολμάδες, τα κάθε είδους τουρσί, τις πιπεριές Φλωρίνης και ακόμα τα κλαράκια της πιπεράτης ρόκας, αγκινάρες, ωμά κουκιά και πατάτες ψητές, όπως το συνηθίζουν στην Κρήτη να συνοδεύουν την τσικουδιά τους και φυσικά ότι τραβάει η όρεξή σας.
Σερβίρισμα:
* Η σωστή θερμοκρασία είναι γύρω στους 12 βαθμούς C.
* Παγώνετε από την προηγούμενη το μπουκάλι με το τσίπουρο στην κατάψυξη και μην το αραιώνετε με νερό και πάγο.
* Προτιμήστε ποτηράκια σαν φουσκωτά βαζάκια, με πόδι

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια