Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πως να καθαρίζετε τα εργαλεία μαλλιών

 
Έχετε αναλογιστεί ότι τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα μαλλιά σας μπορεί να οφείλονται στα βρώμικα εργαλεία;

Βούρτσες και χτένες:

Αν δεν καθαρίσετε συχνά τις βούρτσες και τις χτένες σας θα δείτε ότι στη βάση τους έχουν ένα λευκό ή γκρι στρώμα, αυτό είναι το σμήγμα των μαλλιών που συσσωρεύεται κάθε φορά που χτενίζεστε. Έτσι, ακόμα και αν τα μαλλιά σας είναι φρεσκολουσμένα όταν χτενίζεστε μερικά υπολείμματα που βρίσκονται στην βούρτσα ή την χτένα κολλάνε πάνω στα μαλλιά.

Για να απομακρύνετε τα μαλλιά από τις βούρτσες πάρτε ένα μολύβι και με αυτό σηκώστε τις τρίχες και στη συνέχεια κόψτε τις με ένα ψαλίδι σε μερικά σημεία, έτσι να βγουν πιο εύκολα.

Για να πλύνετε τις βούρτσες και τις χτένες γεμίστε μια μικρή λεκάνη με ζεστό νερό και προσθέστε μέσα μερικές σταγόνες από το σαμπουάν σας. Τρίψτε απαλά τις βούρτσες με τα χέρια και αν δεν καθαρίζουν καλά στην βάση τους πάρτε μια χτένια με δόντια και στην ουσία χτενίστε τις τρίχες της κάθε βούρτσας. Αν έχετε λιπαρά μαλλιά, μουλιάστε για λίγα λεπτά τις πλυμένες βούρτσες και χτένες σε νερό με ξύδι (1 μέρος ξύδι και 2 νερό), έτσι θα φύγουν όλα τα υπολείμματα του σμήγματος. Αφού τελειώσετε, αφήστε τις βούρτσες να στεγνώσουν φυσικά πάνω σε μια πετσέτα.

Ψαλίδι για μπούκλες ή για ίσιωμα μαλλιών.
Με την τακτική χρήση αυτών των εργαλείων δημιουργούνται λεκέδες από καμένα μαλλιά, ρύπους και κατάλοιπα προϊόντων. Αν δεν τους καθαρίσετε, τα υγιή μαλλιά σας θα κολλάνε ακόμα περισσότερο και θα καίγονται. Χρησιμοποιήστε ένα νωπό πανί με μικρο-ίνες που δεν γρατζουνά την επιφάνεια του εργαλείου και καθαρίστε καλά όλους τους λεκέδες.

Αν οι λεκέδες είναι επίμονοι και το νερό δεν είναι αρκετό για να τους καθαρίσετε, χρησιμοποιήστε λίγη μαγειρική σόδα με νερό, στην ουσία φτιάξτε μια πάστα. Απλώστε την πάστα με τα χέρια ή με μια οδοντόβουρτσα πάνω στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε, τρίψτε πολύ απαλά και ξεπλύνετε προσεκτικά.

Πιστολάκι για στέγνωμα.
Καθαρίστε τον εξαερισμό που βρίσκεται στο πίσω μέρος. Συνήθως εκεί μαζεύεται πολύ σκόνη και χνούδια. Αν το πιστολάκι σας δεν έχει πώμα που ανοίγει για να καθαρίσετε την σήτα, τότε πάρτε ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια και τραβήξτε τα χνούδια. Αν πάλι δυσκολεύεστε, τότε τραβήξτε τα χνούδια με την ηλεκτρική σας σκούπα.

Tip:
Αντικαταστήστε οποιοδήποτε εργαλείο σας έχει σπάσει ή έχει φθαρεί, όσο καλύτερη είναι η κατάσταση των εργαλείων σας τόσο υγιή θα είναι και τα μαλλιά σας.
jenny.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια