Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

DNA τεστ παχυσαρκίας - διαχείρισης βάρους

Το πρώτο DNA τεστ παχυσαρκίας - διαχείρισης βάρους, η πιο αξιόπιστη προσέγγιση για την απώλεια βάρους, διατίθεται τώρα αποκλειστικά στα φαρμακεία της χώρας μας από την εταιρία Genomed.
Το τέστ περιλαμβάνει γονιδιακό έλεγχο και εξατομικευμένο διαιτολόγιο 2 μηνών.

Ο γονιδιακός έλεγχος πραγματοποιείται σε
συνεργασία με διεθνή πιστοποιημένα εργαστήρια και τη  Research Diagnostics (τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Αθηνών), του οποίου επιστημονικός υπεύθυνος και υπογράφων τις απαντήσεις είναι ο δρ Νικόλαος Δρακούλης, ιατρός, επίκουρος καθηγητής Φαρμακολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Η διαχείριση της παχυσαρκίας μέσω του γονιδιακού ελέγχου έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια, τον έλεγχο και τη διατήρηση του σωματικού βάρους, προσδιορίζοντας τις θρεπτικές ανάγκες που έχει ο κάθε οργανισμός. Έτσι, ο θερμιδικός περιορισμός που απαιτείται ρυθμίζεται βάσει αυτών των αναγκών, χωρίς την επιβάρυνση της υγείας.

Τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα γονίδια επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την αποθήκευση και την κατανομή του λίπους στο σώμα, καθώς και το πόσο εύκολα ο λιπώδης ιστός (λίπος) μετατρέπεται σε ενέργεια καταναλώνοντας θερμίδες (μεταβολισμός).

Τα 91 γονίδια που εξετάζει το τεστ αφορούν σε:
*  Διατροφική συμπεριφορά και μεταβολισμό (αίσθηση πείνας και κορεσμού, θερμιδικό ενεργειακό ισοζύγιο).
*  Δυσανεξία στη λακτόζη.
*  Φλεγμονώδη απόκριση και παχυσαρκία.
*  Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 (διαμόρφωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και εναπόθεση γλυκόζης).
*  Ανταπόκριση στη λήψη τροφής/αίσθημα ανταμοιβής (διέγερση νευρικών κυττάρων για ρύθμιση κατανάλωσης ποσότητας τροφής).
*  Διατροφική γονιδιωματική.
*  Διεργασία λιπόλυσης (ανωμαλία εναπόθεσης λίπους) και παραγωγής θερμότητας.
*  Ικανότητα αντιοξείδωσης - αποτοξίνωσης.
*  Μεταβολισμό λιπιδίων και ομοκυστεϊνης.
"Ε.Τ."

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια