Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Mozilla στον στίβο των έξυπνων κινητών

Η εταιρεία Mozilla στον στίβο των έξυπνων κινητών
Η μη κερδοσκοπική εταιρεία Mozilla, η οποία κατασκευάζει τον δημοφιλή περιηγητή του Διαδικτύου Firefox, ετοιμάζεται να....

προκαλέσει την Google και την Apple στον τομέα του λογισμικού κινητών τηλεφώνων.
Την Κυριακή 24/2, ο αντιπρόεδρος της Mozilla, Τζέι Σάλιβαν, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία έχει έρθει σε συμφωνία με 13 παρόχους κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο προκειμένου τον Ιούλιο να παρουσιάσει το νέο λογισμικό για κινητά τηλέφωνα. Αρχικά η Mozilla θ’ ανταγωνιστεί τους μεγάλους παίκτες των λογισμικών για κινητά.
Η Google με το λειτουργικό Android κατέχει σήμερα περίπου το 70% της παγκόσμιας αγοράς και η Apple με το δικό της λειτουργικό σύστημα κατέχει περίπου το 21%, στην κατηγορία των φθηνών κινητών τηλεφώνων.
Άλλωστε, οι μηχανικοί της Mozilla υποστηρίζουν ότι το δικό τους λειτουργικό σύστημα δεν χρειάζεται τόσο ισχυρά κινητά τηλέφωνα όσο των ανταγωνιστών.
Το νέο λειτουργικό θα βασίζεται στην τεχνολογία ανοιχτού κώδικα, με την οποία κατασκευάζονται οι διαδικτυακές υπηρεσίες, και συνεπώς οι προγραμματιστές δεν θα πρέπει να πληρώνουν τη Mozilla προκειμένου να κυκλοφορήσουν εφαρμογές για το νέο σύστημα.
Οι πρώτες αγορές όπου αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα κινητά με το νέο λειτουργικό σύστημα είναι της Λατινικής Αμερικής, της ανατολικής Ευρώπης και της Ασίας.
Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Telefonica θα διαθέσει τα νέα κινητά με λειτουργικό σύστημα Firefox OS στην ισπανική αγορά έναντι περίπου 70 ευρώ (τιμή χονδρικής).
Καθημερινή

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια