Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σε δημοπρασία 1.200 φιάλες κρασιού από το Μέγαρο Ηλυσίων

Γαλλία: Το Μέγαρο των Ηλυσίων βγάζει σε δημοπρασία 1.200 φιάλες ακριβών κρασιών του και με τα έσοδα θα ξαναφτιάξει την κάβα του με πιο "ταπεινά" κρασιά μικρού χρόνου παλαίωσης
'Αρχισε στο Παρίσι μια δημοπρασία 1.200 φιαλών κρασιού από την κάβα του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων, και τα έσοδα θα,....

διατεθούν για την αγορά πιο "ταπεινών" κρασιών μικρότερης "ηλικίας", ή χρόνου παλαίωσης.
Η διήμερη πώληση από τον οίκο δημοπρασιών "Drouot" αναμένεται να αποφέρει τουλάχιστον 250.000 ευρώ, και αξιωματούχοι του προεδρικού μεγάρου δήλωσαν ότι αν οι εισπράξεις τελικά υπερβούν το ποσό αυτό η χρηματική διαφορά θα κατατεθεί στον κρατικό κορβανά.
Η Γαλλία αγωνίζεται να μειώσει το αυξανόμενο έλλειμμα της και να εξοικονομήσει 60 δισ. ευρώ με περικοπές δαπανών στον δημόσιο τομέα σε διάστημα πέντε ετών.
"Είναι η πρώτη φορά που το Μέγαρο των Ηλυσίων αποφάσισε να πωλήσει ένα μέρος της κάβας του", δήλωσε η Ζισλέν Καπαντζί του οίκου δημοπρασιών "Kapandji Morhange".
Στην δημοπρασία αυτή κυριαρχούν τα διεθνώς βραβευμένα γαλλικά κρασιά των περιοχών του Μπορντό και της Βουργουνδίας, με σοδειές από το 1960 έως το 1990, από πολύ φημισμένες οινοποιίες, όπως οι Chateau Latour, Chateau Mouton Rothschild, Pauillac και Montrachet.
Μια φιάλη κρασί εσοδείας 1990 της οινοποιίας Petrus 1990 εκτιμάται ότι θα πουληθεί περίπου 2.500 ευρώ, ενώ ένα πιο "μέτριο" κρασί της Meursault μπορεί να διατεθεί για μόλις 50 ευρώ.
Κρασιά από την Αλσατία, μερικά κονιάκ αλλά και σαμπάνιες θα βγουν προς πώληση, και πολλά μπουκάλια από τα κρασιά αυτά μπορούν να καταναλωθούν αμέσως.
Γιάννα Β.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια