Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Aρχιεπισκο​πή, Υπουργείο Παιδείας στηρίζουν άπορους

Στη στήριξη ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών προχωρούν η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το υπουργείο Παιδείας. Για το θέμα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και ο υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος υπέγραψαν τη σχετική συμφωνία.
Το υπουργείο θα επιλέγει τα σχολεία σε περιοχές όπου υπάρχουν ανάγκες και η φιλανθρωπική οργάνωση της Αρχιεπισκοπής «Αποστολής» θα ....

υλοποιεί το πρόγραμμα σίτισης στις οικογένειες των μαθητών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, «με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να εξασφαλιστεί η ανωνυμία, η αξιοπρέπειά τους και η μη διατάραξη των σχέσεων που έχουν αναπτύξει στο σχολικό περιβάλλον.
Στόχος είναι η επίλυση του προβλήματος στην πηγή του, καθώς ένας υποσιτιζόμενος μαθητής δηλοί την ύπαρξη μιας ολόκληρης οικογένειας που υποσιτίζεται», όπως ανέφερε χθες η σχετική ανακοίνωση.
Οικονομικά κριτήρια Μάλιστα, ετέθησαν και τα οικονομικά κριτήρια για την ενίσχυση των οικογενειών. Έτσι, η κλίμακα του ανώτερου εισοδήματος ξεκινά από τα 8.000 ευρώ ετησίως για οικογένεια με τρία άτομα, τα 9.500 ευρώ για τέσσερα άτομα, τα 11.000 ευρώ για πέντε άτομα, τα 12.500 ευρώ για έξι άτομα και καταλήγει στα 14.000 ευρώ για οικογένεια με επτά άτομα.
Σε περίπτωση οικογένειας πέραν των επτά ατόμων το ποσό των 14.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ για κάθε ακόμη άτομο.
«Το θέμα είναι πάρα πολύ λεπτό, διότι δεν πρέπει να βλάψουμε την αξιοπρέπεια και την ψυχική ισορροπία των παιδιών. Γι’ αυτό αποφασίσαμε με τον κ. υπουργό να βοηθήσουμε τις οικογένειες αυτών των παιδιών. Θα δίνονται περίπου 2.000 δέματα ημερησίως, τα οποία όμως θα διανέμονται μέσω των σχολείων.
Ο τρόπος επιλογής είναι μια επιμελής φροντίδα και προσπαθούμε να γίνουν όσο το δυνατόν τα λιγότερα λάθη» δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος, ενώ ο κ. Αρβανιτόπουλος πρόσθεσε από την πλευρά του ότι «είναι μια μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας, ιδιαίτερα τις οικογένειες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.
Κάνουμε και άλλες ενέργειες για τους μαθητές μας -χωρίς να γίνονται κοινωνικές διακρίσεις, χωρίς να δίνονται προσωπικά δεδομένα, με σεβασμό στον άνθρωπο και την οικογένεια- στον βαθμό που μπορεί η πολιτεία να τους βοηθήσει να αντεπεξέλθουν στην κρίση».
Τέσσα


ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια