Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διορθώνουν την πρεσβυωπία με φακούς επαφής

Μια πρωτοποριακή μέθοδο που διορθώνει την πρεσβυωπία χωρίς χειρουργική επέμβαση ανέπτυξαν επιστήμονες στην Αυστραλία.  
Ερευνητές του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας δημιούργησαν φακούς επαφής οι οποίοι ενισχύουν την....

αποκατάσταση της όρασης στο ένα μάτι, σε ασθενείς που βρίσκονται στη μέση ηλικία, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για χειρουργική επέμβαση ή γυαλιά με διεστιακούς φακούς.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια της ορθοκερατολογίας, μιας κλινικής τεχνικής που κάνει χρήση ειδικά σχεδιασμένων φακών επαφής, ώστε να διορθώσει το σχήμα του κερατοειδούς, περίπου όπως τα σιδεράκια της ορθοδοντικής ισιώνουν τα δόντια.

Η πρεσβυωπία προκαλείται όταν το διάφανο μπροστινό τμήμα του ματιού επιτρέπει τη διέλευση του φωτός. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, με τους νέους φακούς επαφής οι ασθενείς που βρίσκονται στην μέση ηλικία θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν αισθητά την όρασή τους στο ένα μάτι, φορώντας τους κάθε βράδυ.

 Οι φακοί δοκιμάστηκαν σε 16 άτομα με πρεσβυωπία, ηλικίας από 43 έως 59 ετών, τα οποία παρουσίασαν βελτίωση από την πρώτη φορά που τους χρησιμοποίησαν, χωρίς να επηρεαστεί αρνητικά η όραση στο άλλο μάτι.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην επιθεώρηση "Optometry and Vision Science" και έδειξαν ότι η μέθοδος αυτή αποτελεί ιδανική μη χειρουργική λύση, καθώς τα προβλήματα που υπάρχουν στην καμπυλότητα του κερατοειδούς είναι αναστρέψιμα.
"δ"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια