Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!! ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΚΕΠΑ

ΙΚΑ: Συνυποβολή νέου εντύπου για αίτηση πιστοποίησης βαθμού αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α.
Σε ενέργειες με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας και τον εξορθολογισμό του χρόνου αναμονής των προς εξέταση περιστατικών προχωρά το ΙΚΑ.
Όπως ανακοίνωσε, από 15/06/2013, (κατά εφαρμογή του Ν.4144/2013 άρθρο 76 παρ. 3), καθίσταται υποχρεωτική η....

συνυποβολή με την αίτηση για πιστοποίηση του βαθμού αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. του ενιαίου εντύπου Ιατρικής Έκθεσης/Βεβαίωσης, με την ονομασία «Εισηγητικός Φάκελος Παροχών Αναπηρίας».
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ και εκτυπώστε την

Παράλληλα, καταργείται η υπάρχουσα διαδικασία προετοιμασίας του ιατρικού φακέλου για εισαγωγή στις Υγειονομικές Επιτροπές.

Όπως επισημαίνει το ΙΚΑ, με την εφαρμογή του νέου εντύπου, ο χρόνος αναμονής περιορίζεται σημαντικά καθότι ο παραπέμπων ιατρός καθορίζει την ειδικότητα της υγειονομικής επιτροπής στην οποία θα παραπέμπεται ο ασθενής.

Ως εκ τούτου, εξασφαλίζεται η ορθή επιλογή της Υγειονομικής επιτροπής και η άμεση καταχώρηση ειδικότητας από το Διοικητικό υπάλληλο κατά τη διαδικασία πρωτοκόλλησης του αιτήματος, γεγονός που καθιστά το αίτημα άμεσα προγραμματιστέο.

Τονίζεται πως κανένα αίτημα δεν θα γίνεται δεκτό από 15/06/2013 στα ΚΕ.Π.Α. χωρίς την προσκόμιση του Εισηγητικού Φακέλου Παροχών Αναπηρίας.

Το ενιαίο έντυπο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr) και συγκεκριμένα στο σύνδεσμο του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).
Gianna V.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια