Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το μέλλον της Ρωσίας 2013

Τελικά όσο «πολιτικά ορθή» είναι η στάση της στα λόγια, άλλο τόσο επιθετική μπορεί να γίνει στην πράξη.
Με αφορμή κι αιτία την Κυπριακή κρίση, πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν για το ρόλο της Ρωσίας, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί τι ήταν τελικά αυτό που έκανε ή κατ' άλλους έπαθε. Παρότι γεωπολιτικά έχει κάθε λόγο να πατήσει πόδι στην ανατολική Μεσόγειο....

(εκτός των άλλων ψάχνει και βάσεις για το στόλο της), όσοι περίμεναν μια άμεση αντίδραση στον οικονομικό πραξικόπημα της Γερμανικής Ένωσης με έναν εναγκαλισμό της Κύπρου υπό την προστασία της, ίσως να απογοητεύτηκαν, από την υπερβολικά... δημοκρατική στάση της.
Ωστόσο, το «αποφασίστε πρώτα εσείς κι ύστερα βλέπουμε» υποκρύπτει μια στρατηγική προσανατολισμένη στην ενδυνάμωση της χώρας και την εξασφάλιση της από τους κραδασμούς στην Ευρωζώνη, η οποία πνέει τα λοίσθια ως οικονομική Ένωση. Όπως θα δούμε εξ άλλου, η Ρωσία αστρολογικά είναι διπρόσωπη και τελικά όσο «πολιτικά ορθή» είναι η στάση της στα λόγια, άλλο τόσο επιθετική μπορεί να γίνει στην πράξη. Και τα ουράνια σημάδια υποδεικνύουν ότι απλά δεν ήταν η ώρα της να αναλάβει δραστικές πρωτοβουλίες, έστω κι αν δέχθηκε μια ισχυρή δόση Άρη-Ουρανού. Αυτή η ώρα όμως δεν αργεί και μάλιστα με δεδομένο το ότι ο Πούτιν είναι άσσος στους αιφνιδιασμούς και τις υπονομεύσεις, πολύ σύντομα θα έχουμε... νέα του!
Προς το παρόν ο Ρώσος Πρόεδρος είναι προσανατολισμένος στην δρομολόγηση της συνεργασίας του με την Κίνα αλλά και την ανάδειξη της ομάδας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότιος Αφρική) σε παγκόσμια οικονομική υπερδύναμη, που θα παρακάμψει τα γνωστά κέντρα εξουσίας (ΔΝΤ, ΕΕ κλπ) και τα γνωστά... νομίσματα. Με αυτόν τον τρόπο, όταν πια η Ευρωζώνη διασπαστεί, θα «εισπράξει» κάποια κομμάτια της, που θα πέσουν στην αγκαλιά της νεότευκτης οικονομικής ένωσης σαν ώριμα φρούτα.
Όλα αυτά βέβαια δεν θα γίνουν ήρεμα κι απλά, αφού στο χορό θα μπουν τόσο η «απερχόμενη» Γερμανία με τους βόρειους συμμάχους της, όσο και οι ΗΠΑ διεκδικώντας το δικό τους μερίδιο από τα Ευρωπαϊκά συντρίμμια. Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ήδη στα σκαριά, μόνο που αυτή τη φορά ανεξάρτητα από τις ενδεχόμενες τοπικές αναφλέξεις θα είναι κυρίως οικονομικός.
Ας δούμε όμως πως αποτυπώνεται το μέλλον της Ρωσίας στον γενέθλιο χάρτη της.
Η σύγχρονη Ρωσία ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων, έχει τον Ωροσκόπο της στην Παρθένο και ανεξάρτητα από αυτό το «εμπορικό» προφίλ είναι αλήθεια ότι ο γενέθλιος χάρτης της έχει άφθονα... πολεμικά στοιχεία! Γιατί πως αλλιώς να ερμηνευθούν τα τετράγωνα του Άρη στον Κριό και τον 7ο οίκο, με τον Ουρανό, τον Ποσειδώνα και το Δία;
russia1990
Συνολικά πάντως, το ωροσκόπιο της είναι εξαιρετικά προικισμένο (ο αστρικός Δίας σε σύνοδο με τον τροπικό Ήλιο) και εμπλουτισμένο με τη δυναμική 8 (!) γωνιακών πλανητών. Ο Δίας, η Δήμητρα και ο Χείρων στο 10ο οίκο και τον Καρκίνο παραπέμπουν σε ένα κράτος με ισχυρή παράδοση και ικανό να εξελιχθεί σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς.
Ακόμη, ανεξάρτητα με τις εσωτερικές «τριβές» και τα προβλήματα που μπορεί να επιφέρει η παρουσία του Κρόνου, του Ουρανού και του Ποσειδώνα στον 4ο οίκο και τον Αιγόκερω, η υπεροπλία στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω σηματοδοτεί μια παγκόσμια δύναμη. Εδώ οφείλω να επισημάνω και την «ανταπόκριση» πολλών δεικτών του ωροσκοπίου της με τις δύο μεγάλες πλανητικές συνόδους, που δίνουν το στίγμα της εποχής μας: Την σύνοδο Ουρανού-Πλούτωνα στην Παρθένο και τη σύνοδο Ουρανού-Ποσειδώνα στον Αιγόκερω. Από αυτήν την άποψη και μέχρι να κλείσουν οι δύο συνοδικοί κύκλοι (μετά τον 21ο αιώνα), η σύγχρονη Ρωσία συντονισμένη απόλυτα με τις κοσμικές δυνάμεις, καλείται να ξαναπαίξει το ρόλο μιας υπερδύναμης κι αυτή τη φορά με πιο «συμφέροντες« όρους.
Επιπρόσθετα, η παρουσία της Έριδας στον 7ο οίκο μπορεί να συνδέεται με την τεχνολογική ανάπτυξη (ήδη ο Πούτιν έδωσε το σύνθημα για μια εκ βάθρων high tec αναβάθμιση στους εξοπλισμούς και τις παραγωγικές μονάδες) αλλά και με ιατρικές εφαρμογές, ενώ «λόγο» στα πράγματα έχει και ο Ερμής στους Διδύμους, αφού κάνει σύνοδο με το αστρικό Μεσουράνημα και τετράγωνο με τον αστρικό Ωροσκόπο. Κι αυτή η εμφατικότητα του Ερμή είναι που απεικονίζει την μια «προσωπικότητα» της Ρωσίας, την προσανατολισμένη δηλαδή στον εμπορικό-επικοινωνιακό τομέα. Η... άλλη έχει να κάνει με την επιθυμία της να κυριαρχήσει και άπτεται του Άρη.
Επιπλέον, οικονομικά, δείχνει εν δυνάμει πανίσχυρη (ο Πλούτωνας στο Σκορπιό και τον 2ο οίκο, σε αντίθεση με την Αφροδίτη στον Ταύρο και τον 8ο) και ικανή να κερδίζει από τις απώλειες άλλων ή ακόμη και να τις... δημιουργεί!
Όσον αφορά το άμεσο μέλλον, είναι φανερό ότι θα έχουμε την ενεργοποίηση του γενέθλιου τετραγώνου Άρη-Ουρανού, κάτι που θέτει τη Ρωσία σε «κόκκινο συναγερμό» και σίγουρα δημιουργεί ανησυχίες για την παγκόσμια τάξη. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ήλιος του Πούτιν βρίσκεται στην 13η μοίρα του Ζυγού και όλα δείχνουν ότι όσο κι αν το θέλει θα χρειαστεί να συγκρουστεί με άλλες δυνάμεις, δημιουργώντας τετελεσμένα, αντί να τα υποστεί. Παράλληλα, τόσο ο Ήλιος του Μεντβέντεφ στην 21η μοίρα της Παρθένου, όσο και ο Ήλιος της Ρωσίας στην 21η των Διδύμων (είναι αυτό που λένε «βίοι παράλληλοι»), θα δεχτούν την «επίσκεψη» του αστρικού Ουρανού (αντίθεση) και του αστρικού Πλούτωνα (τετράγωνο) αλλάζοντας δραματικά τις ισορροπίες. Αυτό για τον νυν πρωθυπουργό της Ρωσίας μπορεί να μην είναι καλό, για τη χώρα ωστόσο σηματοδοτεί την έναρξη μιας λυσσαλέας σύγκρουσης που με δεδομένη την γενέθλια «προίκα» της, θα την οδηγήσει σε μια παγκόσμια κυριαρχία.
Ακόμη, στο αστρικό Ηλιακό τόξο, οι πλανήτες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής (δύο μοίρες, δηλαδή δύο χρόνια) από να «επιβεβαιώσουν» τις γενέθλιες προδιαγραφές τους, «πέφτοντας» πάνω στους τροπικούς γενέθλιους. Με κεντρικό χρονικό σημείο λοιπόν την άνοιξη του 2015, φαίνεται ότι θα «ταρακουνηθεί» όλος ο χάρτης της Ρωσίας, αναδεικνύοντας τα ευπαθή αλλά και τα δυνατά του σημεία, με τα τελευταία να πλεονεκτούν.
Το «άνοιγμα» ή με άλλους όρους η επίθεση της Ρωσίας θα ξεκινήσει από τα φετινά γενέθλια της τον Ιούνιο, αφού στην Ηλιακή της επιστροφή δεσπόζει η σύνοδος του Ήλιου με το Δία.
Εξετάζοντας τα επί μέρους δεδομένα, μπορεί κανείς να σταθεί στον ετήσιο Ωροσκόπο στην 14η μοίρα του Ταύρου, επάνω δηλαδή στην γενέθλια αντίθεση Αφροδίτης-Πλούτωνα. Αυτή είναι μια σαφής ένδειξη οικονομικών επιδιώξεων που εύκολα θα εξελιχθούν σε οικονομικό πόλεμο εξ αιτίας της συνεισφοράς του Άρη (ως αστρικός βρίσκεται επίσης στην 14η μοίρα του Ταύρου). Το «κερασάκι» έρχεται από το ετήσιο Μεσουράνημα στην 15η μοίρα του Αιγόκερω, σε αντίθεση ακριβείας δηλαδή με τον γενέθλιο Δία, μια ένδειξη που παραπέμπει άμεσα σε επεκτατικές κινήσεις, ικανές να φέρουν «όλο το χαρτί» στο Κρεμλίνο.
Φυσικά σε όλη αυτή τη διαδικασία θα συμμετάσχει και ο Ποσειδώνας, περιπλέκοντας ενίοτε τα πράγματα με τις νεφελώδεις μπλόφες του αλλά και προτάσσοντας ένα νέο «όραμα», που τα πρώτα εμφανή σημάδια του αναδύθηκαν στην πρώτη επίσημη συνδιάσκεψη των BRICS τον Ιούνιο του 2009 (τριπλή σύνοδος Δία, Χείρωνα, Ποσειδώνα στον Υδροχόο).
Φυσικά -και βλέποντας πια ακόμη πιο μακριά στο χρόνο- δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις για το ωραίο «περιτύλιγμα» της νέας οικονομικής υπερδύναμης, που θα δρέψει τους καρπούς της πάνω στα κουφάρια μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, προβάλλοντας ζηλευτές αξίες και προοπτικές. Στην πορεία, αυτό το «όραμα» θα ξεθωριάσει, αφού τουλάχιστον όσον αφορά στη Ρωσία, ξέρουμε από τον γενέθλιο χάρτη της ότι οι συνεργασίες δεν είναι το δυνατό της σημείο και πρακτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνον σαν όχημα προς την κυριαρχία της.
www.astrology.gr


ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια