Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η συσκευασία του δώρου κάνει τη διαφορά

Η συσκευασία ενός δώρου μπορεί πολλές φορές να τραβήξει την προσοχή περισσότερο από το ίδιο το δώρο. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα μικρής αξίας δώρο αν πακεταριστεί σωστά μπορεί να κάνει πολύ καλύτερη εντύπωση από ένα αντίστοιχο δώρο πολλαπλάσιας αξίας, με κοινή όμως συσκευασία.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει αναπτυχθεί ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών που παράγουν υλικά συσκευασίας δώρου προτείνοντας ιδέες και λύσεις πραγματικά πρωτότυπες και σε μεγάλη ποικιλία υλικών και σχεδίων που μπορούν μάλιστα να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε πελάτη.
Η εποχή όπου τα δώρα έμπαιναν σε απλή πλαστική τσάντα χωρίς τίποτε το ιδιαίτερο έχει περάσει και πλέον η συσκευασία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου μάρκετιγκ και των τεχνικών προώθησης και πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών.
Οι συσκευασίες δώρου περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα προϊόντων ξεκινώντας από τις απλές σακούλες οι οποίες όμως μπορεί να είναι πλαστικές, χάρτινες ή χαρτονένιες ή ακόμη και υφασμάτινες.
 Θεωρείται δεδομένο πως η σακούλα πρέπει να είναι εκτυπωμένη με τα λογότυπα της εταιρείας και το χρώμα της να ταιριάζει με τα εταιρικά χρώματα και τη φιλοσοφία που αποπνέει η εταιρεία, ενώ η ποιότητα του υλικού κατασκευής έχει πολλές δυνατότητες επιλογής.
 Το περιτύλιγμα του προϊόντος πριν από την εισαγωγή του στη σακούλα, το δέσιμο της σακούλας, τα χερούλια της και βέβαια το φινίρισμά της, αποτελούν και αυτά λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Εννοείται πως προβλέπονται διάφορα μεγέθη σακούλας ανάλογα με το μέγεθος και τον χαρακτήρα του προϊόντος.

Πέραν τη σακούλας, αν το προϊόν χρειάζεται σκληρή συσκευασία τότε η κασετίνα ή το κουτί δώρου θεωρείται απαραίτητο συστατικό.
Ανάλογα με το αν το προϊόν προορίζεται για άνδρα, γυναίκα ή παιδί, μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων και υλικών είναι διαθέσιμη. Κουτιά ντυμένα με σατέν, βελούδο, σουέτ ή ακόμη και ξύλινα είναι έτοιμα να υποδεχτούν το δώρο σας υποσχόμενα να κάνουν την καλύτερη εντύπωση στον τυχερό αποδέκτη. Το άνοιγμα του κουτιού είναι από μόνο του ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να κάνει τη διαφορά  και να παιδέψει ευχάριστα πριν από την τελική αποκάλυψη.
 Πρωτότυπα παιδικά κουτιά και βέβαια κουτιά για ειδικές περιπτώσεις γαμήλιων δώρων ή βαπτίσεων, μπομπονιέρες ή ακόμη και κουτιά από πλεξιγκλάς ολοκληρώνουν την πλούσια γκάμα.
Μια ενδιάμεση λύση είναι τα πουγγιά δώρου που είναι κατάλληλα για κοσμήματα και μπορούν να παρασιαστούν μόνα τους ή μέσα σε κουτί.Και βέβαια συσκευασία δώρου χωρίς κορδέλες και άλλα διακοσμητικά δεν μπορεί να σταθεί, όσο καλή και αν είναι η υπόλοιπη συσκευασία.
Όσο μεγάλη ποικιλία υπάρχει σε σακούλες, πουγγιά και κουτιά, την ίδια ποικιλία μπορείτε να βρείτε σε κορδέλες και κορδόνια δεσίματος.Από πολύχρωμες κορδέλες έως τα κλασικά μονόχρωμα κορδόνια δεσίματος με ιδιαίτερη υφή μπορείτε να βρείτε αναρίθμητα σχέδια και μοτίβα ιδανικά για κάθε δώρο, περίσταση και χρονική στιγμή συμπληρώνοντας τις δυνατότητες μιας εντυπωσιακής συσκευασίας.
Είναι βέβαιο πως ανεξάρτητα από το πόσο καλό είναι ένα προϊόν αξίζει κανείς να προσέξει λίγο παραπάνω τη συσκευασία που θα το ντύσει. Οι σύγχρονοι επαγγελματίες γνωρίζουν τα μυστικά της πετυχημένης συσκευασίας και οι εταιρείες του χώρου μπορούν να προσφέρουν μοναδικές εξατομικευμένες λύσεις, ικανές να προσδώσουν συγκριτικό πλεονέκτημα και να διαφοροποιήσουν ένα προϊόν.
Εξάλλου η λεπτομέρεια μετράει και η πρώτη εικόνα κάνει τη διαφορά.
Τεσσα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια