Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 2013

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ στο θέατρο Κήπου. 
1 Ιουλίου εως 30 Ιουλίου. 
Οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου αποτελούν μία από τις σημαντικότερες θεσμοθετημένες εκδηλώσεις πολιτισμού του Δήμου. Κατόπιν σχετικής προκήρυξης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, θεατρικά σχήματα απ’ όλη την Ελλάδα υπέβαλαν τις προτάσεις τους στην....

αρμόδια Επιτροπή Θεάτρου, η οποία και τις αξιολόγησε.
Με βασικά κριτήρια την αρτιότητα της παραγωγής, το γενικότερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον της πρότασης και την ποιότητα προηγούμενων παραστάσεων του σχήματος (εφόσον υπήρχαν), η Επιτροπή Θεάτρου επέλεξε οκτώ σχήματα με συνολικά 22 παραστάσεις.
Το πρόγραμμα των Γιορτών θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου και περιλαμβάνει έργα τα οποία προσεγγίζουν νεωτεριστικά το Αρχαίο Δράμα, έργα από το Κλασικό και Νεώτερο Ευρωπαϊκό Θέατρο καθώς και έργα Σύγχρονης Ελληνικής Λαϊκής Κωμωδίας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 2013

1,2,3,4 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ, ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ, ΑΙΣΧΥΛΟΥ «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ», στο θέατρο Κήπου. Πρεμιέρα 1 Ιουλίου.
ΑΙΣΧΥΛΟΥ «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ», ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ, ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ
Ένα κορυφαίο έργο της αρχαίας ελληνικής δραματικής τέχνης περιλαμβάνεται στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ: ο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ – το πρώτο έργο από την τριλογία του Αισχύλου ΟΡΕΣΤΕΙΑ, την μοναδική τριλογία που διασώθηκε ολόκληρη και που λειτουργεί ως σημείο πολλαπλών αναφορών και συμβολισμών σε σχέση με την δύναμη και την αρτιότητα του ποιητικού της μεγαλείου.

8,9,10 ΙΟΥΛΙΟΥ
«Περλιμπλίν & Μπελίσα» με Μάινα, Ματσούκα, Καστάνη.
Ένα μοντέρνο παραμύθι, που αναζητά την πνευματική ουσία του έρωτα μέσω του «Περλιμπλίν και η Μπελίσα» ένα σύγχρονο αλλά και διαχρονικό παραμύθι, δημιούργημα της αριστουργηματικής πένας του Ποιητή του έρωτα και του Ντουέντε, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, από την 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ!

11,12 ΙΟΥΛΙΟΥ
«ΟΘΕΛΛΟΣ» .
Πρωταγωνιστούν, Φίλιππος Μοδινός, Φώτης Σπύρο, Κασσάνδρα Δημοπούλου, Σταύρος Γιαννούλης, Κωσταντίνος Κατσάρας, Μανώλης Παπαδάκης, Δημήτρης Ψήτος, κ.ά. Συμμετέχουν, Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μουσική δειύθυνση, John Apeitos.. Χορωδία του ΑΠΘ “Γιάννης Μάντακας” Διεύθυνση, Πέτρος Μπεκιαρίδης.

14,15 ΙΟΥΛΙΟΥ
"ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΕ…" .
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου παρουσιάζει με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αλέκου Σακελλάριου, το έργο του Αλέκου Σακελλάριου που ανεβαίνει για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή.

16,17,18,19 ΙΟΥΛΙΟΥ
"Κοινός Λόγος" από το Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Παίζουν οι ηθοποιοί, Λυδία Κονιόρδου, Ελένη Κοκκίδου, Μαρία Κατσανδρή, Ελένη Ουζουνίδου, Τάνια Παλαιολόγο.
21,22,23 ΙΟΥΛΙΟΥ
«ΝΤΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ».
Βασισμένο στο βιβλίο της Π.Λ. Τράβελς «Μαίρη Πόππινς».

25,26 ΙΟΥΛΙΟΥ
«ΦΑΥΣΤΑ» του Μέντη Μποσταντζόγλου (Μπόστ), από το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.

Το θρυλικό έργο του Μπόστ «ΦΑΥΣΤΑ» θα παρουσιάσει το «Θεσσαλικό Θέατρο», σε σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου. Το ρόλο της «Φαύστας» θα ερμηνεύσει η στενή συνεργάτης του «Θ.Θ.» Νικολέττα Βλαβιανού. Τους άλλους ρόλους θα ερμηνεύσουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Βασίλης Γιαβρής, Ηλίας Μπερμπέρης, Σταύρος Νικολαϊδης, Μαίρη Σαουσοπούλου, Πάνος Σταθακόπουλος, και Χάρης Φλέουρας.

29,30 ΙΟΥΛΙΟΥ
«Ένας εχθρός του Λαού» του Ίψεν από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Μορφές Έκφρασης.

Ένας γιατρός, ένας έντιμος άνθρωπος αποφασίζει να αποκαλύψει την απάτη που τροφοδοτεί μια πόλη. Έρχεται αντιμέτωπος με την πολιτική ηγεσία και τη διαφθορά. Υπερασπίζεται την αλήθεια και μάχεται τα οικονομικά συμφέροντα. Το θεατρικό αριστούργημα του Ερρίκου Ίψεν ξετυλίγει την ιστορία μιας αποκάλυψης για την οικολογία, την πολιτική και την κοινωνία.
Σκηνοθεσία: Θωμάς Κινδύνης. Παίζουν: Θωμάς Κινδύνης, Βύρων Κολάσης,  Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, κ.α.


ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια