Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών

Ημερίδα: Κατάρτιση,​Υποστήριξη​,Ερεγασιακ​ή Ένταξη για ΑμεΑ
Υλοποιήθηκαν 3 προγράμματα κατάρτισης, διάρκειας 400 ωρών το κάθε ένα, στα θεματικά αντικείμενα:

*  Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής Τέχνης.
*  Τεχνικός Γραφικών Τεχνών.
*  Κηπουρός - Συντηρητής Πρασίνου.
Η πρακτική άσκηση υλοποιήθηκε σε πιστοποιημένα εργαστήρια του Εξειδικευμένου Κέντρου της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.
Το κάθε πρόγραμμα περιελάμβανε 25 συνεδρίες παροχής  Σ.Υ.Υ.
Η Ημερίδα αναφέρεται στην ανάγκη των ανθρώπων με εγκεφαλική παράλυση να καταρτιστούν σε κατάλληλα επαγγέλματα και να γνωρίσουν ένα μοντέλο εργασίας που θα τους ανοίξει προοπτικές εργασιακής ένταξης.
Μια Μοναδική Εμπειρία
Από τις 14 Οκτωβρίου 2012 μέχρι τις 22 Μαρτίου 2013, παρακολούθησα το Σεμινάριο Γραφιστικής της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών. Το πρόγραμμα ήταν χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εκπαιδευτής ήταν ο διακεκριμένος κος Γιάννης Τσόλκας.

Το πρόγραμμα ήταν εξαιρετικό από την πρώτη κιόλας ημέρα κατάρτισης. Η θεωρία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και όταν ξεκινήσαμε να κάνουμε εργασίες μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ήμασταν όλοι ξετρελαμένοι με τα προγράμματα Photoshop και Illustrator.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στη γραφιστική με βοήθησε να φτιάχνω τη φωτογραφία, να χρησιμοποιώ φίλτρα, σκιάσεις, περιγράμματα, επεξεργασία χρωμάτων, φωτεινότητας, μεγέθους και απαλοιφή ανεπιθύμητων αντικειμένων που δεν ταιριάζουν σε μια εικόνα.

Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι στο μαγικό κόσμο της γραφιστικής και φυσικά είναι επιθυμία μου να ασχοληθώ προσωπικά στο μέλλον με τη γραφιστική.
Ευχαριστώ πολύ την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών που μου έδωσε την ευκαιρία αυτής της "Μοναδικής Εμπειρίας", καθώς επίσης και τον κύριο Γιάννη Τσόλκα για όλα όσα μου δίδαξε με τον ιδιαίτερο και μοναδικό του τρόπο.

Επίσης, θέλω να αναφερθώ στις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που μας παρείχε το πρόγραμμα.
Μέσα από ατομικές συναντήσεις και ομαδικές συνεδρίες, μπόρεσα ν αποσαφηνίσω τις επιδιώξεις και επιθυμίες μου, να θέσω συγκεκριμένους στόχους και να ενημερωθώ για τις ευκαιρίες απασχόλησης και τις μεθόδους αναζήτησης εργασίας.

Πολύ σημαντική ήταν και η συγγραφή του βιογραφικού σημειώματος και η προετοιμασία για συνέντευξη για εργασία.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι ωφελήθηκα σημαντικά από τη συμμετοχή μου σε Ομάδα Εκπαίδευσης που ήταν συγχρόνως και Ομάδα Συμβουλευτικής, διότι έμαθα να συνεργάζομαι, συγχρόνως κοινωνικοποιήθηκα, ανέπτυξα ανθρώπινες σχέσεις, αφού είχα την ευκαιρία να μοιραστώ με τους υπόλοιπους εκπαιδευόμενους κοινά βιώματα, εμπειρίες και σε πολλές περιπτώσεις να θέσω και να επεξεργαστώ μαζί τους κοινούς στόχους.

Κατανόησα καλύτερα την αξία της ομαδικότητας και της συνεργασίας, η οποία είναι απαραίτητη σε κάθε εκπαιδευτικό και εργασιακό περιβάλλον.

Νικόλας Καραθανάσης


ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια