Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο στη Μεσόγειο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Μεσόγειο και όχι μόνο!
Ο Πρόεδρος Πούτιν, όπως όλα δείχνουν, θέλει άμεσα τις ένοπλες δυνάμεις του σε απόλυτη ετοιμότητα, για αυτό αποφάσισε -εκτός των άλλων- να διαθέσει το ιλιγγιώδες ποσό των 775 δισ. Δολαρίων, ούτως ώστε η Ρωσία να εξοπλιστεί σαν αστακός.
Συγκεκριμένα.....

ο Βλαντιμίρ Πούτιν βάζοντας χθες την υπογραφή του σε σχετικό προεδρικό διάταγμα διπλασίασε σχεδόν τον αριθμό των νεοσύλλεκτων Ρώσων στρατιωτών που πρόκειται να καταταγούν την Άνοιξη. Είναι ηλίου φαεινότερο, λοιπόν, πως η Ρωσία ετοιμάζεται πυρετωδώς για πόλεμο και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυξάνεται ο αριθμός των πολεμικών σκαφών του ρωσικού στόλου που περιπολούν στην Μεσόγειο, καθημερινά!

Μάλιστα, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του Defencenet, μετά από την έκδοση σχετικού διατάγματος του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin, το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει την στρατολόγηση 153.200 Ρώσων ηλικίας 18-27 χρόνων στις Ένοπλες Δυνάμεις στα πλαίσια της εαρινής στρατολόγησης, η οποία θα διεξαχθεί από την 1η Απριλίου έως τις 15 Ιουλίου.

Αυτό δήλωσε, εξάλλου, σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο Vasiliy Smirnov, υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, όπως αναφέρει και το Itar TASS. «Ο αυξημένος αριθμός των κληρωτών θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε την κατάλληλη επάνδρωση και τα επίπεδα πολεμικής ετοιμότητας στα σώματα και τις υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο στρατηγός Smirnov.

«Οι 49.700 από τους νεοσύλλεκτους οι οποίοι θα αποσταλούν σε μονάδες του Στρατού είναι εξειδικευμένοι και 46.800 από αυτούς έχουν εκπαιδευτεί σε ειδικές εγκαταστάσεις του Συλλόγου Εθελοντικής Βοήθειας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις», διευκρίνισε ο στρατηγός. Στόχος του Ρώσου Προέδρου και του υπουργού Άμυνας είναι να αυξηθεί ο αριθμός των νεοσύλλεκτων με παρατεταμένη σύμβαση σε 240.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2013, και σε 425.000 μέχρι το 2017.

Το σχετικό διάταγμα υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin. Το έγγραφο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου και τίθεται σε ισχύ από την ημέρα της δημοσίευσής του. Τώρα όσο αφορά για την αιφνιδιαστική άσκηση μεγάλης κλίμακας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο για πρώτη φορά στα τελευταία 20 χρόνια έγινε στον ρωσικό στρατό αιφνιδιαστικός έλεγχος ετοιμότητας, καθώς σήμανε συναγερμός στα στρατεύματα του Κεντρικού και Νότιου Στρατιωτικού Τομέα.

«Στις ασκήσεις που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, 31/03, όπως σας είχαμε ενημερώσει και από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ», συμμετείχαν περίπου 7.000 άνδρες των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τα γυμνάσια με αυτόν τον αριθμό συμμετεχόντων δεν υπόκεινται σε υποχρέωση προειδοποίησης άλλων χωρών», διευκρίνισε ο διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Συνθηκών, Ivan Konovalov.

Τίτλοι από τον Ρωσικό Τύπο
- «Σχέδιο εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης» των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας που παρουσίασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

- Ιλιγγιώδη ποσά – πάνω από 775 δισ. δολάρια – θα διατεθούν ως το 2022 για τη «ριζική αναδιάρθρωση» του ρωσικού στρατού.

- Η νέα Ρωσία θα είναι οπλισμένη σαν αστακός. Την απάντηση στα ερωτήματα δίνει με τον τρόπο του ο ίδιος ο Ρώσος πρωθυπουργός.

- «Βλέπουμε ζώνες αστάθειας τριγύρω μας, ζώνες με ρευστότητα, η οποία διατηρείται τεχνητά και σκόπιμα και προκαλεί ένα αναδυόμενο χάος» γράφει σε άρθρο του στη φιλοκυβερνητική «Ροσίσκαγια Γκαζέτα». Και απαριθμεί τους λόγους για τους οποίους «η Ρωσία πρέπει να προστατευθεί από νέους περιφερειακούς και τοπικούς πολέμους (…) για να νιώθουν οι Ρώσοι και οι φιλικές χώρες ασφαλείς και για να ακούνε προσεκτικά εκείνο που η χώρα μας έχει να πει».

Υπονοώντας -αλλά χωρίς να κατονομάσει χώρες- την κρίση με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, αλλά και τη γενικότερη οικονομική αστάθεια στις χώρες του Νότου σε συνδυασμό με τα γεωπολιτικά και ενεργειακά συμφέροντα που διακυβεύονται στην περιοχή της Μεσογείου, ο Πούτιν φέρεται να επισημαίνει στους συνεργάτες του ότι «γίνονται προσπάθειες να προκληθούν συγκρούσεις στην άμεση γειτονιά μας, στα σύνορα της χώρας μας και των συμμάχων μας. Γι αυτό οι ένοπλες δυνάμεις μας πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα, άρτια προετοιμασμένες…».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια