Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Μουσική αυξάνει το IQ

H μουσική μας ηρεμεί, μας συγκινεί, μας κινητοποιεί και όπως βεβαιώνει η επιστήμη, μας κάνει και πιο έξυπνους!
Η συναισθηματική αντίδραση του εγκεφάλου στη μουσική ξεκινά σε μόλις 250 χιλιοστά του δευτερολέπτου από το άκουσμά της, δηλαδή είναι το ίδιο γρήγορη με τα αντανακλαστικά μας μπροστά στον κίνδυνο.
Η μουσική για το σώμα και την ψυχή:

* Για την καρδιά
Η καρδιά είναι το πιο ευάλωτο όργανο στο στρες και η μουσική - ιδιαίτερα η όπερα - φαίνεται να την ηρεμεί, αφού μειώνει τους παλμούς της, ελαττώνει την πίεση του αίματος και
εξασφαλίζει την πιο ομαλή ροή του.
* Για τον πόνο
Η μουσική ενεργοποιεί την απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να μειώνονται τα επίπεδα των ορμονών του στρες και η ένταση του πόνου.
* Για τον ύπνο.
Έρευνα σε φοιτητές 19 -28 ετών επιβεβαιώνει την ευεργετική επίδραση της κλασικής μουσικής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ύπνου.
* Για την ψυχική υγεία.
10 -20΄μουσικής ακρόασης μπορούν να φτιάξουν τη διάθεσή μας. Μάλιστα, έρευνα του Πανεπιστημίου του Cleveland υποστηρίζει ότι η μείωση στα συμπτώματα της κατάθλιψης μπορεί να φτάσει μέχρι και το 25%.
* Για ευφορία.
Το άκουσμα μουσικής προκαλεί στον εγκέφαλο αντιδράσεις που συνδέονται με την ευχαρίστηση και τη χαλάρωση, δείχνει μελέτη του Πανεπιστημίου "McGill" του Montreal.
vita news

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια