Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο Αποκωδικοποιητής είναι η παγίδα της ψηφιακής τηλεόρασης!

Η διαφορά του ψηφιακού σήματος από το αναλογικό, ενώ οπτικά δείχνει να είναι μεγάλη, η τεχνική υποστήριξη που χρειάζεται για να μεταδοθεί αυτό, είναι ασήμαντη.
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Το σήμα μεταδίδεται από τα ίδια σημεία μετάδοσης που υπήρχαν, στα οποία χρειάστηκε να τοποθετηθεί.... 

μόνο μια νέα κεραία. Αυτή η κεραία μεταδίδει κωδικοποιημένο, το ελεύθερο ψηφιακό σήμα που λαμβάνει από τους δορυφόρους.
Αυτό έγινε, για να μπορέσουμε να πάρουμε το ψηφιακό σήμα, με τις ήδη υπάρχουσες τηλεοπτικές κεραίες μας, για να μην χρειαστεί να βάλουμε δορυφορικό “πιάτο”.
Όλα αυτά τα κανάλια δεν είναι συνδρομητικά, είναι ελεύθερα. Μπορούμε λοιπόν να τα λαμβάνουμε κατευθείαν από δορυφόρο με αλλαγή κεραίας. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν θα έπρεπε να πάρουμε αποκωδικοποιητή, αλλά μία δορυφορική κεραία.

Το κόστος είναι σχεδόν το ίδιο για μας και δεν θα χρειαζόταν η DIGEA να ξοδέψει τόσα εκατομμύρια για τις τοποθετήσεις των νέων κεραιών.

Και τώρα το μεγάλο ερώτημα. Γιατί η DIGEA αφού τα κανάλια δεν είναι συνδρομητικά αλλά είναι ελεύθερα, παίρνει το ελεύθερο σήμα και το εκπέμπει κωδικοποιημένο; Η απάντηση είναι, για να γίνει υποχρεωτική η χρήση αποκωδικοποιητή.

Όλο αυτό το έργο της DIGEAφαίνεται εξαιρετικά ηλίθιο, διότι ξόδεψε εκατομμύρια για να τοποθετήσει κεραίες που κωδικοποιούν το σήμα χωρίς να πληρώνεται συνδρομές ή ποσοστά από τους αποκωδικοποιητές.

Όπως καταλαβαίνετε δεν θέλει πολύ “κλι-κλικ”. Ή θα αλλάζαμε κεραία, χωρίς κόστος για την DIGEA ή θα παίρναμε υποχρεωτικά αποκωδικοποιητή, αφού η “έξυπνη” DIGEA χάλασε τόσα εκατομμύρια για να κωδικοποιήσει το σήμα. Αυτό όμως το έκανε για να εγκαταστήσουμε ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ αποκωδικοποιητή.

Όποιος νομίζει ότι αυτό έγινε για τα 30 ή 40 ευρώ είναι πολύ αφελής. Άλλωστε στην Αγγλία όταν έγινε αυτό, επειδή οι Άγγλοι δεν πήγαν να τους αγοράσουν, τους έδωσαν δωρεάν.

Το ίδιο θα γινόταν και δω αν δεν τους παίρναμε. Θα τους χάριζαν.
Όλα έγιναν λοιπόν ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ. Που εκτός από την αποκωδικοποίηση του σήματος, που θα μπορούσε να γίνει με ένα απλό τσιπάκι, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ εξαιρετικά χαμηλών συχνοτήτων.

Παλιότερα υπήρχαν κάποιες ηλεκτρικές συσκευές που εξέπεμπαν συχνότητες υπέρηχων για να διώχνουν κατσαρίδες και ποντίκια από τα σπίτια. Αυτές αποδείχθηκε ότι είχαν βλαβερές συνέπειες και στους ανθρώπους κι ας μην τις άκουγαν. Μια τέτοια συσκευή φαίνεται να είναι από ιδιωτικές μετρήσεις, ο φερόμενος ως “αποκωδικοποιητής” και αυτό αποδεικνύεται εύκολα με μία ηλεκτρονική και ραδιοσυχνομετρική μέτρηση των συχνοτήτων που εκπέμπει. Και μπορεί να γίνει αυτό από ειδική ομάδα τεχνητών του πολυτεχνείου για να αποκτήσει εγκυρότητα.

Πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα, οι θεσμικοί και επιστημονικοί φορείς της χώρας, για ενημέρωση και προστασία των Ελλήνων.

Η ΠΑΓΙΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ.
Σημείωση. Οι εξαιρετικά χαμηλές συχνότητες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τον άνθρωπο.
Δεν θέλω να πω περισσότερα, θέλω όμως να δώσω μια συμβουλή προς όλους.
ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ τελείως τον αποκωδικοποιητή ή την τηλεόραση που τον έχει ενσωματωμένο, όταν δεν βλέπετε τηλεόραση και ΕΙΔΙΚΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΣΤΕ.
Χωρίς να χάσετε τίποτα, θα έχετε να κερδίσετε πολλά.
diadrastiko.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΑ

5 Σχόλια

 1. Αλεξιου Α29/6/13, 1:02 π.μ.

  Ο κυριος Λαμπροπουλος χωρις να θελει να πει περισσοτερα αφηνει πολλα ερωτηματα αναπαντητα και δεν μπορω να τον παρω σοβαρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος29/6/13, 5:11 π.μ.

  Tι βλακείες λες ρε άσχετε....

  Η μετάδοση από δορυφόρο τζάμπα είναι; Το κόστος αναμετάδοσης από δορυφόρο είναι πολύ υψηλό για τους σταθμούς. Και πως θα έπιανες τα κανάλια μόνο με δορυφορικό πιάτο; Χρειάζεται και δορυφορικός δέκτης και LNB, και άλλα καλώδια και άλλη πρίζα και έξοδα εγκατάστασης, κόστος πολύ μεγαλύτερο από τους ψηφιακούς δέκτες που αγόρασαν οι καταναλωτές.

  Η DIGEA δεν άλλαξε κεραίες. Απλά παίρνει την εικόνα απευθείας από τα στούντιο των τηλεοπτικών σταθμών και με οπτικές ίνες την μεταφέρει στους αναμεταδότες (κεραίες) που το αναμεταδίδουν ψηφιακά. Έτσι η εικόνα και ο ήχος είναι όπως μεταδίδεται από τα κανάλια χωρίς απώλειες στην ποιότητα, χωρίς χιόνια, παρεμβολές κλπ.

  Αυτό το κουτάκι που αγόρασαν όσοι το αγόρασαν είναι ψηφιακός δέκτης τηλεοπτικού σήματος και όχι αποκωδικοποιητής και αφορά τηλεοράσεις παλιάς τεχνολογίας. Οι παλιές τηλεοράσεις είχαν δέκτη αναλογικού τηλεοπτικού σήματος και δεν μπορούν να πιάσουν ψηφιακό σήμα γι αυτό οι κάτοχοι τηλεοράσεων παλιάς τεχνολογίας αγόρασαν τον εξωτερικό ψηφιακό δέκτη και ΟΧΙ αποκωδικοποιητή όπως τον λες.

  Οι νέες τηλεοράσεις που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια διαθέτουν ενσωματωμένους και αναλογικό και ψηφιακό δέκτη.

  Τα περί ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που λες είναι κι αυτά βλακείες, όσο για τους υπέρηχους είναι για πολλά γέλια, αφού κανένας ψηφιακός δέκτης δεν είναι ασύρματος αφού το σήμα έρχεται από την κεραία μέσω καλωδίου. Και σε κάθε περίπτωση αν εκπέμπει κάποια ακτινοβολία είναι ίση με την ακτινοβολία που εκπέμπει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή και φυσικά πολύ πολύ λιγότερη από την ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα, τα ασύρματα τηλέφωνα, τα ασύρματα ρούτερ για το ίντερνετ και πολλές άλλες ασύρματες συσκευές.

  Κούνα το κεφάλι σου να κάνει κλικ-κλικ και μην γράφετε και αναμεταδίδετε βλακείες παραπληροφορώντας και τρομοκρατώντας τον κόσμο που δεν έχει γνώσεις για το θέμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος29/6/13, 3:43 μ.μ.

   Σωστοοοοοοοος.....
   ο κάθε άσχετος κάθετε και γράφει ότι βλακεία του κατέβει....

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος29/6/13, 11:12 π.μ.

  ολα παρακολουθούνται
  ήτε σας αρέσει ήτε όχι
  http://www.ramnousia.com/2013/06/richard-stallman-pliroforiodotes-sta-spitia-mas.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Ramnousia+%28%3Ccenter%3ERAMNOUSIA%3C%2Fcenter%3E%29

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος29/6/13, 1:11 μ.μ.

  Ρε τζιμάνι δεν μας είπες τελικά...Είναι συσκευή εκπομπής χαμηλών συχνοτήτων ή υψηλών; Γιατί λες κάτι ιστορίες για συσκευή εκπομπής υπερήχων μετά..Ανάθεμα και αν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάς. Ευτυχώς που υπάρχουν και μερικοί που γνωρίζουν ελάχιστα από αυτά τα πράγματα(όπως πολύ σωστά έκανε ο κύριος από πάνω) για να κράζουν κάτι ανίδεους καταστροφολόγους σαν και σένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή