Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το trafficking ζώων χορηγός ανταρτών και τρομοκρατών

Αποκάλυψη της εφημερίας EL Pais"
Ποια μπορεί να είναι η σχέση μεταξύ της τρομοκρατίας και των ειδών υπό εξαφάνιση του ζωικού βασιλείου;
 Οι διεθνείς οργανισμοί συνδέουν το "trafficking ζώων" με τις τρομοκρατικές ομάδες. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με της ισπανικής εφημερίδας "El Pais", η διακίνηση....

ζώων χρησιμεύει για τη χρηματοδότηση των "επιχειρήσεων" ανταρτών και τρομοκρατών κατά κύριο λόγο σε ασιατικές και αφρικανικές χώρες.
 Συγκεκριμένα, τα έσοδα από τα ζώα - είδη υπό εξαφάνιση στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων -επενδύονται σε όπλα. Αυτή την πεποίθηση εκφράζουν τόσο η Ιντερπόλ όσο και η Επιτροπή για την Πρόσληψη Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη των Ηνωμένων Εθνών.

Οι κυβερνήσεις εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους αντιμετωπίζοντας το ζήτημα ως ένα θέμα ασφαλείας, αφού είδη υπό εξαφάνιση, όπως ρινόκεροι, ελέφαντες και τίγρεις, εξαφανίζονται ολοένα και περισσότερο.

Ασφάλεια
"Για τις ΗΠΑ μεταεξελίχθηκε σε ζήτημα εθνικής ασφαλείας" αναφέρει σχετικά ο Κάρλος Ντριους, διευθυντής του Προγράμματος Ειδών του WWF.
Άλλωστε,σύμφωνα με τους ειδήμονες, η διακίνηση ζώων κατέχει την τέταρτη θέση στην πυραμίδα του οργανωμένου εγκλήματος, αφού εκτιμάται ότι αποφέρει πάνω από 7,5 δισ, ευρώ ετησίως.

Για παράδειγμα, ένα κιλό κέρατα ρινόκερου πωλούνται προς 60.000 ευρώ στη μαύρη αγορά, ιδίως στο Βιετνάμ, όπου έχει διαρρεύσει η φήμη ότι θεραπεύουν τον καρκίνο, ενώ έχει γίνει μόδα η χρήση τους ως αντιπυρετικών!

Υπολογίζεται ότι στη Νότιο Αφρική η θανάτωση ρινόκερων έχει αυξηθεί κατά 30% μεταξύ 2011 και 2012. Στην Ταΐλάνδη, στη Νιγηρία και τη Δημοκρατία του Κονγκό ευδοκιμεί το παράνομο εμπόριο ελεφαντόδοντου. Ένα κέρατο ελέφαντα κομμένο φτάνει έως και τα 190.000 ευρώ.
"δ"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια