Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φως σε 23 υποθέσεις

Από την έναρξη της σεζόν μέχρι σήμερα, το "Φως στο τούνελ", που προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 23.00, έχει εξιχνιάσει 23 υποθέσεις αγνοουμένων.  
Οι μεθοδικές και επίμονες έρευνες της εκπομπής του Alpha αλλά και της Αγγελικής Νικολούλη, για την αναζήτηση πολιτών, οι οποίοι.... 

έχουν εξαφανιστεί κάτω από περίεργες συνθήκες, αποδεικνύονται ολοένα και πιο αποτελεσματικές.
Η αποτελεσματικότητα της εκπομπής υποδηλώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον εθελοντισμό και την έντονη κινητοποίηση των τηλεθεατών, οι οποίοι δεν παρακολουθούν απλά τις εξελίξεις, αλλά συμμετέχουν ενεργά στις έρευνες της εκπομπής κάθε Παρασκευή και βοηθούν με όποιον τρόπο μπορούν.
Τηλεθεατές τηλεφωνούν διαρκώς στο "Φως στο τούνελ" πρόθυμοι να μεταβούν σε σημεία όπου προκύπτουν στοιχεία για τους συνανθρώπους που αγνοούνται.

Τη βρήκαν εθελοντές.
Πρόσφατο παράδειγμα, η εξαφάνιση της 30χρονης Χαράς Ρατσιάτου από την Πάτρα, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και εντοπίστηκε από εθελοντές τηλεθεατές σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στο Ίλιον. Ξεχωριστή και η περίπτωση της 39χρονς Χρύσας Δημοπούλου, που αποδεικνύει την ευαισθησία των τηλεθεατών. Παρά τη δυνατή βροχή, τηλεθεάτρια από την Αθήνα κινητοποιήθηκε μέσα στη νύχτα για να βρει τη Χρύσα να κοιμάται σε ένα παγκάκι.

Τη συνδρομή της εκπομπής έχουν δεχτεί και δεκάδες άτομα από το εξωτερικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο 57χρονος πρώην τεχνοκράτης, Στιβ Γουίνγκαλ, από την Αυστραλία, ο οποίος βρέθηκε άστεγος και ταλαιπωρημένος στην Αθήνα από εθελοντή της εκπομπής.
 Η αδελφή του, Αν, η οποία βρέθηκε στο στούντιο του "Φως στο τούνελ", ανέφερε: "Μακάρι να είχαμε μια ανάλογη εκπομπή στην Αυστραλία, θα είχαν λυθεί πολλά προβλήματα".

Σε κάποιες περιπτώσεις, οι έρευνες της εκπομπής έδωσαν τέλος στην αγωνία των συγγενών και των φίλων συνανθρώπων μας που είχαν εξαφανισθεί, χωρίς όμως να έχουν αίσια κατάληξη. Οι συγκεκριμένες υποθέσεις μάλιστα προκαλούν οργή στους τηλεθεατές, εξαιτίας της αναλγησίας των ιθυνόντων.
 Πρόσφατο παράδειγμα, η αναζήτηση ενός συνταξιούχου καμαρότου από τη Σαλαμίνα, ο οποίος δεν είχε συγγενείς πρώτου βαθμού για να κινήσουν τη διαδικασία εντοπισμού του. Με την επιμονή της εκπομπής, οι αστυνομικοί άνοιξαν το σπίτι του, για να βρεθεί τελικά νεκρός, ύστερα από μήνες, μέσα σε αυτό.

Το "Φως στο τούνελ" συνεχίζει το σημαντικό κοινωνικό έργο, με πολύτιμους συνεργάτες τούς τηλεθεατές, οι οποίοι συμβάλλουν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο στις έρευνες και τις προσπάθειες για τον εντοπισμό συνανθρώπων μας, που μας έχουν ανάγκη.
mlazarou@e-typos.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια