Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αναβίωση των Ολυμπιακών του 1896

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΑΜΠΑΚΟΣ, ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ, ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΗΓΙΑΚΗΣ, ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ
Ένα όμορφο ταξίδι στο ένδοξο παρελθόν των Ολυμπιακών Αγώνων, βίωσαν όσοι βρέθηκαν την Παρασκευή στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Εκεί έγινε η αναβίωση των....

Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 35.000 μαθητές και μαθήτριες από 400 σχολεία όλης της χώρας.
Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του 3ου Πανελληνίου Προγράμματος «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας», που διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Περιφέρειας Αττικής και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
Σε ένα εντυπωσιακό στην εκτέλεσή του πρόγραμμα, το οποίο σκηνοθέτησε και χορογράφησε ο Φωκάς Ευαγγελινός και παρουσίασε ο Γιώργος Καπουτζίδη, συμμετείχαν 700 εθελοντές-ερμηνευτές από το νεοσύστατο τμήμα εθελοντισμού της ΕΘΝΟΑ, 50 χορευτές και χορεύτριες από το Λύκειο Ελληνίδων και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.
Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να δουν μπροστά στα μάτια τους, την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, καθώς πέρασαν από μπροστά τους άνθρωποι ντυμένοι με στολές της εποχής εκείνης, καθώς και τα αυθεντικά αθλήματα μεταξύ των οποίων και η ιστορική νίκη του μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη.
ΑΡΗΣ



ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια