Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Με όπλο το κουράγιο

Αν ποτέ επιχειρούσαμε να βάλουμε στα λεξικά δίπλα στη λέξη «κουράγιο» τη φωτογραφία ενός προσώπου, η Μάλορι Ουέγκεμαν θα ήταν μια από τις πρώτες υποψήφιες.
Η 23χρονη κοπέλα από τη Μινεσότα αποδεικνύει στην πράξη πώς μπορεί να συνεχιστεί η ζωή, και μάλιστα με χαρές και επιτυχίες, μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που άλλαξε τη ζωή της και θα μπορούσε να τη βυθίσει στη μιζέρια.
Η Μάλορι στράφηκε στον αθλητισμό για να καταπολεμήσει την αναγκαστική ακινησία της αναπηρικής καρέκλας και πριν λίγες ημέρες έκανε πράξη ένα από τα παιδικά της όνειρα: Να κατέβει μία πλαγιά του Βερμόντ με σκι!
Η Ουέγκερμαν, βέβαια, είναι πασίγνωστη πια στις ΗΠΑ όχι για τις επιδόσεις της στα χειμερινά σπορ, αλλά στην κολύμβηση.
Εχει στην κατοχή της τέσσερα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια από τους Παρολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο και στην μικρή χρονικά καριέρα της έχει σπάσει 15 φορές παγκόσμια ρεκόρ!
Θεωρείται ένα φαινόμενο στον παρολυμπιακό αθλητισμό, αν και κολυμπούσε μόνο ερασιτεχνικά πριν συμβεί το τροχαίο που της προκάλεσε παράλυση στα κάτω άκρα.
Πρόσφατα, όμως, δήλωσε σε συνέντευξή της ότι ήθελε να σπάσει ένα ταμπού, να δείξει ότι μπορεί να κατέβει μια πλαγιά με σκι, κι αμέσως ο δάσκαλος του σκι Ρομπ Ουίλις ενδιαφέρθηκε για την περίπτωσή της.
Σε χρόνο ρεκόρ κατασκευάστηκε ένα ειδικό μονοσκί και ειδικά μπαστούνια, για να τη βοηθήσουν στην κατάβαση, και στις 21 Ιανουαρίου 2013, ακριβώς με τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από το τροχαίο, η Μάλορι κατέβηκε μια δύσκολη πλαγιά του Βερμόντ χωρίς βοήθεια, μόνο με την επιτήρηση του δασκάλου της.
Αργότερα δήλωσε τρισευτυχισμένη για το κατόρθωμά της και είπε ότι είναι ένα μήνυμα προς όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, να μην αποστασιοποιούνται από τις χαρές της ζωής.
Επόμενοι στόχοι;
Κατάδυση σε μεγάλα βάθη στην Καραϊβική και ορειβασία στο βουνό Κιλιμάντζαρο, το ψηλότερο της Αφρικής, παρέα με τον πατέρα της.
Αν μη τι άλλο η κοπέλα ξεχειλίζει από θετική ενέργεια…
flowmagazine

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια