Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι χώρες που δεν επισκέπτεται κανένας

Δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν τουρίστες, ενώ τα μαγαζιά με τα σουβενίρ είναι ελάχιστα...
Πρόκειται για χώρες χωρίς αξιοθέατα, επικίνδυνες ή αποκλεισμένες, με αποτέλεσμα να είναι ελάχιστα δημοφιλείς ως τουριστικοί προορισμοί.
Ο διάσημος νορβηγός περιηγητής Γκούναρ Γκάρφορς συνέταξε για λογαριασμό της υπηρεσίας στατιστικών στοιχείων του ΟΗΕ μια λίστα με τις λιγότερο επισκεπτόμενες χώρες στον κόσμο.
  1. Στην κορυφή της λίστας είναι το Μικρό Ναουρου, ένα μικρό νησάκι στη μέση του Ειρηνικού, το οποίο σε ένα χρόνο επισκέφθηκαν συνολικά 200 άτομα! "Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτε να δεις εκεί... αφού το μεγαλύτερο μέρος του νησιού είναι ένα επιφανειακό ορυχείο φωσφορικών αλάτων" γράφει ο Γκάρφορς.
  2. Ακολουθεί η σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο με τους ισλαμιστές αντάρτες Σομαλία, η οποία  είχε μόνο 500 τουρίστες σε ένα χρόνο. "Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε ασφαλείς στη Σομαλία, είναι να μην πάτε εξαρχής" συμβουλεύει απλά η σελίδα του wikitravel.
  3. Στη λίστα βρίσκεται επίσης το Τουρκμενιστάν, το οποίο είναι "σχετικά ασφαλής" χώρα, ωστόσο δεν είναι προσβάσιμη λόγω απόσταση, ενώ έχει -αμφιλεγόμενα- αξιοθέατα, όπως το χρυσό άγαλμα του πρώην δικτάτορα Νιγιάζοφ, που περιστρέφεται για να κοιτάει πάντα τον Ήλιο... Ένα άλλο αξιοθέατο είναι η "Πόρτα για την Κόλαση": στην έρημο Καράκουμ, υπάρχει ένας τεράστιος κρατήρας ο οποίος φλέγεται σταθερά επί τέσσερις δεκαετίες. Επί σοβιετικού καθεστώτος έγινε εκεί γεώτρηση και το έδαφος υποχώρησε. Οι ειδικοί αποφάσισαν να βάλουν φωτιά, ελπίζοντας ότι δεν θα μολυνθεί η ατμόσφαιρα και το κοίτασμα θα εξαντλείτο σε μερικές ημέρες. Οι προβλέψεις τους προφανώς ήταν ατυχείς.
  4. Από την εν λόγω λίστα δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει και το Αφγανιστάν, το οποίο εδώ και χρόνια βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. "Το μήνυμα των Ταλιμπάν στους τουρίστες είναι σαφές, ειδικά εάν κατάγονται από μία εκ των 50 χωρών που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ: Μεγάλο Λάθος", γράφουν οι New York Times.
  5. Στην 16η θέση βρίσκεται η Β. Κορέα, η οποία είναι άπιαστο όνειρο για τον ταξιδιώτη, καθώς ένα ταξίδι εκεί προϋποθέτει τεράστια χαρτούρα. "Είναι απίθανο να δείτε αλλού πιο απροκάλυπτη προπαγάνδα" λέει ο Γκάρφορς.
  6. Στη λίστα υπάρχει και χώρες της Αφρικής, -όπως η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία με τους... αιμοβόρους αντάρτες- και νησίδες στον Ειρηνικό -όπως η Ομοσπονδία της Μικρονησίας, τα Νησιά του Σολομώντα, το Κιριμπάτι και το Τουβαλού.
Χώρα και αριθμός τουριστών
Ναούρου 200
Σομαλία 500
Τουβαλού 1.200
Κιριμπάτι 4.700
Νήσοι Μάρσαλ 5.000
Ισημερινή Γουινέα 6.000
Τουρκμενιστάν 7.000
Σάο Τομέ και Πρενκίπε 8.000
Νήσοι Κομόρος 15.000
Αφγανιστάν 17.500
Νήσοι του Σολομώντα 23.000
Ομοσπονδία της Μικρονησίας 26.000
Μαυριτανία 29.000
Γουινέα-Μπισάου 30.000
Λιβύη: 34,000 (στοιχεία 2008)
Βόρεια Κορέα 35.000
 myfreetime

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια