Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι βιταμίνες του ζωδιακού

Υπάρχουν βιταμίνες που αντιστοιχούν σε κάθε ζώδιο

Ο όρος "βιταμίνες" προήλθε από τη λατινική λέξη «vita» που σημαίνει «ζωή».
Αυτά τα οργανικά στοιχεία εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα με την τροφή ή συντίθενται από τους ίδιους τους φορείς.
Από την άποψη της αστρολογίας, οι βιταμίνες είναι υπό την ευθύνη του ζωδίου της Παρθένου - επειδή οι βιταμίνες είναι μικρότερα στοιχεία και η αφομοίωση και η σύνθεσή τους, περνά μέσα από τα έντερα.
Με τον τρόπο αφομοίωση τους, οι βιταμίνες χωρίζονται σε δύο ομάδες - υδατοδιαλυτές και λιποδιαλυτές.

Υπάρχουν βιταμίνες που αντιστοιχούν σε κάθε ζώδιο και έχουν ως εξής:

1. Η βιταμίνη Α - ρετινόλη, καροτίνη. Διαλυτή στο λίπος. Πηγές βιταμίνης Α: κρέμα γάλακτος, λιωμένο βούτυρο, μουρουνέλαιο. Τα φυτά, τα οποία περιέχουν καροτίνη χρωματισμένα με πορτοκαλί, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, είναι τα καρότα, οι ντομάτες, το ιπποφαές, η κολοκύθα και τα πορτοκάλια. Ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση αυτής της βιταμίνης είναι στα ζώδια του Ζυγού και του Υδροχόου.

2. Βιταμίνες Β - διαλυτή στο νερό. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει περίπου τριάντα βιταμίνες, που είναι υπεύθυνες για το νευρικό σύστημα και το μεταβολισμό. Ειδικά οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητες για τον Αιγόκερω και τον Σκορπιό.

3. Βιταμίνη C - δεν συσσωρεύεται και δεν συντίθενται από το ανθρώπινο σώμα. Περιέχεται στην μαύρη σταφίδα, τα εσπεριδοειδή, τις τσουκνίδες και τις πευκοβελόνες. Αντιστοιχεί στον Ερμή. Είναι πιο σημαντική για τα ζώδια του Τοξότη και των Ιχθύων.

4. Βιταμίνη D - βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου, ενώ διαμορφώνεται υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός στο δέρμα. Αντιστοιχεί στον πλανήτη Κρόνο. Περιέχεται στο βούτυρο, στο γάλα και τον κρόκο αυγών. Οι περισσότεροι που έχουν ανάγκη αυτής της βιταμίνης είναι: Καρκίνος, Λέων και ο Κριός.

5. Η βιταμίνη Ε αντιστοιχεί στην Αφροδίτη και επιβραδύνει τη γήρανση, επηρεάζει τον εγκέφαλο, τα νεύρα, τη γονιμότητα και είναι πολύ σημαντική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Βρίσκεται στα φυτικά έλαια. Συνιστάται ανεπιφύλακτα για τα ζώδια της Παρθένου και του Σκορπιού.

6. Η βιταμίνη Κ - συνδέεται με τον πλανήτη Άρη και είναι υπεύθυνη για το σχηματισμό του αίματος. Βρίσκεται στα πράσινα φυτά, το λάχανο και τα καρότα. Η βιταμίνη Κ συνιστάται για Ζυγο, Καρκίνο και Ταύρο.

7. Βιταμίνη P - συνδέεται με τον Δία. Επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία. Βρίσκεται στο τσάι, τα κρεμμύδια και τα βατόμουρα. Απαιτείται περισσότερο από τα ζώδια: Δίδυμοι, Αιγόκερως, Παρθένος, καθώς και από άτομα που έχουν γεννηθεί κατά τα έτη του Φιδιού, Ποντικού ή του Πιθήκου.
astrology

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια