Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα καλά, τα κουλά και τα πρόστυχα του Μάη 2013

Οι προβλέψεις του Μαΐου μ’ ένα χαμόγελο!
Τα… άστρα (να πάνε) και οι προβλέψεις του Μάη είναι εδώ! Το μενού αυτού του μηνού έχει απ’ όλα! Καλά, κουλά και… πρόστυχα! Ο Γιώργος Ματσάγγος επιστρατεύει Μάηδες, Ήλιους, την Κατερίνα, την πετσούλα, των παθών μας των τάραχο, τους τσετσένους και ένα σωρό καλά, κουλά και πρόστυχα για τις πιο τρελές, απίθανες προβλέψεις του μήνα!!:

ΚΡΙΟΣ
Τα καλά: Ο Μάιος είναι ένας πολύ όμορφος μήνας και καλό παιδί, συγχρόνως, αφού τώρα συμβαίνουν τα καλύτερα. Πρώτον, γιορτάζει η φύση, δεύτερον γιορτάζουν οι Τσετσένοι στην κόκκινη πλατεία της Νέας Υόρκης (ναι! έτσι όπως καταντήσαμε), και τρίτον, δεν γιορτάζετε εσείς, αφού γιορτάσατε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο μιας και σας λένε Κριό, εκτός αν σας λένε και Γιώργο, που λένε εμάς. Τώρα λοιπόν που είναι και Πάσχας, αρχίζουν να σας πιάνουν τα υπαρξιακά του τύπου: Ποιος είμαι, τι κάνω, πού πάω, τι ωροσκόπο έχω; (Ψιτ, myastro, πρώτη σελίδα, γενέθλιος αστρολογικός χάρτης, βάζετε τα στοιχεία σας και το έχετε). Επίσης η στήλη που σας δίνει τσάμπα τις συμβουλές -και σέβεται το υστέρημα σας- σας προτρέπει να κάνετε τα ακόλουθα, για να αποφύγετε…τα κουλά.
Τα κουλά: Πρώτον και κυριοτέρον, να προφυλάξετε το κομπόδεμα από διάφορους επιτήδειους (όπως η έκλειψη στις 10) που το 'χουν βάλει στο μάτι. Δεύτερον και κυριοτέρον, να μην αφήσετε το μάτι να δει το κομπόδεμα, γιατί είναι γνωστό ότι τα χεράκια σας έχουν τρυπούλες. Τρίτον και κυριοτέρον να διαφυλάγετε το κομπόδεμα σαν τα μάτια σας, προτού κάνει φτερά. Αν καταλάβατε καλά (και καλά καταλάβατε, δηλαδή) τούτος ο Μάης έχει να κάνει με τα οικονομικά σας και με το χάλι τους. Προτού λοιπόν εκπαραθυρώσετε τα αποταμιευμένα δίχως λόγο και αιτία (τα λουλούδια στην κερία από μένα, διακόσια ευρόπουλα ο ταβλάς), σκεφθείτε: Τι θα κάνετε όταν έρθει εκείνη η ώρα που θα αναρωτιέστε πως θα πάτε στο σπίτι με τα χέρια τα άδεια, γιατί με πορδές δεν αδειάζουν τα ράφια (εδώ δεν βάφονται τα αυγά) και δεν θα σας λένε και Στανίση!!
Και τα πρόστυχα: Η Αφροδίτη θα κάνει πεζοδρόμιο Ταύρου και Διδύμων γωνία, γεγονός super για τις αισχρές ματιές και τα υπονοούμενα. Ολάκερος ο μην είναι ταμάμ, εξαιρουμένης της μεγάλης εβδομάδας όπου παίζει νηστεία και προσευχή. Μετά κάντε ότι σας φωτίσει ο αρνής.

ΤΑΥΡΟΣ
Τα καλά: Ως γνωστόν, αυτός ο μήνας ανήκει δικαιωματικά σε σας (εκτός αν είστε ΑΕΚ ή τσετσένος), αφού τώρα βγαίνουν οι ταύροι στο λιβάδι (άσχετο, αλλά ποιητικό, του βουνού και του λόγκου) Και κοιτάτε τώρα μια σύμπτωση! Την ίδια περίοδο που πάει η Lila pause να βοσκήσει, προκύπτουν όλοι οι πλανήτες στον Ταύρο, λες κι ήταν μιλημένοι! Ο Μάης λοιπόν που λέτε είναι ο δικός σας μήνας, αφού καλέ τώρα σβήνετε τα χιλιάδες κεράκια και τ' άστρα στήνουν χορό (κάτι σε rave party) καταμεσής του αστερισμού σας. Το τι Ερμής, το τι Ήλιος, το τι Αφροδίτη δίνουν rendez-vous στα γενέθλια σας ούτε λέγεται, ούτε περιγράφεται... Ίσως γι' αυτό σας κατεβαίνει τώρα μια μανία να κατακτήσετε τον κόσμο ολάκερο, να πιάσετε γκόμενα τη γειτόνισσα (ή τον γείτονα, γούστα...), να δείτε τέλος πάντων τον κόσμο με ένα άλλο μάτι, πιο προς το chinois...
Τα κουλά: Και μιας και τα ταυράκια σαν εσάς φημίζονται για την κτητικότητά τους, θα χρειαστεί να δώσετε μια προσοχή και μια ανάπαυση, έτσι ώστε να μην κάνετε φίλους τους εχθρούς και τούμπαλιν. Το σοβαρότερο αστρολογικό πάντως σας προκύπτει γύρω στις 10 του Μάη, οπότε μια Νέα Σελήνη παθαίνει κράμπα και έκλειψη ταυτόχρονα και σας κάνει το βίο αβίωτο. Θα θελήσετε να επαναστατήσετε και δεν θα σας αφήνει ο μπαμπάς (τι οργισμένα νιάτα!). Θα θελήσετε να ξεφύγετε από τα τετριμμένα και θα σας πιάνει ένα ταράκουλο. Γενικά, θα θέλετε διάφορα που δεν θα σας κάθονται. Μην πανικοβληθείτε και κυρίως μην χάνετε την ψυχραιμία σας, γιατί θα τη βρει κανείς άλλος! Αποφασίστε τι ακριβώς θέλετε και περάστε στη δράση... Σας παίρνει... (το λένε και τ' άστρα...).
Και τα πρόστυχα: Με τη Αφροδίτη να κόβει τσάρκες στο ζώδιό σας μέχρι τις 9 τρέχοντος, ο έρως βαράει τα κουδούνια σας και εσείς πάλι δεν ανοίγετε γιατί νομίζετε πως είναι η δόση για την δωδεκάτομη εγκυκλοπαίδεια της καντεμιάς. Ανοίξτε καλέ, δεν είναι ο δοσατζής, αλλά η Αφροδίτη που φέρνει έναν έρωτα όλο τρέλα σα να ‘ναι η τελευταία σας φορά (που έλεγε και ο Βοσκόπουλος).

ΔΙΔΥΜΟΙ
Τα κουλά: Η αλήθεια είναι ότι ο Απρίλης σας χόρτασε προβλήματα, καθυστερήσεις και η αρχή του Μάη θα σας χορτάσει κοκορέτσια και αβγά (κόκκινα κατά προτίμηση). Γι' αυτό και η μετά Πάσχα περίοδος σας βρίσκει λίγο-πολύ εξουθενωμένους, ψιλό-απελπισμένους και με κάνα τάλιρο πόντους παραπάνω στη μέση και τα μπούτια. Μέχρι τις δεκαπέντε του μηνού ο Ερμής που προχωρά πότε στον Κριό και πότε στον Ταύρο, συνεχίζει να σας κάνει τα νεύρα φύλλο κρούστας, με αποτέλεσμα να μην σας κάθεται σχεδόν τίποτα ή να σας κάθεται κάτι που δεν θα θέλατε να σας καθίσει. Έτσι, με την έκλειψη στις 25 φτάνετε στο απροχώρητο. Ανακαλύπτετε ότι φταίει το κεφάλι σας για ό, τι συνέβη και η ψαλίδα που δεν φεύγει με τίποτα. Μέσα στον πανικό σας, η θεία σας η Αμαλουσάνθη σας λέει ότι έχετε πιτυρίδα το ξέρετε;-εδώ, πάτε στα καλά!
Τα καλά: Και κει που είσαστε έτοιμοι να αυτοκτονήσετε με ένα over-dose από «Ανίτα SOS» και «Έχετε Πακέτο», έρχεται η από μηχανής θεά κυρία Αφροδίτη να απαλύνει τον πόνο σας. Από τις εννέα του μηνός και μετά θ' αρχίσετε σιγά-σιγά αλλά σταθερά να παίρνετε τα πάνω σας. Θ' αποφασίσετε ότι δεν αξίζει να χαλάτε τη ζαχαρένια σας για τις γαϊδουριές των άλλων (και κυρίως της Αμαλουσάνθης που σας το χτύπησε κατάμουτρα το πρόβλημα-βλέπε κουλά). Άσε δε το άλλο, το κυριότερο. Μετά τις 21 που μπουκάρει ο Ήλιος στο ζώδιο σας, θα ξαναπιάσετε το organiser και θα του δώσετε να καταλάβει. Το τι προσκλήσεις, το τι ματιές με πρόστυχα (βλέπε πρόστυχα) (και χυδαία) υπονοούμενα έχετε να λάβετε στη μάπα, ούτε λέγεται ούτε περιγράφετε, γιατί εμείς δεν θα το κάνουμε τσόντα το site. Εντάξει;
Και τα πρόστυχα: Οι πρώτες μέρες του μηνού φέρνουν λίγο προς το ανέραστο, ένεκα η νηστεία και η προσευχή. Μετά τον Πάσχα όμως και ιδιαίτερα από τις 9 και ένθεν, τα πράγματα αγριεύουν, αφού η Αφροδίτη δίνει μια με τα loupoutin της και μπαίνει στο ζώδιό σας. Το τι μανίκι τρουακάρ έχει να πέσει, άστα να πάνε…

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Τα καλά: Απ' ό,τι λένε τ' άστρα, ο Μάης δεν θα σας ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα, αφού οι περισσότεροι από τους πλανήτες που σας βασάνισαν τον τελευταίο καιρό βαρέθηκαν να σας βασανίζουν μια και δεν ανταποκρίνεστε πια με βογγητά! (Τι ξενερουά, ούτε γι' αυτό δεν είστε άξιοι!). Είδαν κι απόειδαν λοιπόν οι άρχοντες του ουρανού και είπαν να σας αφήσουν ήσυχους να δούνε τι θα κάνετε τώρα που θα λείψει το σασπένς. Βέβαια υπάρχουν και ορισμένοι από σας (όπως π.χ. οι γεννημένοι το δεύτερο δεκαήμερο) που θα συνεχίσετε να γκρινιάζετε κάτω από το βάρος του Ουρανού και του Πλούτωνα και θα ζητάτε ν' αλλάξετε ποζισιόν, όμως δεν θα γίνεται, γιατί έτσι το είπαν τ' άστρα. Οι υπόλοιποι μπορείτε να χαρείτε τη φύση που λουλουδιάζει, να τρέξετε να προϋπαντήσετε με βήμα ταχύ στην εξοχή το Μάη, να τον πιάσετε (βοήθεια σας), να τον κάνετε κουλούρα, και να τον κρεμάσετε στην εξώπορτα μέχρι να μαραθεί.
Τα κουλά: Όπως θα καταλάβατε ήδη (όσοι δεν έχετε IQ μπιγκόνιας), ο μήνας αυτός δεν διαθέτει ιδιαίτερες κουλαμάρες, ενώ προσφέρεται για relax, ανασυγκρότηση δυνάμεων και προγραμματισμό νέων σχεδίων, που μάλλον θα σας προκύψουν, εφόσον εκτός από Καρκίνοι είστε και κωλόφαρδοι, ένεκα η μάσα. Και αυτό το τελευταίο μην το εκλάβετε ότι θα χρειαστεί σώνει και καλά μεγάλο σφίξιμο και κάτι σε πολύ κουλό και άγαρμπο. Πάρτε τις αποφάσεις σας, οπλιστείτε με θάρρος, αυτοπεποίθηση και κάνα μαστίγιο, και περάστε στο κεφάλαιο «Δράση», τώρα που οι άλλοι γιορτάζουν το Πάσχα και έχουν μαστουρώσει με τον κοκορέτσι με τον οβελία και με τη Στανίση . Μάλιστα, όση ώρα οι άλλοι (μετά τον οβελία) θα ροχαλίζουν, εσείς θα το ρίξετε
Και τα πρόστυχα: Ο Ερμής χουφτώνει την Αφροδίτη και οι δύο μαζί τον Ήλιο στον Ταύρο, μέσα από μια πολύ βολική θέση για τα καταχθόνια σχέδιά σας. Αυτό το Μάη μήνα θα σας πιάσει για τα καλά η άνοιξη και θα γουστάρετε να το κάνετε παντού και με πολύ κόσμο. Για το καλό το δικό σας όμως, καλύτερα μην αφήνετε σεξουαλικά υπονοούμενα σε λαϊκές αγορές και συλλαλητήρια οικοδόμων, για να μη γίνει της (Ω!) Καλκούτας.

ΛΕΩΝ
Τα καλά: Ο Μάιος σίγουρα δεν συγκαταλέγεται στους άσχημους μήνες, ούτε όμως και στους υπέροχους. Ένα πράγμα δηλαδή ούτε κρύο ούτε ζέστη, ούτε air-condition ούτε τζάκι; (άρα: οικονομία στο ηλεκτρικό και στα κούτσουρα, λίγο το 'χεις; Εκεί που έχει πάει η ΔΕΗ;). Ό,τι μαλακίες και χοντράδες είχαν να κάνουν οι πλανήτες τις έκαναν, ξεσπάθωσαν και τώρα είπαν να σας αφήσουν ήσυχους να κάνετε τα δικά σας. Μια Νέα Σελήνη όμως, που είναι και έκλειψη (εμ σαμπού εμ κοντίσιονερ) βγαίνει βόλτα στις 10 στον Ταύρο, πέφτει και σπάει τη μούρη της στις λακκούβες (γιατί άλλο ο Ταύρος, άλλο η Καλλιθέα, όπως και να το κάνεις). Το ατυχές περιστατικό της Φεγγάρως όμως, εσάς πάλι σε καλό θα σας βγει, αφού θα αποφασίσετε να κάνετε κάποιες αλλαγές στα επαγγελματικά που βαριόσασταν να τις κάνετε γιατί ο νους σας ήταν δοσμένος σε… άλλα πράγματα.
Τα κουλά: Εδώ σε θέλω μάγκα μου! Τώρα που μεγαλώσατε και οι ανάγκες σας έγιναν περισσότερο επιτακτικές (τρίτη πόρτα δεξιά στο διάδρομο και το καζανάκι τρέχει, έχει κουσούρι) θα αποφασίσετε επιτέλους ν' αφήσετε το χουζούρι και να δραστηριοποιηθείτε σαν καλά λιονταράκια που είστε. Εάν λοιπόν δεν ανήκετε στους εντελώς ανεπρόκοπους του ζωδίου (όλη μέρα στην ξάπλα και το βράδυ ξεκούραση από το πιάσιμο), τα άστρα, και κυρίως ο Δίας που ευνοεί σχέσεις, συνεργασίες και συναφή επαγγέλματα, θα φέρει στο διάβα της ζωής σας τους ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων σας (Θα βάλουν τα βελάκια. Θα βάλετε τους στόχους;).
Και τα πρόστυχα: Στα ερωτικά τελευταία έπεσε πολύ μπέρδεμα, ρε παιδάκι μου, ούτε το αντεράκι από στο κοκορετσάκι τόσο γόρδιος δεσμός. Σίγουρα κάπου την έχεις κάνει κι εσύ την κουτσουκέλα σου (δεν ξέρω εγώ τώρα;). Ευκαιρία λοιπόν τώρα να το ξεπεράσεις και να κεράσεις στο έτερον και καμιά πετσούλα από τ’ αρνάκι να φύγει η πίκρα από το δηλητήριο που ήπιε για σένα με την Κωνσταντίνα και τον Βασίλη Καρά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Τα καλά: Η γνωστή κωλοφαρδία σας (Σούζη τρως -και ψεύδεσαι και τρως), αυτήν εδώ τη χρονιά, συνεχίζεται και το Μάη. Έτσι, τα υπόλοιπα έντεκα ζώδια που συνεχίζουν να βρίσκονται στην τσίτα, σας βλέπουν και αλλάζουν λαϊκή. Από τις πρώτες μέρες του μήνα, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται ακόμη πιο ζωντανά και ενδιαφέροντα, ιδιαίτερα στον τομέα εκείνο που υποψιάζομαι ότι σας νοιάζει περισσότερο απ' όλους τους άλλους (μπήκατε φαντάζομαι, κλείστε την πόρτα και καθίστε). Ο Μάης λοιπόν φέρνει στις βαλίτσες του μια ψυχική ανάταση (και έκταση συγχρόνως), μια γενικότερα βελτιωμένη διάθεση, μια δημιουργικότητα και μια δύναμη (όλα αυτά σε συσκευασία του ενός) και σας δίνει εν ολίγοις όλα εκείνα τα ατού που χρειάζεστε για να πορευθείτε ντουγρού στην επιτυχία.
Τα κουλά: Το μόνο που φοβάμαι ο Κάλχας είναι η παρεκτροπή (σα φορτηγό έγινες Σούζη). Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθούμε: Ολάκερο το μήνα ο σέξι Άρης θα βρίσκεται στο κλουβί με τους Ταύρους (που σας συμπαθούν ιδιαίτερα, τα bulls), και έχει να γίνει το «έλα να δεις» στα ερωτικά και σεξουαλικά ζητήματα. Τέτοια κινητικότητα, τέτοια γκαζώματα, τέτοια αναίσχυντα πράγματα έχετε να κάνετε, που η στήλη αδυνατεί να τα περιγράψει γιατί πάλι θα μας τρέχει ο εισαγγελέας. Το μόνο ίσως κακούλι που σας επιφυλάσσουν τα άστρα -αυτό τον κατά τ' άλλα ολάνθιστο μήνα- είναι μια Πανσέληνος στις 25/5 που είναι και έκλειψη Σελήνης και που προκύπτει ακάλεστη στον Τοξότη, όπερ και σημαίνει ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να μην σκοτωθείτε με το σόι για τίποτις γκομενοδουλειές, που δεν αξίζει ο κόπος.
Και τα πρόστυχα: Μέχρι τις 9 του μήνα (και ο μήνας έχει εννιά που λένε) εκτός από τον Άρη, θα βρίσκεται και η φοβερή Αφροδίτη στον Ταύρο, για να σιγοντάρει τις ελεεινές προστυχιές σου. Αν προσθέσουμε και τον Ερμή και τον Ήλιο στο ίδιο ζώδιο, έχουμε να κάνουμε με μια αστρο-παρτούζα ολκής που θυμίζει το φύγε εσύ-έλα εσύ και μόνο τον τίτλο του ζωδίου σας δεν δικαιολογεί: άκου Παρθένος! τς τς τς! Α πα-πα….

ΖΥΓΟΣ
Τα καλά: Ο Μάης που προκύπτει εις τα εξοχάς δεν φέρνει στα μπαγκάζια του ιδιαίτερες κουλαμάρες. Απεναντίας θα σας δώσει μια ανάσα, έτσι ώστε να φτάσετε κούτσα-κούτσα στο δίδυμο Ιούνιος – Ιούλιος, που είναι σαφώς καλύτερο από τους Απριλομάηδες. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα θα κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες μαϊμουδιές, έτσι κάπως αναίσθητα, δίχως υπερβολές και σκαμπανεβάσματα, πότε με μια φακή και πότε με καμιά πέτσα από το αρνί: Κατερινάκι, έλα, πετσούλα ! Από τις 9 του μήνα όμως, θα αρχίσετε να διαισθάνεστε ότι κάτι αλλάζει (προς το καλύτερο εννοείται, αφού πιο πάτος δεν γίνεται). Η Αφροδίτη που μπαίνει στους Διδύμους, έρχεται να δώσει μια ευχάριστη νότα (ντο, σι λα, θα σας γελάσω), στην αισθηματική σας ζωή, μια νέα ώθηση στα επαγγελματικά σας και να σας συστήσει με την πόρτα που είναι τυπωμένη στο πενηντάευρω. Κατά τ' άλλα μπορείτε να ελπίζετε και σε μια γενικότερη βελτίωση και να βουλώσετε και κάποια στόματα καλοθελητών...
Τα κουλά: Α, για να σας πω! Εσείς δεν θα πρέπει να 'χετε παράπονο από τ' άστρα, εκτός πια κι αν έχετε ωροσκόπο Βοστώνη ή Σιτσουάν στο κινέζικο, οπότε πάω πάσο. Μέχρι τώρα καλά τη σκαπουλάρατε με τα τετράγωνα, τις αντιθέσεις, τις εκλείψεις και τα διάφορα σούργελα που προέκυψαν εσχάτως. Το σίγουρο είναι ότι ορισμένοι χορτάσατε από λάσπη, θάψιμο, υπομονή, κεράτωμα, ξανά-μανά υπομονή και διάφορες τέτοιες αηδίες, που όμως δεν σας άφησαν ούτε στιγμή να πλήξετε. Είδατε τη ζωή σας να περνά από διάφορα μαγγανοπήγαδα, κυνηγήσατε δουλειές και γκομενικά που δεν σας κάθισαν και αν σας κάθισαν, σας κάθισαν στο σβέρκο, οπότε τι να το κάνεις; Εν ολίγοις, πρωταγωνιστήσατε σε διάφορες «οικογενειακές ιστορίες» για αγρίους με μάτι μπλε μαρέν από τα χτυπήματα της μοίρας - και ουχί μόνον. Καιρός λοιπόν για Ανάσταση και για...
Και τα πρόστυχα: Επιτέλους ο ουρανός αρχίζει να ξεκαθαρίζει στα ερωτικά σας και μια πλειάδα πλανητών στα λατρεμένα σας twins –Δίδυμοι κατά το ελληνικότερο, σας ανεβάζουν τη libido με το ζόρι! Ο Μάης είναι μήνας-μπαξές σκέτος και εσείς ως μελιτσούλες θα τριγυρνάτε στα λουλουδάκια. Ένα μόνο να θυμάστε: το κέρατο είναι γλυκό μόνον όταν το φοράς στον άλλο. Για δοκίμασε να δεις, σου πάει; Όχι ε; κανόνισε την πορεία σου λοιπόν για να μην έχουμε τραγωδίες-οβελίες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Τα καλά: Ένας τομέας που θα σας απασχολήσει αρκετά είναι αυτός των σχέσεων, όπου η Νέα Σελήνη στον Ταύρο που είναι και έκλειψη στις 10/5 φέρνει μια νέα τάξη πραγμάτων στη ζωή σας (μαζί με μια εσπρεσιέρα σε συσκευασία δώρου, ειδικά αν είστε από το Αγρίνιο, τα άστρα δεν λένε γιατί), η οποία (τάξη) θα σας καθίσει στον αστράγαλο ως γόβα δύο νούμερα μικρότερη. Από την πλευρά σας θα πρέπει ή να προσαρμοστείτε στην κατάσταση αυτή ή να προχωρήσετε κούτσα-κούτσα (ένεκα η προαναφερθείσα γόβα) σε μια ψιλοεπαναστασούλα, δίχως όμως πολλές μαγκιές και μπαϊράκια. Παρόλα αυτά τα καταπληκτικά νέα, στη διάρκεια του μήνα μπορείτε να ελπίζετε σε μια βελτίωση των σχέσεων με συγγενικά ή οικογενειακά πρόσωπα ή ακόμα και με το πρόσωπο (ξέρετε εσείς). Το μήνυμα των άστρων εν ολίγοις είναι σαφές: λίγη υπομονή ακόμα και όλα θα πάνε καλύτερα (λες;)!
Τα κουλά: Τον τελευταίο καιρό από υπαρξιακά, γκρίνιες, νεύρα και άλλα τέτοια υπέροχα τα πήγατε μια χαρά. Ο Μάης τώρα δεν διαφέρει και πολύ από τον Απρίλη, μιας και κείνος ο βλαμμένος ο Άρης δεν λέει να ξεκολλήσει από τον Ταύρο (μα μέλι έχει πια αυτός ο Ταύρος;) με αποτέλεσμα να συνεχίσετε να κρατάτε κλειδωμένα στην ντουλάπα τα Ρόζενταλ και τα Βαυαρίας. Η σχέση με το έτερον παραμένει σε επίπεδα Τέξας, επειδή όμως η ειρηνευτική δύναμη του Συμβουλίου Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών αργεί (αυτό δεν σας θυμίζει κάτι από Λούκι Λουκ και το φοβερό ιππικό;) θα 'ταν φρόνιμο να ράψετε κανένα τραύμαπλαστ στο στόμα, μια και τελευταία έχετε μεγάλη ρέντα στις κοτσάνες.
Και τα πρόστυχα: Καιρός για να μαλώσετε με τη χείρα και τα πέντε ορφανά! Μια καινούργια γνωριμία ή μια παλιά που επανακάμπτει δριμύτερη (αυτό μας έλειπε τώρα) θα έρθει να αναστατώσει της ζωή σας. Το θύμα (ο Θεός να το κάνει) θα τρέχει στο κατόπι σας και σεις θα κάνετε ότι δεν γουστάρετε! Μετά τις 20 το πράμα χοντραίνει (με axe λούζεστε;) -τα χιλιάδες ζωντανά θα σφάζονται και σεις δεν θα μπορείτε αφού θα έχετε μέχρι και πονοκέφαλο –λέει!! Κοίτα να δεις!

ΤΟΞΟΤΗΣ
Τα καλά: Το καλό είναι ότι τούτον εδώ τον μήνα, που είναι παιδί-τζάμι, θα εντοπίσετε το πρόβλημα στη ρίζα του και θα περάσετε στη δράση χρησιμοποιώντας ό, τι βρείτε πρόχειρο και αποτελεσματικό συγχρόνως (έχετε πιτυρίδα, το ξέρετε; Με ultrex λουστήκατε;). Αφήστε λοιπόν κατά μέρος στενοκεφαλιές και ψωρο-εγωισμούς, και προσπαθήστε να δείτε τη ζωή στα σοβαρά (καήκαμε...), έτσι ώστε να μπορέσετε να πάρετε τη ζωή και το μέλλον στα χέρια σας. Μην ξεχνάτε ούτε στιγμή ότι πέρα από τη δική σας επιβίωση έχετε αναλάβει και υποχρεώσεις απέναντι σε άλλους (Θεέ μου!) και αυτό είναι ό,τι χειρότερο αλλά και καλύτερο θα μπορούσε να σας συμβεί.
Τα κουλά: Με όλα όσα συμβαίνουν αυτό τον καιρό σας έχει ψιλοφύγει η μαγκιά, μιας και δεν μπορείτε να κουλαντρίσετε τα γεγονότα που σας προκύπτουν το μετά το άλλο. Με την έκλειψη να σέρνεται στο ζώδιό σας στις 25 του μήνα τόσο στο χώρο της δουλειάς όσο και στο σπίτι η ατμόσφαιρα θα είναι ηλεκτρισμένη με αποτέλεσμα πότε να τα παίρνετε εσείς στο κρανίο και πότε να τα παίρνουν οι άλλοι (μα τι στο διάολο, με κρανία κάνετε τα αλισβερίσια σας;). Εκτός από τα επαγγελματικά -που επικρατεί το «έλα να δεις»- τα αισθηματικά φαίνεται ότι δεν πάνε και τόσο τέλεια, γεγονός που σας εκνευρίζει ιδιαίτερα, αφού εσείς τα συνδυάζετε αυτά τα δύο σαν μπλούζα-φούστα (ντεπιές). Τώρα, για την όλη αυτή κατάσταση, που σας έχει καθίσει στον καβάλο ανοιξιάτικα, δεν φταίνε μόνο τ' άστρα, αλλά και η κεφάλα σας η αγύριστη (αυτή που κατεβάζει ιδέες και πιτυρίδα, τα ‘παμε ), που επιμένει να κάνει τα δικά της.
Και τα πρόστυχα: Η σταδιακή μετακόμιση του πλανητομανιού (γενική από το «πλανητομάνι») στους Διδύμους και στο έβδομο ηλιακό σας σπίτι (αυτό που σκέφτεστε να σκοτώσετε στο Ζούμπερι λόγω χαράτσι) είναι ό, τι πρέπει για τις πρόστυχες δουλειές σας, αλλά και για πετυχημένα rewind με τίποτις περασμένες σας αγάπες, όνειρα που σβήσατε, που έλεγε και η Μαίρη Λίντα. Ανήμερα το Πάσχα με το τρίγωνο Άρη-Πλούτωνα βάλτε το κόκκινο φουστάνι, εκείνο που σας κάνει να μοιάζετε Στανίση και αμολήστε καλούμπα!!!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Τα καλά: Τα αστρολογικά νέα είναι ανθηρά μικρά μου κερασφόρα. Ο Μάης είναι ένας μήνας-σταθμός, όπου κατεβαίνουν καντεμιές, κακοτυχίες, κακά μάτια, Τσετσένοι και πάνε στον αγύριστο ή άντε μέχρι Βοστώνη. Ένα πλανητικό τριολέ που κάνει τα ακατονόμαστα μέσα στον αγαπημένο σας Ταύρο φέρνει μια νέα allure στη ζωή σας, και δη στην αισθηματική. Η αλανιάρα Αφροδίτη, μέσα στο χώρο του έρωτα και του γάμου, σας βάζει στην πρίζα (άλλο που δεν θέλατε) με αποτέλεσμα να αρχίσει να βράζει το αίμα σας, να ψιλοχάνετε τον αυτοέλεγχο σας (α παπα, ίδια η Μέρκελ) και να ξανατραβάτε για νέες περιπέτειες αμφιβόλου αποτελέσματος και ηθικής, κυρίως. Με άλλα λόγια, περνάτε τώρα μια περίοδο όπου δεν σας πολυενδιαφέρει το τι θα πει ο κόσμος (χεστήκατε στο κάτω-κάτω) και αποφασίζετε να κάνετε τα δικά σας και μόνον αυτά.
Τα κουλά: Μέχρι τις 9 του μηνού, το σεξ-απίλ σας χτυπάει ταβάνι και δεν είναι λίγα τα ζωντανά που πέφτουν ξερά με μια ματιά σας μόνο. Αυτό το πράγμα τώρα έχει τα καλά του, -αν είστε ελεύθερα παιδιά, καλέ-, από την άλλη πλευρά όμως έχει και τα κακά του (τα πολύ κακά του) αν είχατε ξεχάσει το γάμο που ρίξατε τελευταία, έτσι για να σας βρίσκεται. Αν ανήκετε, λοιπόν, στη δεύτερη κατηγορία, φροντίστε τουλάχιστον ό,τι κάνετε, να το κάνετε στα μουλωχτά, μια και η Πανσέληνος που παθαίνει έκλειψη, προκύπτει μες στη χαρά χαρούμενη στις 25/5 στον Τοξότη και βγάζει πολλά άπλυτα στη φόρα για τους μπερμπάντηδες Αιγόκερους. Be careful λοιπόν...
Και τα πρόστυχα: Τώρα προβληματίζομαι!! Τι να γράψω εδώ ο Κάλχας που και τα καλά και τα κουλά είναι πρόστυχα; Ας κάνω μια επανάληψη -μητέρα πάσης μαθήσεως- για να το εμπεδώσετε και ένα μικρό αφιέρωμα στους λεύτερους του ζωδίου. Στην περίπτωση που έχετε ξεμείνει από εκείνο που ξέρετε, φροντίστε μέχρι τις εννιά του μήνα να έχετε ρίξει παραγάδι, σας αρέσει η Ελλάδα miss, τι θα κάνετε το βράδυ, do you like μαμζέλ The Greece, που έλεγε και το τραγούδι-ύμνος του καμακιού. Οκ;

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Τα κουλά: (ναι πάμε ανάποδα!!): Το τελευταίο διάστημα τα άστρα έχουν βαλθεί να παίζουν άρπα με τα νεύρα σας. Οι σχέσεις σας με τους άλλους περνούν μια σχετική κρίση, την ίδια ώρα που σας έχει πιάσει μια ανασφάλεια και κυκλοφορείτε μέσα στο σπίτι με κομπινεζόν, Μπάμπη μου, και το τραπεζομάχαιρο αγκαζέ. Κύριος υπεύθυνος για την όλη κατάσταση ο Άρης, που συνεχίζει να βολοδέρνει στον Ταύρο, αλλά και η έκλειψη στις 10 (αυτή με τη θολούρα στο μάτι) που σας κάνει να αισθάνεστε πιο ξεροκέφαλοι απ' ό,τι συνήθως.
Τα καλά: Ο Μάης δεν φέρνει σημαντικές αλλαγές στο σκηνικό, παρόλο που κάποια στιγμή θα νιώσετε ένα σχετικό ξαλάφρωμα (πάνες για την ακράτεια πήρατε;) μιας και τόσο ο κυβερνήτης σας ο Ουρανός όσο και ο Ερμής -που θα κόβει τσάρκες στο φιλικούς σας Διδύμους- θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στις 21 τρέχοντος για να σας ανεβάσουν το ηθικό με το βίντσι. Από την πλευρά σας, θα χρειαστεί να καταβάλλετε μια άλφα προσπάθεια μια μέρα πιο πριν, στις 20, για να μην υποκύψετε στις προκλήσεις -που δεν θα λείψουν, μην στεναχωριέστε-, να κλειδώσετε το καλό σερβίτσιο στο πατάρι, και αν ο ταίρις σας τα πρήζει με τα σκέρτσα του, να δώσετε τόπο στην οργή να 'ρθει να ξαποστάσει (η οργή). Για τις πολύ δύσκολες ώρες, προμηθευτείτε ωτοασπίδες, υπομονή και κάνα βαρέλι λεξοτανίλ, να 'χετε να πορεύεστε μέχρι τον Ιούνιο, που υπόσχεται να προκύψει πιο κύριος και να σας βγάλει από την καντήφλα.
Και τα πρόστυχα: Επειδή όπως είπαμε, ο Άρης θα βολοδέρνει στον Ταύρο, θα σας πιάσει μια τάση να τα κάνετε Βοστώνη. Οι σχέσεις θα ψιλοσταβώνουν, αφού θα σκέφτεστε συνέχεια τη Μαρινέλλα να σας ψιθυρίζει στο αυτί πως «πρέπει να σπάσετε τις αλυσίδες, δεν έχετε καιρό για άλλες ελπίδες, πρέπει να φύγετε χωρίς αντίο, είναι αργά, πολύ αργά και για τους δύο». Κουλάρετε και μην αφήνετε να σας πάρει από κάτω (από πάνω ή ιεραποστολικό σας πάει καλύτερα αυτό το μήνα!)

ΙΧΘΥΣ
Τα καλά: Ο μήνας αυτός είναι λιγουλάκι παράξενος, ιδιαίτερα για την αφεντιά σας, που δεν πάει πίσω από παραξενιές και άντε, θου Κύριε, ημέρες που είναι. Και να εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε. Τον Μάη, όλοι οι εσωτερικοί πλανήτες (από Ήλιο μέχρι Αφροδίτη) κάνουν ντου από τον Ταύρο στους Διδύμους και επηρεάζουν άμεσα τις διάφορες σχέσεις, από το γραφείο μέχρι το κρεβάτι. Στη δουλειά δεν θα σας λείψουν ανταμοιβές και παράσημα, τα οποία παράσημα δεν είναι ανάγκη να τα μεταφέρετε αλλού. Τις πρώτες μέρες του μήνα, επιπροσθέτως, θα σας πιάσει ένα σύνδρομο βαρεμάρας - κουλαμάρας, πάσχας, ένα «τι, ποιος ήρθε;», συνοδευόμενο από «τι γίνεται, ρε σεις;», «μα πού πήγαν όλοι;» «έμεινε καμιά πετσούλα ή το έφαγε όλο η Κατερίνα»; και άλλα τέτοια πανέμορφα. Όσο όμως προχωράμε προς τα μέσα, θ' αρχίσετε να ξαναπαίρνετε τα πάνω σας και ευθύς θα περάσουμε
Τα κουλά: Αφού χωνέψετε τον αρνί και το κοκορέτσι, θα ζωστείτε τα άρματα του Ομέρ Βρυώνη (βλέπεις τελειώνει και ο Σουλεϊμάν) θα φορέσετε τη στολή εκστρατείας και θα ξανατραβήξετε προς τη δόξα. Τόσον ο έρως όσο και η εργασία υπόσχονται στιγμές έντασης, ιδιαίτερα μετά τις 10/5 (τα άστρα δεν λένε γιατί, έτσι για να σκάσετε). Προς το τέλος του μήνα μάλιστα (κατά τις 25/5), οπότε μια αγενής Πανσέληνος προκύπτει μέσα στον Τοξότη, θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα στη δουλειά και το πουγκί, που κινδυνεύει άμεσα από τους επιτήδειους. Ταυτόχρονα, ο Ήλιος, ο Ερμής και η Αφροδίτη θα κόβουν βόλτα στους Διδύμους, με τους οποίους εσείς… δεν, οπότε μια στριμοκωλιά, παρέα με μια ψιλό-κατάθλιψη τις έχετε καπαρωμένες.
Και τα πρόστυχα: Πέρα όμως από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα επαγγελματικό-οικονομικά ζητήματα, σημειώστε SOS με κύκλο σε θέματα καρδιάς (ουδόλως παθολογικά), ιδιαίτερα εάν είστε ψαράκι στεφανωμένο. Ας έχετε κατά νου ότι όλα εδώ πληρώνονται και προτού την κάνετε την κουτσουκέλα σας κάνετε σκεφτείτε τις συνέπειες και τα έξοδα (δικηγόροι, εξωτερικά ιατρεία, ο καρούμπαλος κ.λπ.).
Από τον αστρολόγο Γιώργο Ματσάγγο

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια