Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ζητείται φίλος για δίαιτα…

Η άνοιξη μπήκε για τα καλά και αποφασίσατε επιτέλους να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής ή να ξεκινήσετε δίαιτα.
Πριν όμως επιλέξτε το γυμναστήριο ή το διατροφικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσετε, θα πρέπει να αναζητήσετε το βασικότερο: έναν φίλο (fitness buddy) με τον οποίο θα....

ξεκινήσετε μαζί μέχρι να φτάσετε τον κοινό σας στόχο.
Στην πάντα πρωτοπόρο Αμερική σε θέματα fitness και γυμναστικής, η νέα τάση ακούει στο όνομα «fitness buddy».
Το βασικότερο κριτήριο επιτυχίας ενός προγράμματος δίαιτας ή μιας αθλητικής δραστηριότητας, δεν είναι πλέον το πόσα βαράκια θα σηκώσετε, πόσο θα τρέξετε στο διάδρομο ή πόσο θα «λιμοκτονήσετε» προκειμένου να χάσετε τα περιττά κιλά.
Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στον καλύτερό σας φίλο, τον άνθρωπο που θα σας βοηθήσει όσο κανείς στην τήρηση του προγράμματός σας και στην επίτευξη των στόχων σας.
Στις ΗΠΑ λοιπόν, που η παχυσαρκία καλπάζει και το junk food, αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για το οικογενειακό τραπέζι, η μόδα των fitness buddies, φαίνεται πως καλά κρατεί.

Δυο-δυο, στο γυμναστήριο δυο-δυο…
Εκπτώσεις πλέον δεν κάνουν μόνο οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανάμεσα σε φίλους για να μιλούν μεταξύ τους φθηνότερα και περισσότερο αλλά και… τα γυμναστήρια που προσφέρουν ειδικές τιμές στους fitness buddies, που αποφασίζουν να ξεκινήσουν μαζί ένα πρόγραμμα γυμναστικής.
Και αν αναρωτιέστε, ποια είναι τα οφέλη της γυμναστικής με τους καλύτερους μας φίλους, ενδεικτικά σας αναφέρουμε, πως σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ, είναι πολύ πιο εύκολο το να χάσουμε κιλά ή να πετύχουμε τους στόχους μας στο γυμναστήριο, αν ξεκινήσουμε μαζί με παρέα.
Αν δύο άνθρωποι, που συνήθως είναι και φίλοι, ξεκινήσουν μαζί ένα πρόγραμμα γυμναστικής, τότε είναι σίγουρο πως θα επιτύχουν πιο γρήγορα τους στόχους τους για καλύτερη φυσική κατάσταση και ολοκλήρωση του προγράμματος γυμναστικής, καθώς ο ένας θα παρακινεί τον άλλον, που ενδεχομένως θα είναι πιο αναβλητικός ή απλά θα βαριέται να γυμναστεί κάποιες μέρες.

Οι φίλοι στη δίαιτα φαίνονται…
Η παρέα είναι ιδανική και για τη δίαιτα, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες.
Το να προσπαθείς να ακολουθήσεις πιστά ένα πρόγραμμα δίαιτας την ίδια στιγμή, που οι φίλοι σου σε «παρασύρουν» σε μεζεδοπωλεία και… μπυροκατανύξεις, είναι σχεδόν ακατόρθωτο.
Όταν όμως, ξεκινάτε δίαιτα μαζί με έναν φίλο σας, ο ένας θα συγκρατήσει τον άλλον σε τυχόν «παρασπονδίες» ή θα καθιερώσετε μια κοινή ημέρα, όπου και οι δύο θα το ρίχνετε «έξω», απολαμβάνοντας «απαγορευμένα» φαγητά και γλυκά.
Στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, όπως π.χ. στο Facebook και στο Twitter, ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους αγγελίες ατόμων που ζητούν… παρέα προκειμένου να ξεκινήσουν μαζί δίαιτα ή γυμναστική!
Η επιτυχής έκβαση αυτής της αναζήτησης εξαρτάται κυρίως από το πόσο κοινά είναι τα εργασιακά ωράρια των δύο αθλούμενων καθώς και το πόσο αποφασισμένοι είναι να φέρουν εις πέρας τη δύσκολη «αποστολή».
Ιδανική «λύση» για περιπτώσεις δίαιτας ή γυμναστικής με φίλους είναι να αναζητήσετε κάποιον συνάδελφό σας από τη δουλειά, που θα έχετε τα ίδια ωράρια ή κάποιο γείτονά σας, ώστε να ξεκινήσετε μαζί ένα ήπιο πρόγραμμα χαλαρής γυμναστικής (π.χ. ένα μισάωρο περπάτημα μόλις σχολάσετε ή μια μεγάλη βόλτα γύρω από τη γειτονιά).
Εναλλακτικά, αναζητήστε fitness buddy στο διαδίκτυο, αλλά φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τελική επιλογή.
ΛΙΛΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια