Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συναυλία αφιέρωμα στη μνήμη της Βίκυ Μοσχολιού

Συναυλία - αφιέρωμα στη μνήμη της μεγάλης λαϊκής ερμηνεύτριας που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στη μουσική κληρονομιά της χώρας!
Δευτέρα 8 Απριλίου 2013
H Bίκυ Μοσχολιού αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο της λαϊκής μουσικής, ενώ θεωρείται μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες που πέρασαν από αυτή τη χώρα.Με το ξεχωριστό ηχόχρωμα της φωνής....

τη δύναμη και το πάθος της ερμηνείας της άφησε εποχή και επηρέασε βαθιά τις ερμηνεύτριες των επόμενων γενεών.
Κατά τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας της συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους συνθέτες όπως Σταύρος Ξαρχάκος, Γιώργος Ζαμπέτας, Γιάννης Σπανός, Σταμάτης Κραουνάκης και άλλοι που της εμπιστεύθηκαν κάποια από τα ωραιότερα τραγούδια τους, τα οποία παραμένουν μέχρι και σήμερα αξεπέραστα, λόγω της σπουδαίας ερμηνείας της.

Σ' αυτή τη μεγάλη ερμηνεύτρια, είναι αφιερωμένη η βραδιά της 8ης Απριλίου 2013 στο Χυτήριο, την οποία διοργάνωσε ο φίλος και συνεργάτης της Νίκος Αβαγιανός, ενώ τη μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο επίσης συνεργάτης της Μανώλης Μιχαλάκης.
Πρόκειται για μια τρίωρη μουσική παράσταση, η οποία ενώ είχε προγραμματισθεί να γίνει παρουσία της ίδιας της Μοσχολιού, η ξαφνικη φυγή της ματαίωσε την παράσταση, κι έτσι μετατρέπεται σε αφιέρωμα στη μνήμη της.

Θα ακουστούν τραγούδια με χρονολογική σειρά έκδοσης, ενώ στη γιγαντοοθόνη στο πίσω μέρος της σκηνής πρωταγωνίστρια θα είναι η ίδια η Βίκυ.
Τα τραγούδια γεφυρώνονται με κείμενα γραμμένα από τον Νίκο Αβαγιανό.
Τέλος, οι ερμηνευτές που συμμετέχουν, έχουν όλοι τη δική της ξεχωριστή πορεία στο χώρο. Αγαπούν όμως τα τραγούδια της Βίκυς Μοσχολιού, τα οποία δέχθηκαν με χαρά να ερμηνεύσουν προς τιμήν της.

Συμμετέχουν
Λένα Αλκαίου
Μαρία Κανελλοπούλου
Νάντια Καραγιάννη
Νίκος Καρακαλπάκης
Πένυ Ξενάκη
Πίτσα Παπαδοπούλου
Δημήτρης Παπάζογλου
Κώστας Σμοκοβίτης

Τα κείμενα διαβάζει ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης

Παίζουν οι μουσικοί:
Μανώλης Μιχαλάκης / μπουζούκι, Γιώργος Τσοκάνης /Πιάνο – συνθεσάιζερ
Πάρης Καρακανάς / μπουζούκι

Δευτέρα 8 Απριλίου
Χυτήριο Theater & Art Cafe
Ιερά Οδός 44, Αθήνα
210 – 3412313
www.chytirio.com
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 5 ευρώ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια