Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φτιάχνουν τον βιονικό άνθρωπο με 172.000 ευρώ

"Βρετανοί επιστήμονες του Ινστιτούτου Μηχανικής δηλώνουν πως έχουν βρει τους τρόπους να δημιουργήσουν το βιονικό άνθρωπο με μικρό κόστος. "
Τριάντα πέντε χρόνια πριν, οι σεναριογράφοι των δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών επιστημονικής φαντασίας πίστευαν πως η δημιουργία του πρώτου βιονικού ανθρώπου στον πλανήτη θα κόστιζε....

περί τα 4.100.000 ευρώ.
Από τότε, στο αυλάκι της τεχνολογικής ιστορίας κύλησε πολύ... νερό με αποτέλεσμα το -σχεδόν- ανέφικτο τότε όνειρο, σήμερα να μπορεί να υλοποιηθεί με πολύ λιγότερα χρήματα καθώς, όπως υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες, μόλις 172.000 ευρώ αρκούν για την κατασκευή του!
Στη θρυλική τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του '70 «Ο άνθρωπος των έξι εκατομμυρίων δολαρίων» ήταν χαρακτηριστική η σκηνή όπου ο πρωταγωνιστής αστροναύτης Στιβ Οστιν «αναδημιουργήθηκε» χάρη στη βοήθεια της τεχνολογίας, παρά το γεγονός πως είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά μετά από κάποιο ατύχημα στο Διάστημα.
Σήμερα, Βρετανοί επιστήμονες του Ινστιτούτου Μηχανικής δηλώνουν πως έχουν βρει τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να κάνουν το ίδιο, αλλά αυτή τη φορά παράγοντας μια αληθινή έκδοση του βιονικού ανθρώπου.
Σε πρόσφατο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού που εκδίδει το ινστιτούτο, οι εξειδικευμένοι συντάκτες του τοποθέτησαν μαζί τα πιο σύγχρονα τεχνητά μέλη που υπάρχουν, για να ελέγξουν κατά πόσο μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους.
Ηδη στην Ισλανδία έχει κατασκευαστεί ένα κατάλληλο για το συγκεκριμένο project βιονικό πόδι, που είναι το πρώτο στον κόσμο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί απ’ όσους έχουν ακρωτηριαστεί πάνω από το γόνατο.
Την ίδια στιγμή, το i-Limb, όπως ονομάζεται, είναι το πρώτο βιονικό χέρι που μέσω εσωτερικών καλωδίων συνδεδεμένων με τους μυς όποιου το χρησιμοποιεί μπορεί να κινεί ακόμη και τα δάχτυλά του!
Οπως και ο εξωτερικός «σκελετός» που φτιάχτηκε από ειδικούς στη Γηραιά Αλβιώνα και είναι εξοπλισμένος με ενσωματωμένο υπολογιστή που μπορεί να βοηθήσει τον χρήστη του να σηκώσει μεγάλα βάρη είναι πιθανό να φανεί χρήσιμος στο εγχείρημα.
Τέλος, τα βιονικά μάτια που επινόησαν για τις ειδικές δυνάμεις του στρατού Βρετανοί επιστήμονες, με σκοπό να βελτιώσουν την όραση των στρατιωτών στα πεδία της μάχης και τα οποία στη συνέχεια αναμένεται να χρησιμοποιηθούν σε άτομα που έχασαν το φως τους, αποτελούν ακόμη ένα βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας του «φθηνού» βιονικού ανθρώπου.



ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια