Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Алина Кабаева: ποια είναι η Αλίνα Καμπάγεβα

Χρυσή Ολυμπιονίκης στη ρυθμική γυμναστική το 2004 στην Αθήνα, ενίοτε μοντέλο και ηθοποιός, η Αλίνα Καμπάγεβα θεωρείται η πιο σέξι αθλήτρια της Ρωσίας.
Ποζάροντας ολόγυμνη στο εξώφυλλο της ρωσικής «Vogue» το 2011, έκανε εκατομμύρια άνδρες στην αχανή χώρα φανατικούς θαυμαστές της.
Μεταξύ αυτών και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που....

είχε ήδη φροντίσει να της εκδηλώσει τον θαυμασμό του στα πριβέ δωμάτια του Προεδρικού Μεγάρου.
Η "πέτρα" του σκανδάλου στο Κρεμλίνο και Χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004 στην Αθήνα, Αλίνα Καμπάεβα, παραδέχεται σε συνέντευξή της, την πρώτη μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι έχει βρει τον άντρα της ζωής της.
Σύμφωνα με την βρετανική ταμπλόιντ "Daily Mail", η 30χρονη Καμπάεβα δήλωσε στη διάρκεια τηλεοπτικού show ότι έχει ήδη γνωρίσει τον ιδανικό άντρα που θα ήθελε να παντρευτεί.
"Εε...έχω γνωρίσει τον άντρα με τον οποίο θα ήθελα να παντρευτώ και να κάνω παιδιά", τόνισε η πρώην γυμνάστρια ρυθμικής γυμναστικής από το Ουζμπεκιστάν αν και ο ρωσικός Τύπος επιμένει ότι έχει αποκτήσει ήδη ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που έχουν βιολογικό πατέρα τον Ρώσο πρόεδρο.
"Ο γάμος είναι κάτι που με απασχολεί", είπε ενώ ήταν έκδηλη η αμηχανία της από το στήσιμο των χεριών της αλλά και το ότι πείραζε συνεχώς τα μαλλιά της, σχολιάζει η εφημερίδα.
Σε όλες τις παλαιότερες συνεντεύξεις της, η Καμπάεβα απέφευγε με ...τακτ να αναφερθεί στο όνομα του αγαπημένου της, Βλαντιμίρ Πούτιν . Αυτή τη φορά όμως, η αντίδρασή της για την πρόδωσε. Το κοινό που ήταν Ρώσοι νεαρής ηλικίας αντιλήφθηκαν τον εκνευρισμό της και για να την κάνουν να αισθανθεί άνετα, ξέσπασαν σε παρατεταμένο χειροκρότημα όταν είπε ότι έχει βρει τον ιδανικό άντρα.
Πάντως, τα ρωσικά ΜΜΕ όχι μόνο δεν εξεπλάγησαν από την ανακοίνωση του διαζυγίου δια στόματος του "Τσάρου της Ρωσίας" αλλά έσπευσαν να δώσουν και τις "ευλογίες τους" στην απόφαση του Πούτιν να χωρίσει την Λουντμίλα και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην προσωπική του ζωή. Μάλιστα, υπάρχουν και blogs στο Διαδίκτυο που υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν βαδίζει στα χνάρια του "άτακτου" πρώην προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, επιλέγοντας μία γυναίκα κατά πολύ νεότερή του και διάσημη. Μάλιστα, εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι το 2014, τα ρωσικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να ενωθεί το ζευγάρι με τα δεσμά του γάμου σε μία λαμπρή τελετή.
Η 31χρονη Αλίνα Καμπάγεβα από το Ουζμπεκιστάν, από τις πλέον κορυφαίες γυμνάστριες παγκοσμίως, σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη.
Το κορμί-λάστιχο που της χάρισε δεκάδες διακρίσεις κι έγινε αντικείμενο πόθου εκατομμυρίων ανδρών δεν άφησε ασυγκίνητο ούτε τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου.
Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που η μέχρι πρότινος γνωστή ως πολιτική συντρόφισσα του Πούτιν στο κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας, -έχει εκλεγεί βουλευτής στη Δούμα από το 2007- έγινε τελικά η αιτία διαζυγίου του 61χρονου Ρώσου προέδρου με την επί 30 χρόνια σύζυγό του Λουντμίλα.
Η νέα τσαρίνα της Ρωσίας και ο πρώην πράκτορας της KGB μπορούν πλέον να ζήσουν ελεύθερα τον έρωτά τους.
Οπως φαίνεται, τα 30 χρόνια που χωρίζουν ηλικιακά τη σέξι γυμνάστρια από τον Πούτιν κάθε άλλο παρά στάθηκαν εμπόδιο για τη σχέση τους, αφού σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα το ζευγάρι βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον γάμο.
Η εποχή που η Αλίνα έκανε ανενόχλητη συχνές δημόσιες εμφανίσεις φαντάζει ήδη μακρινό παρελθόν.
Η μόνη συνήθεια που παραμένει σταθερή για τη διακεκριμένη αθλήτρια είναι η εκγύμναση του σώματός της - χάρη στο οποίο άλλωστε έκανε μια τεράστια καριέρα και μια σχέση ζωής.
Για να διατηρήσει την αψεγάδιαστη σιλουέτα της, η Ουζμπέκα γυμνάστρια ρυθμικής γυμναστικής κάνει κάθε πρωί τζόκινγκ, το βράδυ κολύμβηση και τα Σαββατοκύριακα τένις ή σκι.
Εχει πρωταγωνιστήσει σε βιντεοκλίπ, έκανε τηλεοπτικές εμφανίσεις, ενώ πρόσφατα επέδειξε τις υποκριτικές της ικανότητες σε ιαπωνική ταινία υπό τον τίτλο «Red Shadow».
Από τότε όμως που -σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ- έγινε μητέρα κυοφορώντας δύο παιδιά του Πούτιν, περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τις δημόσιες εμφανίσεις της.
Οταν πια τον Νοέμβριο του 2012 έφερε στον κόσμο τον δεύτερο καρπό του έρωτά τους, η Αλίνα Καμπάγεβα εγκαταστάθηκε μόνιμα στο προεδρικό παλάτι στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.
Ο ξεμυαλισμένος πρόεδρος
Γεννημένη στην Τασκένδη σε ένα ευκατάστατο οικογενειακό περιβάλλον -ο πατέρας της ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής-, στα 12 χρόνια της θα μετακομίσει στη Μόσχα με τους γονείς της.
Αν και ξεκίνησε τη ρυθμική σε μεγάλη ηλικία, κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να φτάσει στην κορυφή.
«Στο σώμα-λάστιχο με το οποίο την προίκισε η φύση οφείλει τη μεγάλη επιτυχία της», υποστηρίζει χαρακτηριστικά η πρώην προπονήτριά της Ιρίνε Βένερ.
Και η αλήθεια είναι ότι έκανε τεράστια καριέρα - αν και με κάποια μελανά σημεία.
Η Αλίνα κέρδισε πολλά μετάλλια, ορισμένα από αυτά όμως τα επέστρεψε όταν βρέθηκε στο στόχαστρο για χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Από τη ρυθμική αποσύρθηκε το 2006 έχοντας κατακτήσει 18 μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και δύο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Είχε ήδη προηγηθεί η γνωριμία της με τον Πούτιν, που όπως αποδείχτηκε ήταν καταλυτική για τη ζωή και των δύο.
Εκείνος ήταν πρόεδρος κι εκείνη μέλος της ρωσικής εθνικής ομάδας γυμναστικής. Η συνάντηση έγινε στο Κρεμλίνο, όπου ο Πούτιν δέχτηκε την ομάδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Η 17χρονη τότε εκρηκτική γυμνάστρια ξεμυάλισε σε τέτοιον βαθμό τον 48χρονο Πούτιν που του ήταν αδύνατο να πάρει το βλέμμα του από πάνω της. Μια ματιά που μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας και το χρυσό της μετάλλιο έγινε σχέση και θυελλώδης έρωτας.
Εκείνος ήταν 52 χρόνων και εκείνη στα 21.
Οταν η ρωσική «Μοσκόφσκι Κορεσπόντεντ» αποκάλυψε πρώτη τον παράνομο δεσμό τους, ο Πούτιν έδρασε δυναμικά βάζοντας λουκέτο στην εφημερίδα. Εναν χρόνο μετά την απόσυρσή της από τη ρυθμική γυμναστική, η Αλίνα, με την προτροπή του Πούτιν, θα ασχοληθεί με την πολιτική και θα εκλεγεί βουλευτής με το προεδρικό κόμμα. Μέχρι που τον Δεκέμβριο του 2009 η Αλίνα υπό άκρα μυστικότητα γέννησε στη Μόσχα το πρώτο της παιδί, ένα αγοράκι, με τα ρωσικά ΜΜΕ να αποκαλύπτουν ότι ο Πούτιν έγινε για ακόμη μία φορά πατέρας.
Τρία χρόνια αργότερα, η αγαπημένη του έφερε στον κόσμο τον δεύτερο καρπό του έρωτά τους, ένα κοριτσάκι. Αναλυτές, πάντως, υποστηρίζουν ότι δεν θα έβλαπτε πολιτικά τον Βλαντιμίρ Πούτιν να παντρευτεί την Αλίνα Καμπάγεβα, η οποία ως μισή μουσουλμάνα -από Τάταρο πατέρα- θα τον έκανε αγαπητό και στον μουσουλμανικό πληθυσμό της Ρωσίας, ο οποίος δεν είναι και αμελητέος. Για κάποιους άλλους, πάντως, μια τέτοια κίνηση θα ήταν η αρχή της πολιτικής του αυτοκτονίας. Πολύ περισσότερο όταν ως επίσημη αιτία διαζυγίου, και μάλιστα μπροστά στις κάμερες, ήταν η απόλυτη αφοσίωσή του στις προεδρικές του υποχρεώσεις, εις βάρος των συζυγικών. «Για κάποιους ανθρώπους αυτό είναι δυσβάσταχτο και η Λουντμίλα κάνει ήδη οκτώ χρόνια υπομονή», δήλωσε ο Πούτιν, με τη σύζυγό του να επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του. Προφανώς η σχέση του με την Αλίνα Καμπάγεβα είναι στο πλαίσιο «των προεδρικών του καθηκόντων», όπως σκωπτικά θα σκέφτηκαν πολλοί που γνωρίζουν για τον πολύχρονο εξωσυζυγικό του δεσμό με την καλλίγραμμη αθλήτρια.
Οι κόρες του Πούτιν
Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι κατά πόσο οι δύο κόρες του Πούτιν που απέκτησε με τη Λουντμίλα κατά τον 30ετή γάμο τους θα αποδεχτούν τη νεαρή -και συνομήλικη- γυναίκα, για χάρη της οποίας ο πατέρας τους άφησε στα κρύα του λουτρού τη μητέρα τους και πρώην αεροσυνοδό της Aeroflot.
Η Μαρία και η Εκατερίνα είναι άλλωστε η μεγάλη αδυναμία του Πούτιν, σύμφωνα με την πρώην τσαρίνα της Ρωσίας, η οποία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι εξαιρετικός πατέρας.
Η 28χρονη σήμερα Μαρία γεννήθηκε στη Μόσχα, ενώ η κατά έναν χρόνο μικρότερη αδερφή της, Εκατερίνα, γεννήθηκε στη Δρέσδη της Γερμανίας - όταν το 1986 εγκαταστάθηκαν εκεί ο Πούτιν και η Λουντμίλα.
Σε όλα αυτά τα χρόνια ο Ρώσος πρόεδρος έκανε συστηματικές προσπάθειες να κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τις αγαπημένες του κόρες, αν και κάποιες πληροφορίες για τη ζωή τους τελικά διέρρευσαν. Η κατάξανθη Μαρία έχει σπουδάσει Βιολογία και Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης και είναι παντρεμένη με τον Τζόριτ Φάασεν, έναν Ολλανδό που κατέχει επιτελική θέση στην εταιρεία Gazprom. Στο ίδιο πανεπιστήμιο φοίτησε και η επίσης ξανθιά Εκατερίνα, με αντικείμενο τις Ανατολικές Σπουδές. Η Εκατερίνα μιλάει άπταιστα γερμανικά, κορεατικά και ιαπωνικά και σύμφωνα με φήμες είναι παντρεμένη με τον γιο ενός Νοτιοκορεάτη ναυάρχου. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών τους χρόνων οι κόρες του Πούτιν χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα προκειμένου να παραπλανήσουν τα ρωσικά ΜΜΕ κατόπιν υποδείξεως του μπαμπά Πούτιν. Αυτό που επίσης έχει γίνει γνωστό για τις δύο αδερφές είναι η στενή τους φιλία με την Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι, κόρη του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Στα δίχτυα των γυναικών
Κατά γενική ομολογία, ο Πούτιν θεωρείται γοητευτικός άνδρας, με κοφτερό μυαλό, δυναμισμό και απόλυτη εξουσία, στοιχεία που κάθε άλλο παρά περνούν απαρατήρητα από τις γυναίκες, οι οποίες καθόλου δεν μένουν ασυγκίνητες από την παρουσία του. Και η αλήθεια είναι ότι παρά τα 61 του χρόνια ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Προσέχει τη διατροφή του, γυμνάζεται εντατικά κάνοντας τζούντο, τρέχει, κυνηγά και φροντίζει επιμελώς τη δημόσια εικόνα του. Το ίδιο κάνει βέβαια και με την ιδιωτική του ζωή, την οποία κρατά καλά προφυλαγμένη. Οχι πάντα, όμως, με επιτυχία. Εκτός από διάφορες Ρωσίδες χορεύτριες με τις οποίες είχε σύντομα ειδύλλια, στον Ρώσο πρόεδρο χρεώνουν και άλλες φλογερές κατακτήσεις. Η «Ρωσίδα Μάτα Χάρι», Αννα Τσάπμαν, η κοκκινομάλλα femme fatale της κατασκοπείας που αναστάτωσε τα media με τις μετέπειτα αισθησιακές φωτογραφήσεις της και με την οποία φέρεται να διατηρούσε «ανάρμοστη σχέση», είναι μια από αυτές.
Οταν αποκαλύφθηκε η δράση της το 2010 από τις ΗΠΑ με την κατηγορία της κατασκοπείας και μετά την απέλασή της από το FBI, επιστρέφοντας στην πατρίδα της ο Πούτιν όχι μόνο την περίμενε στο αεροδρόμιο της Μόσχας για να την προϋπαντήσει, αλλά της έταξε και ανώτατη θέση συμβούλου σε μοσχοβίτικη τράπεζα. Επιπλέον, τη βοήθησε, σύμφωνα πάντα με ρωσικές πηγές, να κάνει ουκ ολίγες σέξι φωτογραφήσεις στο περιοδικό «Maxim» και να γίνει παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών.
Τότε ήταν που είδε το φως της δημοσιότητας η κρυφή σχέση της με τον Πούτιν. Υπάρχουν, μάλιστα, φωνές ακόμα και σήμερα που ισχυρίζονται ότι ο Ρώσος πρόεδρος παραμένει στα δίχτυα της γυμνής πρώην κατασκόπου. Αγνωστο τι λέει για όλα αυτά η Αλίνα - ή αν μπορεί να πει και τίποτα, εντέλει…


ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια