Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΕΛΛΗΝΕΣ...!!! ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΦΟΒΟΣ

ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΦΟΒΟΣ ΟΥΤΕ ΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ.....[ΜΑΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ].....!
Α] ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΣΟ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ, ΑΝ ΕΧΕΤΕ...!.....
Β] ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ-ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ..!!!!!!!!!
Γ] ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ, ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ.!
Δ] ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ...!!!!
Ε] ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ/ΕΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΕ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ Η ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ....!!!
ΣΤ] ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΖΩΕΣ.........!!!!
Vasilis Margiolas
thesecretrealtruth
ΣΟΣ!ΟΔΗΓOΣ! ΑΣΦΑΛΟYΣ ΔΙΑΒIΩΣΗΣ ΣΕ… ΣΥΝΘHΚΕΣ MAD MAX
Η κρίση του πολιτισμού μας είναι συνολική.
Εκδηλώνεται καθημερινά επιδεινούμενη.
Σε άλλους δείχνει το ανελέητο πρόσωπο της οικονομικής ένδειας.
Σε κάποιους άλλους κατευθύνει τα βήματά τους στον ανεπίστροφο δρόμο της σύγκρουσης των θρησκειών.
Μερικοί έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι ένα ζήτημα «δεικτών» που πρέπει να «διορθωθούν» και πόρων που θα αποδειχτεί εύκολο να αναδιανεμηθούν.
Οι περισσότεροι δεν φιλοσοφούν την κατάσταση και προσπαθούν απλά να βγάλουν την ημέρα.
Μερικοί τα καταφέρνουν και μερικοί όχι.
Υπάρχει, ωστόσο, μια μειοψηφία που είναι πεπεισμένη ότι η γενιά μας θα ζήσει πρωτόγνωρες καταστάσεις και ότι η κρίση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Αυτοί οι λίγοι, επειδή θέλουν να επιβιώσουν ακόμα και στα δύσκολα, σε συνθήκες «Αποκάλυψης», έχουν σαν οδηγό τους το βιβλίο του Τζέιμς Γουέσλεϊ Ρόουλς, πρώην αξιωματικού της Στρατιωτικής Αντικατασκοπίας των ΗΠΑ και νυν «γκουρού» της αυτάρκειας και της ασφαλούς διαβίωσης σε απομακρυσμένες περιοχές. Το βιβλίο τιτλοφορείται «Οδηγός επιβίωσης για το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε».
Δυσοίωνος ο τίτλος, αλλά αισιόδοξο το μήνυμα.
Μπορούμε να επιβιώσουμε ακόμα κι αν φαντάζει ανέφικτο!
Ο Τζέιμς Γουέσλεϊ Ρόουλς δεν είναι απλώς ένας ευφάνταστος συγγραφέας που έκανε την «μπάζα» της ζωής του εισπράττοντας κέρδη από μια επιτυχία στην τεράστια αγορά της Αμερικής. Ούτε πρόκειται για τυχαία περίπτωση.
Είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του SurvivalBlog.com, του πιο δημοφιλούς ιστολογίου του Διαδικτύου που αφορά την οικογενειακή προετοιμασία για επιβίωση. Οπως αναφέρθηκε προηγουμένως, διατέλεσε αξιωματικός της Στρατιωτικής Αντικατασκοπίας των ΗΠΑ και το γεγονός του… απαισιόδοξου περιεχομένου του βιβλίου του σε υποχρεώνει να ανησυχήσεις ακόμα περισσότερο.
Μήπως ξέρει κάτι συγκεκριμένο που αγνοούμε ή απλά προετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο; Επίσης ανησυχητική είναι η αποδοχή και εφαρμογή όσων συνιστά στο βιβλίο του από στελέχη της ελίτ της υπερδύναμης και ομάδων ανθρώπων που μπορούν να παρέμβουν καθοριστικά στις εξελίξεις. Οπως αναφέρει το βιογραφικό σημείωμα που περιλαμβάνεται στο βιβλίο, «οι άνθρωποι του κύκλου του οι οποίοι τον συμβουλεύονται για θέματα προετοιμασίας και επιβίωσης είναι ανώτατα διοικητικά στελέχη που περιλαμβάνονται στις ετήσιες λίστες του περιοδικού “Fortune”, κληρικοί, επιχειρηματίες, και χρηματιστές.
Ενα άτομο με μεγάλη επιρροή στο σύγχρονο κίνημα της προετοιμασίας για επιβίωση, ο Ρόουλς, εφαρμόζει στην πράξη όσα λέει και γράφει.
Αυτός και η οικογένειά του ζουν σε ένα καλά εφοδιασμένο και πλήρως αύταρκες καταφύγιο, το οποίο είναι κρυμμένο σε μια οροσειρά κάπου δυτικά των Βραχωδών Ορέων».
«Ελληνες, προετοιμαστείτε για το χάος και θυμηθείτε τους προγόνους σας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»
Η επικοινωνία με τον James Wesley Rawles δεν είναι δύσκολη. Στο ιστολόγιό του αναφέρεται η διεύθυνση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του. Το να λάβεις απάντηση σε όσα τον ρωτάς είναι δύσκολο. Οχι λόγω… σνομπισμού, αλλά επειδή σε καθημερινή βάση ο συγγραφέας λαμβάνει περίπου 250 e-mails απ’ όλο τον κόσμο. Ο όγκος των ηλεκτρονικών επιστολών που λαμβάνει δείχνει και την αυξανόμενη αγωνία του κόσμου για όσα μας επιφυλάσσει το μέλλον. Οι απαντήσεις του στα ερωτήματα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» δεν είναι καθησυχαστικές. Κάθε άλλο. Ομως, μπορεί να φανούν χρήσιμες, αν το χειρότερο σενάριο πάρει σάρκα και οστά. Αξίζει να τύχουν της προσοχής μας όσα λέει για την Ελλάδα αλλά και για την ύψιστη προτεραιότητα της πίστης στον Θεό.
Ο ίδιος είναι πιστός χριστιανός και θεωρεί ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη θέληση και τη βοήθεια του Κυρίου.

Ερ.: Γιατί είστε βέβαιος ότι πλησιάζει «το τέλος του κόσμου όπως τον ξέραμε» και αποτραβηχτήκατε με την οικογένειά σας σε ασφαλές και αύταρκες καταφύγιο στα Βραχώδη Ορη;
Απ.: Αντιλαμβάνομαι πόσο εύθραυστη είναι η σύγχρονη κοινωνία. Γι’ αυτό αποφάσισα ότι έπρεπε εγώ και η οικογένειά μου να ζήσουμε σ’ ένα πολύ ασφαλές μέρος. Ενα πρόσθετο όφελος είναι ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε μια πολύ όμορφη και παρθένα περιοχή. Μας αρέσει πολύ η ζωή εδώ. Η πυκνότητα του πληθυσμού είναι τρία άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Ερ.: Η θητεία σας στις Υπηρεσίες Πληροφοριών του Αμερικανικού Στρατού σάς κατέστησε κοινωνό… μυστικών που ενισχύουν την άποψή σας ότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε το τέλος;
Απ.: Η δουλειά μου στις Υπηρεσίες Πληροφοριών του Αμερικανικού Στρατού είχε να κάνει με το (SIGINT – Signals Intelligence – συλλογή και επεξεργασία πάσης φύσεως ηλεκτρονικών σημάτων επικοινωνίας). Η διαβάθμισή μου μού επέτρεπε να γνωρίζω μελέτες και τα σχέδια αντιμετώπισης απρόοπτων καταστάσεων διάφορων χωρών, που με προβλημάτισαν. Διαβάζοντάς τα οδηγήθηκα στο συμπέρασμα ότι όλες οι σύγχρονες κοινωνίες εξαρτώνται ολοένα και περισσότερο από δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και ότι οποιαδήποτε διαταραχή κάποιου δικτύου για περισσότερο από μερικές ημέρες θα ήταν καταστροφική. Η έλλειψη πόσιμου νερού, απλά από μόνη της, θα ήταν αρκετή για να κατρακυλήσουν οι περισσότερες πόλεις στο χάος!

Ερ.: Ποιες χώρες θεωρείτε ότι θα αντιμετωπίσουν τα μεγαλύτερα προβλήματα;
Απ.: Τον μεγαλύτερο κίνδυνο θα αντιμετωπίσουν οι χώρες με τη μεγαλύτερη πυκνότητα πληθυσμού. Συνεπώς, οι πιο επισφαλείς είναι η Σιγκαπούρη, οι Βερμούδες, η Ιαπωνία, το Μπαχρέιν και το Μπανγκλαντές. Αυτές οι χώρες δεν μπορούν καν να θρέψουν τον εαυτό τους, αν υπάρξει διαταραχή στη ροή του παγκόσμιου εμπορίου.

Ερ.: Οι πέντε βασικές προτεραιότητες για εκείνον που θέλει να ετοιμαστεί για το κακό ενδεχόμενο;
Απ.: Πίστη στον Θεό, νερό, φαγητό, αυτοάμυνα, ομαδική δουλειά και πρακτικές γνώσεις (19ου αιώνα) που εξασφαλίζουν αυτάρκεια.

Ερ.: Τα χρήματα κάνουν τη διαφορά, αν θέλεις να σώσεις τη ζωή σου; Οι πλούσιοι έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στον αγώνα για επιβίωση;
Απ.: Σίγουρα τα χρήματα διευκολύνουν την προετοιμασία. Ομως, το να ρίχνεις λεφτά πάνω σ’ ένα πρόβλημα για να το εξουδετερώσεις δεν είναι λύση. Το να έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις ακριβό εξοπλισμό δεν σημαίνει ότι θα γνωρίζεις να το χρησιμοποιήσεις όπως πρέπει. Η πρακτική εξάσκηση στις παραδοσιακές ενασχολήσεις παίζει τεράστιο ρόλο. Για παράδειγμα, χρειάζονται χρόνια για να μάθεις πώς να γίνεις ένας αληθινά παραγωγικός κηπουρός, καλλιεργητής. Το να είσαι κάτοχος όπλου δεν σε κάνει εκπαιδευμένο σκοπευτή, όπως και η κατοχή μιας σανίδας σερφ δεν σε καθιστά σέρφερ.

Ερ.: Επικοινώνησε κάποιος μαζί σας που δεν θα περιμένατε ποτέ να ενδιαφερθεί (για παράδειγμα, αξιωματικοί του στρατού, πολιτικοί κ.ά.);
Απ.: Η μεγαλύτερη έκπληξη για εμένα ήταν ότι την περασμένη χρονιά είχα τόσους πολλούς τραπεζίτες, επιχειρηματίες και μάνατζερ σε επιχειρήσεις hedge fund (επενδυτικά κεφάλαια) που με προσέλαβαν ως σύμβουλο. Ξαφνικά, πολλοί άνθρωποι που έχουν θέσεις-κλειδιά στην παγκόσμια οικονομική ζωή θέλησαν να δημιουργήσουν αυτάρκη και καλά εξοπλισμένα καταφύγια σε απομακρυσμένες περιοχές. Αυτό δείχνει ότι θα συμβεί κάτι μεγάλο. Σύντομα…

Ερ.: Ελληνες ήρθαν σε επαφή με εσάς για να ζητήσουν περισσότερες διευκρινίσεις και συμβουλές;
Απ.: Ναι. Αρκετοί. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται και μερικοί Αγγλοι και Γερμανοί συνταξιούχοι που μετακόμισαν στην Ελλάδα πριν από την κρίση χρέους. Η Ελλάδα προσέφερε στον υπόλοιπο κόσμο μια πρόγευση από τις περιοριστικές πολιτικές, τις διαδηλώσεις και τις ελλείψεις ειδών, που σύντομα θα υποχρεωθούν όλοι να αντιμετωπίσουν. Η βασική συμβουλή μου είναι η ακόλουθη: Δείτε πώς τα κατάφεραν οι πρόγονοί σας στην Ελλάδα με τις τρομερές ελλείψεις αγαθών που προκλήθηκαν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκεί θα βρείτε πολύ χρήσιμα διδάγματα. Μετακομίστε στην περιφέρεια, αν μπορείτε. Αλλά ακόμα κι αν βρίσκεστε στην πόλη, φυτέψτε έναν μεγάλο κήπο, τώρα! Αγοράστε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα για να μπορείτε να φορτίζετε τις μπαταρίες σας, επειδή σύντομα θα προκύψουν συχνές διακοπές ρεύματος. Εντοπίστε πηγές ύδατος, που θα είναι προσβάσιμες και διαθέσιμες ακόμα κι αν πέσει το ρεύμα. Αποθηκεύστε φαγητό και καύσιμα – όσα περισσότερα μπορείτε. Προμηθευτείτε οπλισμό και δημιουργήστε ομάδες με τους γείτονές σας. Μάλλον θα χρειαστείτε τη βοήθειά τους τα δύσκολα χρόνια που έρχονται.
Ολική κατάρρευση με την εξάπλωση ενός ιού
Ο συγγραφέας του βιβλίου, που… σπάει ταμεία παγκοσμίως, λόγω της προϋπηρεσίας του στην Αντικατασκοπία του Στρατού των ΗΠΑ, ήταν υποχρεωμένος να σκέφτεται τα χειρότερα σενάρια. Ενα απ’ αυτά, το οποίο θα μπορούσε να αποδείξει πόσο χρήσιμο -έως σωτήριο- είναι το πόνημά του, παρατίθεται στις πρώτες σελίδες της εισαγωγής:
 «Φανταστείτε τη μεγαλύτερη πανδημία γρίπης να εξαπλώνεται με την απλή επαφή – έναν ιό τόσο ισχυρό που να σκοτώνει τους περισσότερους από τους μισούς απ’ όσους μολύνει. Φανταστείτε την εξέλιξη μιας ασθένειας τόσο γρήγορης ώστε να κάνει τον γύρο του κόσμου σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Σκεφτείτε πως έχουμε παγκόσμια μέσα ενημέρωσης τόσο λυσσασμένα για καυτές ειδήσεις ώστε δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό και δείχνουν εικόνες ανθρώπων με αναπνευστικές μάσκες, λαστιχένια γάντια και φόρμες να βγάζουν από σπίτια φορεία φορτωμένα με σάκους γεμάτους πτώματα. Αυτές οι σκηνές θα επαναλαμβάνονταν τόσες φορές, ώστε η πλειονότητα των πολιτών θα σκεφτόταν: “Δεν θα πάω στη δουλειά αύριο, ούτε και μεθαύριο, μέχρι τουλάχιστον τα πράγματα να καλυτερέψουν”. Ομως, αποφεύγοντας να πάνε στη δουλειά, κάποια σημαντικά γρανάζια της Μεγάλης Μηχανής θα έπαυαν να λειτουργούν.
Τι θα συμβεί αν λείψουν κάποια κομμάτια στη Μεγάλη Μηχανή; Οι παραγγελίες δεν θα εκτελούνται στα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Οι μεγάλες νταλίκες δεν θα φέρνουν τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ. Τα βενζινάδικα θα ξεμείνουν από βενζίνη. Μερικοί αστυνομικοί και πυροσβέστες δεν θα εμφανιστούν στη δουλειά, έχοντας κρίνει ότι η προστασία της οικογένειάς τους πρέπει να είναι το πρώτο τους μέλημα. Τα αγροτικά προϊόντα θα σαπίζουν στα χωράφια και τους οπωρώνες. [...] Η Μεγάλη Μηχανή θα χαλάσει».
Η συνέχεια του σεναρίου είναι αυτή που άπαντες μπορούν να εικάσουν. Ελλειψη βασικών ειδών, κατάρρευση κρατικής μηχανής, λεηλασίες και οικογένειες έρμαια της βίας. Ο Τζέιμς Γουέσλεϊ Ρόουλς περιγράφει βήμα προς βήμα τον τρόπο διαφυγής από τον κοινωνικό Τιτανικό, που βυθίζεται αύτανδρος. Το καλό είναι ότι όσα προτείνει δεν είναι ανεφάρμοστα, ουτοπικά. Οποιοσδήποτε θελήσει να αφιερώσει το σύνολο του διαθέσιμου χρόνου του στην προετοιμασία για την αντιμετώπιση του χάους θα δει τους κόπους του να ευοδώνονται.
Αρκετοί μιμητές του και εντός των τειχών
Ο κ. Κρίτων Ψιακής, υπεύθυνος του εκδοτικού οίκου Eurobooks, αφηγείται την απρόσμενη επιτυχία του βιβλίου του Τζέιμς Γουέσλεϊ Ρόουλς και την άμεση εφαρμογή των προτάσεών του από σεβαστό τμήμα του ελληνικού αναγνωστικού κοινού:
«Στα μέσα του 2010, όταν η Ελλάδα είχε μπει πια στο ΔΝΤ και ήταν φανερό ότι η ελληνική κοινωνία βάδιζε προς ένα ασαφές -σίγουρα όμως χειρότερο- μέλλον, σκεφτήκαμε, ακολουθώντας τις επιταγές των καιρών και την αυξανόμενη ανησυχία του κόσμου, να εκδώσουμε κάποιο βιβλίο που να απευθύνεται στον απλό πολίτη, που να έχει να κάνει με τη ριζική αντιμετώπιση της επερχόμενης μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Υστερα από αναζήτηση, καταλήξαμε σε ένα βιβλίο το οποίο ήταν ήδη Best Seller στην Αμερική και είχε εκδοθεί σε πάρα πολλές γλώσσες στον κόσμο. Το βιβλίο είχε τον πρωτότυπο τίτλο “How to survive the end of the world as we know it” και ήταν γραμμένο από έναν ειδικό του είδους, γνωστό στους κύκλους των απανταχού survivalists (σ.σ.: φανατικών της επιβίωσης), τον James Wesley Rawles. Το blog του συγγραφέα στο Διαδίκτυο (survivalblog.com) δέχεται πάνω από 250.000 μοναδικούς επισκέπτες την εβδομάδα από όλο τον κόσμο, από την Αλάσκα έως την Ιαπωνία.
Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ήμασταν κάπως διστακτικοί, επειδή οι λύσεις που πρότεινε στον αναγνώστη ο συγγραφέας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακραίες, ριζοσπαστικές και ίσως μη συμβατές με τον σημερινό τρόπο ζωής. Υπήρχαν κεφάλαια στο βιβλίο από το πώς να επιλέξεις ένα σπίτι-καταφύγιο για να ζήσεις μόνιμα και να καλλιεργήσεις έναν κήπο με βιολογικές μεθόδους έως το πώς να καταφέρεις να επιβιώσεις μόνος σου σε ένα διαμέρισμα για μήνες χωρίς ηλεκτρισμό και νερό, πόσα φάρμακα και τρόφιμα πρέπει να αποθηκεύσεις και ποια καραμπίνα να επιλέξεις για το κυνήγι ή την αυτοάμυνα! Ζητήσαμε την άποψη κάποιων γνωστών που ασχολούνται με την επιβίωση και μας απάντησαν σχεδόν όλοι ότι “ο συγγραφέας είναι χρόνια μπροστά, αλλά το ελληνικό κοινό δεν θα ανταποκριθεί σε αυτό το βιβλίο. Εγώ και άλλοι 50 θα το αγοράσουν”. Πάραυτα πήραμε το ρίσκο να το εκδώσουμε και τελικά δικαιωθήκαμε, αφού το βιβλίο πούλησε χιλιάδες αντίτυπα.
Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το βιβλίο αγοράστηκε και από πάρα πολλούς νέους ανθρώπους, οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στο ύπαιθρο και να ασχοληθούν με τις βιολογικές καλλιέργειες. Το ftiaxno.gr, ίσως το πιο ενημερωμένο ελληνικό blog για τις βιολογικές καλλιέργειες και την αυτάρκεια, δημοσίευσε κάποια αποσπάσματα και μία διθυραμβική κριτική για το βιβλίο, και η ανταπόκριση του κοινού υπήρξε αναπάντεχα μεγάλη. Λίγο μετά την έκδοση του βιβλίου ανακαλύψαμε ότι υπήρχαν αρκετοί Ελληνες οι οποίοι το είχαν ήδη διαβάσει στα αγγλικά και εφάρμοζαν τις προτάσεις του συγγραφέα, όσο απίστευτο και αν ακούγεται αυτό».
Παναγιώτης Λιάκος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια