Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ανοιξιάτικ​ος ήλιος

Μπορεί ακόμα ο ήλιος να μην καίει τόσο όσο το καλοκαίρι αλλά οι ακτίνες του τα τελευταία χρόνια γίνονται ολοένα και πιο επιθετικές εξαιτίας της συνεχιζόμενης καταστροφής του στρώματος όζοντος της στρατόσφαιρας.
"Πλέον όλες οι επιδερμίδες, ακόμα και οι μη ευαίσθητες, είναι πολύ ευάλωτες στην UV ακτινοβολία και παθαίνουν εύκολα ερεθισμούς και....

ηλιακά εγκαύματα, ενώ όταν εκτίθενται επανειλημμένα στον ήλιο χωρίς προστασία γερνούν πριν από την ώρα τους", επισημαίνει η δερματολόγος Πηνελόπη Τυμνανίδου, προσθέτοντας ότι ούτε οι γυναίκες με σταρένιο δέρμα μπορούν πλέον να εφησυχάζουν μπροστά σε αυτόν τον τόσο επιθετικό ήλιο.
Ειδικά οι πρώτες φορές έκθεσης χωρίς το σωστό αντηλιακό εγκυμονούν κινδύνους, αφού η επιδερμίδα δεν έχει προλάβει να οχυρωθεί με το φυσικό της αμυντικό μηχανισμό, δηλαδή την παραγωγή της μελανίνης.
Οι λευκές επιδερμίδες στην πρώτη επαφή με τον ήλιο κινδυνεύουν να κοκκινίσουν και να εμφανίσουν από ερεθισμό μέχρι ξεφλούδισμα, ενώ οι σταρένιες κάνουν πανάδες, που γίνονται πιο έντονες και με την πάροδο των ετών
Σωστή προστασία και φροντίδα.
* Αντί για τη συνηθισμένη κρέμα ημέρας με SPF, χρησιμοποιούμε το πρωί μια καλή ενυδατική και από πάνω απλώνουμε ένα λεπτόρρευστο αντηλιακό γαλάκτωμα με δείκτη προστασίας από 20 έως 30, ιδανικό για την άνοιξη, που δεν αλλοιώνει το μακιγιάζ ούτε προκαλεί ασφυξία στα δερματικά κύτταρα.
* Κάνουμε ελαφρύ μακιγιάζ χρησιμοποιώντας κυρίως ένα παστέλ κραγιόν και ένα γκλος σε ζουμερή φρουτένια απόχρωση. Επίσης, επιλέγουμε ένα αέρινο φον ντε τεν με μέτριο SPF για ακόμα περισσότερη προστασία (γιατί οι αντηλιακοί δείκτες από το αντηλιακό γαλάκτωμα και το μεϊκάπ αθροίζονται).
* Το βράδυ, όταν επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο, στο εξοχικό ή το κλεινόν άστυ (έπειτα από μια ημερίσια εκδρομή στην εξοχή), αφαιρούμε σχολαστικά το μακιγιάζ και τα υπολείμματα του αντηλιακού ή/και της λιπαρότητας με ένα γαλάκτωμα ή eau ντεμακιγιάζ ή ένα αφρίζον υγρό σαπούνι με φιλικό pH για την επιδερμίδα. Αφού ξεβγάλουμε το προιόν καθαρισμού, εξισορροπούμε την επιδερμίδα με τονωτική λοσιόν χωρίς οινόπνευμα προτού κοιμηθούμε.
Τι αποφεύγουμε
* Το πίλινγκ στο σπίτι την παραμονή των διακοπών και τα χημικά πίλινγκ, καθώς και τις θεραπείες μικροδερμοαπόξεσης (micro-dermabrasion) στο ιατρείο του δερματολόγου τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την πρώτη "επαφή" με τον ήλιο.
Επίσης τον καθαρισμό στο ιατρείο 7 έως 10 ημέρες, καθώς οτιδήποτε αφαιρεί σε βάθος τα νεκρά κερατινοποιημένα κύτταρα από την επιδερμίδα την αφήνει περισσότερο εκτεθειμένη στην UV ακτινοβολία.
* Το βαρύ μακιγιάζ με πολλή πούδρα, αφενός, δεν ταιριάζει στις ...εξοχικές περιστάσεις, αφετέρου, η πούδρα τραβάει σαν μαγνήτης την UV ακτινοβολία, επιδεινώνοντας τις ηλιακές βλάβες στο δέρμα.
* Ποια δεν θέλει να επιστρέψει στο γραφείο την επόμενη εβδομάδα με αξιοζήλευτο μπρονζέ χρώμα...Όμως, το να καθόμαστε στον ήλιο χωρίς καμία προστασία (δηλαδή αντηλιακό) με τις ώρες και κυρίως το μεσημέρι πιστεύοντας ότι έτσι θα μαυρίσουμε πιο γρήγορα μόνο κινδύνους εγκυμονεί. Με ένα 20άρι ή 30άρι αντηλιακό αποκτούμε σταδιακά ρόδινο χρώμα, χωρίς τον κίνδυνο των ηλιακών βλαβών.
GLAM

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια