Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τέλος στο επίδομα τοκετού;

Δεν θα λαμβάνουν επίδομα όσες γυναίκες γεννούν σε ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο, συμβεβλημένο ή μη με τον ΕΟΠΠΥ...
Με το νέο Κανονισμό Παροχών Υγείας, θα καταβάλλεται μόνο ένα χρηματικό βοήθημα αντί μαιευτικής περίθαλψης και μόνο όσες δεν γεννούν σε δημόσιο ή ιδιωτικό μαιευτήριο.
Συγκεκριμένα.....

900 € θα καταβάλλονται για απλή κύηση, 1200 € για δίδυμη κύηση και 1600 € για τρίδυμη κύηση. Το ποσό αυτό καταβάλλεται εφαπαξ.
Μέχρι σήμερα οι γυναίκες που γεννούσαν σε δημόσιο μαιευτήριο λάμβαναν επίδομα 900 ευρώ για απλό τοκετό, 1.200 ευρώ για δίδυμη κύηση και 1.600 ευρώ για τρίδυμη κύηση. Ενώ μέχρι το 2012 επίδομα λάμβαναν όλες οι γυναίκες ανεξαιρέτως αν θα γεννούσαν σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο.
Από τη διακοπή του επιδόματος υπολογίζεται να εξοικονομηθούν περίπου 15 εκατ.
Ωστόσο, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν γίνεται καμία νέα περικοπή αλλά καταργείται το επίδομα αυτό καθώς πλέον θια καλύπτεται όλη η δαπάνη του τοκετού από τον ΕΟΠΥΥ.
«Δεν ισχύει ότι κόβεται το επίδομα τοκετού», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς,«Ο ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει όλη τη δαπάνη του τοκετού και έχει κάνει συμβάσεις με όλα τα θεραπευτήρια. Υπήρχε το επίδομα, αλλά πλέον δεν χρειάζεται να το παίρνει διπλά ο ασφαλισμένος, αφού η δαπάνη καλύπτεται. Δεν γίνεται τα ασφαλιστικά ταμεία να πληρώνουν δύο φορές»
leaks.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια