Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Bastard and Poor’$

Σε μια παραλλαγή ου Standard & Poor’s οι Ιταλοί (που έχουν κάνει ακόμα και εισβολές σε γραφεία οίκων αξιολόγησης στην χώρα) έφτιαξαν ένα δικό τους οίκο με όνομα Bastard&Poor’$!
Πρόκειται για οίκο αξιολόγησης εργοδοτών και στόχος θα είναι η εργασιακή ασφάλεια, τήρηση των συμβάσεων, εργασιακό κλίμα, μισθοί και άδειες.
Αν γινόταν αυτό στην Ελλάδα....

ο οίκος θα έπρεπε να ανοίξει και παραρτήματα για να προλαβαίνει!
Ο οίκος λειτουργεί μέσω Διαδικτύου στο http://www.bastardandpoors.com και υπόσχεται εχεμύθεια σε όσους συνεισφέρουν στοιχεία για τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται.
Ο οίκος δεσμεύεται πως τα στοιχεία των χρηστών θα μείνουν εμπιστευτικά (χωρίς πάντως να φαίνεται πως υπάρχει εμπόδιο να δώσει κανείς ψεύτικα στοιχεία όταν του ζητείται).
Η βαθμολόγηση ξεκινά από το Α και φτάνει ως το F, υιοθετώντας μια κλίμακα παρόμοια με αυτή των «παραδοσιακών» οίκων αξιολόγησης.
Εκτός από την αξιολόγησή τους, οι χρήστες του ιστότοπου καλούνται να παραθέσουν και προσωπικές τους μαρτυρίες σχετικά με τα ωράρια εργασίας, τις συνθήκες απασχόλησης, την τήρηση των προβλεπόμενων αδειών.
Οι δημιουργοί του Bastard and Poor’$ ευελπιστούν πως οι επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, θα προσπαθήσουν να αποφύγουν μια τυχόν «αρνητική αξιολόγηση» και ενδεχομένως θα σεβασθούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων τους.
Ανάμεσα στις πρώτες μαρτυρίες ξεχωρίζει κυρίως το γεγονός ότι σε πολλές επιχειρήσεις δεν επιτρέπεται στους εργαζόμενους να κάνουν τα προβλεπόμενα διαλείμματα τους επειδή «βλάπτουν την παραγωγικότητα» σε σημαντικό βαθμό.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια