Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η γυναικεία υγεία και ομορφιά στον Κινέζικο ζωδιακό

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΡΟΥΡΑΙΟΣ
Οι άνθρωποι λένε συχνά τη γυναίκα αυτή, "όχι ιδιαίτερα όμορφη, αλλά ενδιαφέρουσα." Πράγματι, εκτός από πολύ λίγες εξαιρέσεις, η γυναίκα αυτή δεν είναι μία σταθερή ομορφιά, ή ένα σύμβολο του σεξ. Ωστόσο, καθένας που έρχεται σε επαφή μαζί της, θα αναγνώριζε εύκολα τη γοητεία, τη ζωντάνια και την ελκυστικότητά της.
Ταλαντούχα με ένα ευκίνητο σώμα, μπορεί να παραμείνει με τη «μέση-δαχτυλίδι» μέχρι τη δεκαετία των 50 και ακόμη και τη δεκαετία των 60 της. Εντούτοις, πολλές αρχίζουν να χάνουν το λεπτό τους σχήμα τους γύρω στα 40 τους δεδομένου ότι αγαπούν το φαγητό και έχουν αρκετά αδύναμη θέληση, για να κρατήσουν την όρεξή τους υπό έλεγχο.
Οι σταθερές αντιδράσεις της στη γύρη, τη σκόνη, τον καπνό και άλλα είδη που προκαλούν αλλεργίες, μπορούν να δημιουργήσουν ανησυχίες και προβλήματα ολόκληρου αναπνευστικού συστήματός της. Μερικές φορές πάσχει από την αλλεργίες, οι πνεύμονές της είναι τρωτοί, αλλά συχνότερα η μύτη και οι βρόγχοι της καθιστούν την αίσθησή της άθλια. Ευτυχώς, τα προβλήματά της μπορούν να φύγουν τόσο εύκολα όσο έρχονται.
Ενώ μπορεί μετά βίας να αποφύγει τις επιβλαβείς ουσίες, μια σοβαρή επεξεργασία με τα φάρμακα ανοσοκαταστολής, είναι πιθανό να της φέρει κάποια ανακούφιση. Οι υδροθεραπείες μπορούν επίσης να αποδειχθούν ευεργετικές. Σε κάθε περίπτωση, η ένταση και η συχνότητα των αλλεργικών αντιδράσεών της θα τείνουν να μειωθούν βαθμιαία από την ηλικία των πενήντα και μετά, και τα μακρόχρονα προβλήματά της μπορούν να εξαφανιστούν εντελώς στο τέλος.
Είναι προς το συμφέρον της να σκεφτεί τη συντήρηση του αβέβαιου και πιο ευαίσθητου νευρικού συστήματός της. Όταν όλα πηγαίνουν καλά, αισθάνεται αδικαιολόγητα συνεπαρμένη και εμφανίζεται αισιόδοξη, εύθυμη, ομιλητική και πιεστική. Αλλά μόλις ένα πρόβλημα παρουσιάζεται, είτε πρόκειται για μια συναισθηματική εξαπάτηση ή μια οικονομική δυσκολία, γίνεται εντελώς οξύθυμη και αρχίζει να πάσχει από έναν ποικίλο αριθμό δεινών, που μπορεί να κυμανθεί από την ίλιγγο ως τη δυσκοιλιότητα, από τους μυϊκούς πόνους ως τα γυναικολογικά προβλήματα.
Λογικά, πρέπει να είναι προσεκτική ώστε ποτέ να μην διαταράξει τη νευρική και ψυχολογική ισορροπία της. Το οινόπνευμα, τσιγάρα, άυπνες νύχτες, ένας ταραχώδης τρόπος της ζωής όλο αυτό είναι το καταστρεπτικότερο στην ευημερία της. Αντίθετα, ο φρέσκος αέρας, μια ισορροπημένη διατροφή, ένας μέτριος αθλητισμός και μια χαλάρωση μπορούν να βοηθήσουν . Πρέπει επίσης να αποφύγει όλες τις συγκεχυμένες ή ιδιαίτερα συναισθηματικές καταστάσεις, και να υιοθετήσει μια γαλήνια και ικανοποιημένη στάση απέναντι στη ζωή και τους ανθρώπους.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΟΥΒΑΛΟΣ
Η γυναίκα Βούβαλος, είναι καταρχήν μέσου ύψους αλλά τα πόδια της είναι σχετικά κοντά, και τα χέρια πιο μακριά. Το πάχος χαρακτηρίζει κάθε μέρος του σώματός της, είτε τα αισθησιακά χείλη, είτε έναν παχύ λαιμό, μια κλίση και ογκώδεις ώμους, έναν άφθονο στήθος, καλά αναπτυγμένα ισχία και στρογγυλευμένους μηρούς. Τα μεγάλα μάτια της είναι όμορφα, ζωηρά, και έχουν ένα ιδιαίτερο σπινθήρισμα όταν γελά. Το στόμα της είναι κατ' ασυνήθιστο τρόπο μεγάλο και αισθησιακό.
Με την ηλικία τείνει να γίνει έντονα υπέρβαρη ακόμα κι αν μπορεί να είναι προσεκτική για τη διατροφή της, και μερικές μέσης ηλικίας γυναίκες αυτού του ζωδίου διακρίνονται από την αισθητή παχυσαρκία τους.
Γενικά η γυναίκα-Βούβαλος, φέρεται να έχει συνήθως μία δυνατή κράση και φυσική κατάσταση, αλλά με μια χαρακτηρισμένη προδιάθεση προς το υπερβολικό βάρος. Εφ' όσον ζει συνετά, κάνοντας την καλή χρήση της λογικής κι της εγκράτειας, δεν έχει τίποτα που φοβάται για την υγεία της. Πολλά από τα προβλήματά της μπορούν να έρθουν στην επιφάνεια από τη ροπή της προς την υπερβολή. Σε όλη τη λογική, πρέπει να κρατήσει την όρεξή της υπό αυστηρό έλεγχο, την αποφυγή των υδατανθράκων όπως τα λίπη και τα γλυκά, όσο το δυνατόν περισσότερο, και να έχει βασίσει στη διατροφή της, την προτεραιότητα στα λίγων θερμίδων τρόφιμα. Πρέπει συνεχώς να λαμβάνει υπόψη ότι οποιαδήποτε έλλειψη ελέγχου μπορεί να έχει τον επιβλαβή αντίκτυπο.
Σε πολλές περιπτώσεις η γυναίκα-Βούβαλος ενοχλείται από μικρής σημασίας γυναικολογικά προβλήματα από την εφηβεία της μέχρι την εμμηνόπαυσή της. Δεν οφείλονται πιθανώς σε μια ψυχολογική αιτία δεδομένου ότι δέχεται χαριτωμένα τη θηλυκότητά της και είναι ακόμα και υπερήφανη γι αυτή, αλλά πιθανότερα σε μια ελαττωματική λειτουργία του ενδοκρινούς συστήματός της. Θα ενθαρρυνόταν θετικά, αν συμβουλευόταν την αντιμετώπιση από έναν ειδικό, κάθε φορά που εμφανίζονται τα συμπτώματα μιας ορμονικής δυσαναλογίας. Οποιαδήποτε αμέλεια θα μπορούσε να συνεπάγεται εκτεταμένες συνέπειες και να παρακωλύσει την πλήρη απόλαυση της ζωής της.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΙΓΡΗ
Η γυναίκα-Τίγρη κατέχει την εξαιρετική υπεροχή πέρα από όλους τους άλλους. Όλοι εκείνοι που έρχονται σε επαφή μαζί της, δεν μπορούν να μη δονηθούν από την ισχυρή προσωπικότητά της. Ο μαγνητισμός της είναι τέτοιος, που κανένας μπορεί να παραμείνει αδιάφορος στην παρουσία της.
Είναι γενικά πιο ψηλή από τον μέσο όρο, ο σκελετός της είναι λεπτός, μυϊκός, με έναν καθορισμένο, ενεργητικό βηματισμό. Η κορμοστασιά της είναι στητή και υπερήφανη και κοιτάζει πάντα στους συνομιλητές της κατ' ευθεία στα μάτια. Συνολικά, αυτή η γυναίκα φαίνεται σίγουρα όμορφη και προκλητική. Η ειλικρίνεια του βλέμματός της είναι συναρπαστική και αφοπλιστική. Τα μάτια της απεικονίζουν πάντα πιστά όλες τις συγκινήσεις και τα συναισθήματά της, όσο σκληρά κι αν προσπαθεί να υποκριθεί.
Εξ αιτίας της συνεχούς αισιοδοξίας της, της δραστηριότητας και της μαχητικότητάς της, παραμένει λεπτή και νεανική μέχρι και μετά από τη μέση ηλικία της. Η φύση την προστατεύει εντελώς από την κυτταρίτιδα. Δεδομένου ότι προτιμά τα άνετα ρούχα από τις φούστες, το καθημερινό από το επίσημο, και παλεύει για την ασφάλεια και την άνεση, τείνει να ενισχύσει την εικόνα της ως αιώνιο νέο κορίτσι.
Κοσμείται με ένα υγιές σώμα και μεγάλες δυνατότητες αντίστασης στις ασθένειες. Το κύριο ελάττωμά της είναι η επίμονη αδιαφορία της στις απαιτήσεις του οργανισμού και η τάση της να υπερβεί τα όρια της αντοχής της. Αρνείται συνήθως να διακόψει ή να μειώσει τη δραστηριότητά της, ακόμα κι αν αισθάνεται κουρασμένη. Η σταθερή έντασή της φέρνει πολλά προβλήματα υγείας που είναι εντελώς αποτρέψιμα με λίγο περισσότερη προσοχή.
Εφ' όσον κάνει μια λογική ζωή, με ξεκούραση όταν χρειάζεται, τον ύπνο, την ύπαιθρο, μια ισορροπημένη διατροφή και αθλητισμό, δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να φοβηθεί για τη φυσική ευημερία της.
Παρά τη ζωτικότητα και το δυναμισμό της, πέφτει συχνά θύμα της συναισθηματικής αστάθειάς της. Τείνει να αντιδρά πάρα πολύ έντονα και πάρα πολύ βαθειά στις καταστάσεις και τα γεγονότα που θα μπορούσαν να αφήσουν τους πιο ήρεμους τύπους αδιατάρακτους. Οποιοσδήποτε συναισθηματικός κλονισμός συμβάλλει στη μείωση της φυσιολογικής ισορροπίας της και το άνοιγμα του σώματός της σε όλα τα είδη ασθενειών. Οι μεγάλες φόβοι, οι θυμοί ή οι εξαπατήσεις είναι πιο επικίνδυνοι στο να την κάνουν ευάλωτη στα μικρόβια και στις τοξίνες.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΛΑΓΟΣ
Η γυναίκα-Λαγός διακρίνεται μετά βίας για την ομορφιά της, αλλά κανένας δεν θα μπορούσε να παραμείνει αδιάφορος στη διακριτική στάση της και την ήρεμη γοητεία της. Υπάρχει πάντα ένα μελαγχολικό βλέμμα πάνω της, και η μελαγχολία της είναι πιθανώς το καλύτερο όπλο αποπλάνησής της.
Λεπτολόγος για τη φυσική εμφάνισή της όπως για όλα τα άλλα, αποδίδει την κυρίαρχη σημασία σε αυτό που θεωρεί ουσία αυτό-σεβασμού. Είναι άψογα ντυμένη πάντα, η ενδυμασία της ενισχύεται με την καλή προτίμησή της, διακριτικότητα, και το ενδιαφέρον για την ευπρέπεια.
Η γυναίκα αυτή συνήθως έχει ένα τέλειο οβάλ πρόσωπο. Έχει κατ' ασυνήθιστο τρόπο τα λεπτά χαρακτηριστικά γνωρίσματα και τα μαργαριταρένια δόντια. Τα μάτια της είναι μεγάλα, μαλακά και υγρά είναι με τέτοια μάτια που συναρπάζει τους συνομιλητές της.
Είναι γενικά ελαφρώς κοντύτερη από το μέσο όρο. Το λεπτό σώμα της δεν θα αρχίσει να μειώνεται, προτού να φθάσει στη δεκαετία του '60 της εκτός αν είναι διαρκώς απρόσεκτη για τη διατροφή της, μια σχεδόν αδύνατη πιθανότητα.
Όσον αφορά την υγεία, η γυναίκα-Λαγός υπόκειται καταρχήν σε διάφορα γυναικολογικά προβλήματα που αρχίζουν συνήθως στην έναρξη της εφηβείας και φθάνουν έως του τέλους της, γύρω από την εμμηνόπαυσή της. Μπορούν να κυμανθούν από ανώμαλες, επίπονες εμμηνορροϊκές περιόδους, ως τις μαστικές ή ωοθηκικές κύστες. Φαίνεται ότι τα συγκεκριμένα θηλυκά προβλήματά της, αποτελούνται από ένα ελαττωματικό σύστημα ενδοκρινικό, αλλά εν πάση περιπτώσει όχι από τους ψυχολογικούς παράγοντες.
Πάσχει σχεδόν μόνιμα από τη δυσλειτουργία πέψης. Μπορεί να εμφανίσει από μια γαστρίτιδα, μια κολίτιδα, ή εντερίτιδα, ή μια επιπλοκή στο συκώτι. Ενώ η δυσκοιλιότητα είναι συχνή σχεδόν, θα ήταν παράλογη να προσπαθήσει να το αντιμετωπίσει με να πάρει μεγάλες ποσότητες τροφίμων ή πίτουρου κυτταρίνης τα έντερά της είναι πάρα πολύ ευαίσθητα για να υπομείνουν μια τέτοια επεξεργασία. Το γιαούρτι, τα ξηρά δαμάσκηνα, ο χυμός σταφυλιών, και το τσάι ραδικιού είναι αρκετά ικανά να την ανακουφίσουν χωρίς πρόκληση ανεπιθύμητων παρενεργειών. Πρέπει να προτιμήσει μαγειρεμένα ακατέργαστα λαχανικά και τα φρούτα. Πρέπει αφ' ετέρου να αποφύγει όλες τις τροφές που είναι δύσκολο να αφομοιωθούν όπως τα λίπη, τα λιπαρά κρέατα, οι αμυλούχες ή τροφές υψηλής ζύμωσης.
Δεν μπορεί να το αναγνωρίσει, αλλά το νευρικό σύστημά της είναι πολύ ευαίσθητο, και πρέπει να αποφεύγει τη στενοχώρια και τις ταλαιπωρίες.
Τελειομανής και ευσυνείδητη, υποβάλλει συχνά τον οργανισμό της στην αφόρητη πίεση με το να ακολουθήσει τα προγράμματά της μέχρι τέλος. Συνήθως αγνοεί τα όριά της και ελπίζει πάντα ότι όλα θα τα βγάλει εις πέρας όπως επιθυμεί.
Δεδομένου ότι ένας συνετός κανονισμός της ενέργειάς και δράσης της είναι ένας αναπόφευκτος όρος για την ευημερία της, πρέπει να ασκήσει επιμελώς ανάλογο αθλητισμό, όπως κολύμβηση και πεζοπορία. Η γιόγκα και άλλες τεχνικές χαλάρωσης είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμες.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΡΑΚΟΣ
Η γυναίκα-Δράκος προκαλεί ενδιαφέρον καταρχήν για την ομορφιά της. Είναι το είδος της διακριτικής ομορφιάς. Οπουδήποτε βρίσκεται η γυναίκα αυτή γίνεται αμέσως το κέντρο της έλξης, ακόμα κι αν σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις επιθυμήσει να περάσει απαρατήρητη αυτό είναι σχεδόν αδύνατο! Μαθαίνει πολύ νωρίς στη ζωή ότι η ομορφιά της μπορεί να την βοηθήσει να λάβει όχι μόνο την προσοχή αλλά και πολλά άλλα πλεονεκτήματα και είναι επομένως αποδεικνύεται εξαιρετικά έντονη στην καλλιέργεια και την εκμετάλλευσή της.
Αυτή η γυναίκα ευλογείται με μια εντυπωσιακή σειρά περιουσιακών στοιχείων. Μπορεί να ευνοηθεί λίγο πολύ από τη φύση, αλλά πάντα έχει έναν αέρα της διάκρισης και της αριστοκρατίας ανεξάρτητα από την προέλευσή της. Ο προσωπικός μαγνητισμός της είναι ακαταμάχητος. Ο χρόνος δεν φαίνεται ποτέ να βιάζεται να πάρει το «φόρο» του από την γυναίκα-Δράκο, παραμένει νεανική και όμορφη για πολύ.
Τίποτα δεν θα μειώσει την υγεία και τη ζωτικότητα αυτής της γυναίκας υπό τον όρο ότι ζει σοφά, αξιοποιώντας πλήρως την καλή κοινή αίσθηση και μετριοπάθεια σε κάθε περίπτωση. Το σώμα της είναι γερό, ενεργητικό, και με τις αξιοπρόσεκτες δυνάμεις ανάκαμψης. Είναι σε θέση να προκαλεί τον θαυμασμό όλων.
Δυστυχώς, θέλει σπάνια να λάβει υπόψη τους περιορισμούς που επιβάλλονται . Και η επιλογή της, εάν επανειλημμένως και για χρόνια είναι ακατάλληλη, θα επιφέρει ασθένειες.
Ευερέθιστη, θέλοντας πάντα να κινήσει τον ουρανό και τη γη για να επιτύχει τους αδύνατους στόχους της, εκτίθεται στην υπερβολή που, εάν δεν την χειρίζεται καλά επαρκώς και σε εύθετο χρόνο, μπορεί να συνεπάγεται τις σοβαρές συνέπειες. Μπορεί να βιώσει υπέρταση ή κατάθλιψη. Οι συναισθηματικές εντάσεις της είναι και η ρίζα αυτής της κατάθλιψης. Πρέπει να μάθει να είναι λιγότερο φιλόδοξη και να έχει μια χαλαρωμένη προοπτική στη ζωή. Η γιόγκα και η ταοϊστική φιλοσοφία είναι πιθανό να φέρουν καλή βοήθεια.
Η καρδιά της, πρέπει να αναγνωριστεί, είναι η Αχίλλειος πτέρνα της και πρέπει να δοθεί εκεί η κατάλληλη προσοχή. Οι καρδιακές αναταραχές της, εντούτοις, είναι σαφώς λειτουργικότερες από οργανικές. Αυτό φέρνει και ελπίδα βελτίωσης αλλά συγχρόνως την καθιστά ακριβώς αρμόδια για την κατάσταση υγείας της. Μπορεί να πάσχει από αρρυθμία στους παλμούς, ταχυκαρδία, ή καρδιακούς σπασμούς, οι οποίοι είναι αρκετά ενοχλητικοί αλλά όχι πραγματικά επικίνδυνοι.
Ακόμα κι αν το φυσικό δυναμικό της φαίνεται να είναι στο καλύτερο, η γυναίκα-Δράκος χρειάζεται μια λεπτομερή ιατρική εξέταση κάθε δύο ή τρία έτη. Ένα περιοδικό ηλεκτροκαρδιογράφημα δεν θα είναι περιττό. Πρέπει προ πάντων να έχει ικανοποιητικό ύπνο. Τα ηρεμιστικά που μπορεί να έχει είναι βότανα, βελονισμός, και χαλάρωση, αλλά τα βαρβιτουρικά και τα χάπια ύπνου πρέπει να απαγορευθούν κατηγορηματικά.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΙΔΙ
Η σαγηνευτική γυναίκα-Φίδι, είναι γνωστή για τη γοητεία και την ομορφιά της. Κάποιος θα έπρεπε μόνο να ονομάσει μερικές γυναίκες-Φίδια για να πειστούν όλοι  Jacqueline Kennedy, Grace Κelly, η βασίλισσας Farah, και πολλές άλλες. Στην Ιαπωνία, ο καλύτερος τρόπος να επαινέσουν κάθε γυναίκα είναι να ειπωθεί πως διαθέτει την ομορφιά ενός φιδιού.
Είναι πάντα μια ευχαρίστηση η εμφάνιση μίας τέτοιας γυναίκας. Ακόμη και οι απλούστερες χειρονομίες της διαθέτουν χάρη, κομψότητα, καθαρότητα, και αρμονία. Υπάρχει αιώνια ένας εξαίσια ρομαντικός και ονειροπόλος αέρας γύρω από αυτήν. Πρόκειται για ένα κομψό πλάσμα, του οποίου ο τρόπος είναι γαλήνιος και κατευναστικός. Παραμένει νέα επί μακρόν, οι μύες της αρνούνται να γίνει πλαδαρή και χαλαρή, και φαίνεται καλύτερη γύρω από την εμμηνόπαυσή της.
Ενώ η φυσική εμφάνισή της είναι θαυμάσια ελκυστική, η γυναίκα αυτή δεν απολαμβάνει ένα πολύ γερό σώμα. Ο οργανισμός της είναι μάλλον εύθραυστος και τείνει να αντιδράσει ενάντια σε μια ευρεία ποικιλία ερεθισμάτων. Πρέπει να έχει επίγνωση τέλεια του επιπέδου ασφάλειάς της οι δυνάμεις της ανάκαμψης είναι μέτριες. Γενικά, χρειάζεται χαλάρωση και ύπνο, χωρίς, εντούτοις, να επιτρέψει την τεμπελιά ή τη φυγή να την βγάλουν από το πρόγραμμα της ζωής της.
Καταρχήν πάσχει από κάποια μορφή δυσλειτουργίας των νεφρών της, μια ελαττωματική αποβολή που είναι η συχνότερη περίπτωση. Πρέπει να πίνει υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι προς το συμφέρον της να πίνει το μεταλλικό νερό, το φιλτραρισμένο, ή τους χυμούς φρούτων, με αποφυγή των άσπρων και κόκκινων κρασιών και της σαμπάνιας, συνήθεια καταστρεπτική στα νεφρά και την κύστη της.
Η γυναίκα-Φίδι είναι ιδιαίτερα αλλεργικό άτομο. Οι αντιδράσεις της στα αλλεργιογόνα παρουσιάζονται γενικά στο επίπεδο των βλεννωδών μεμβρανών και του δέρματός της, συνήθως υπό μορφή ρινικά αναταραχών ή δερματικών. Οι επίπονες μυϊκές συστολές, ιδιαίτερα στην οσφυϊκή περιοχή, είναι πάρα πολύ συχνές για να περάσουν απαρατήρητες.
Πάντα ανήσυχη για την εμφάνισή της, θα αφηνόταν σπάνια να καταναλώσει πολύ φαγητό. Αντίθετα, τείνει να επιβληθεί με λιτές διατροφές που μπορούν να της προκαλέσουν περισσότερη ζημιά από καλό. Η κοινή αίσθηση και η μετριοπάθεια απαιτούνται εδώ, για να βρεθεί μια καλή μέση λύση.
Χρειάζεται την καθημερινή σωματική άσκηση. Ενώ ο σκληρός αθλητισμός πρέπει να απαγορευθεί, μπορεί να ασκήσει με ηπιότερους τρόπους το σώμα της. Η γυμναστική και ο χορός μπορούν να είναι αρκετά για να την κρατήσουν σε φόρμα. Τα μασάζ μπορούν να αποκαλυφθούν ευεργετικά επίσης.
Λόγω της υπερευαισθησίας της, πρέπει προ πάντων να είναι προσεκτική για τη συναισθηματική ζωή της. Να έχει προστασία από σημαντικούς κλονισμούς. Η υγεία της εξαρτάται πολύ από τη συναισθηματική κατάσταση της στιγμής, να μη στέκεται σε λεπτομέρειες ανούσιες που τη θλίβουν και την ανησυχούν.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΛΟΓΟ
Η γυναίκα-Αλογο έχει κάτι το διαφορετικό. Για να πει κάποιος πως είναι όμορφη, ίσως να μοιάζει με υπερβολή, δεν υπάρχει εντούτοις καμία αντίρρηση για την ελκυστικότητα και τη φυσική γοητεία της. Η γενική διάπλασή της δίνει ένα εξωτερικό αέρα της κομψότητας και της διάκρισης.
Εκτός από εξαιρέσεις, αυτή η γυναίκα σφύζει γενικά με την υγεία και τη ζωτικότητα. Η συμπεριφορά της εκφράζει πολλή αυτοπεποίθηση, ευκολία, ισορροπία, έναν ειλικρινή και ανοικτό τρόπο. Η εμφάνισή της είναι κατά κανόνα αθλητική και στην πλήρη άνθιση. Τύπος υπερδραστήριος, ανήσυχος, με τις γρήγορες μετακινήσεις και τις σφριγηλές χειρονομίες, έχει μια προτίμηση για τη φυσική άσκηση και δεν βρίσκει τίποτα πιο πιεστικό από την αδράνεια.
Αυτή η γυναίκα έχει τις σχεδόν ίδιες φυσικές αδυναμίες και τις παθολογικές προδιαθέσεις όπως το αρσενικό αντίστοιχό της. Το εξαιρετικά εύθραυστο συκώτι της αποδεικνύει συχνά η ευαισθησία που την απασχολεί, το ίδιο και η ιδιότροπη χοληδόχος κύστη της. Εντούτοις, παρουσιάζει σπάνια μια προθυμία να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να αποτρέψει το πρόβλημα. Φυσικά άπληστη, επιθυμεί να τα φάει όλα χωρίς διάκριση και δεν φροντίζει να περιορίσει την υπερκατανάλωση τροφής.
Είναι επίσης εκτεθειμένη στις αλλεργικές αντιδράσεις, οι οποίες μπορούν να παρουσιαστούν με τους διάφορους τρόπους με την πρόκληση δερματικών ευαισθησιών, πυρετού, αναταραχών πέψης. Τα προβλήματα έχουν σαφώς την προέλευσή τους στην ίδια την ψυχή της και μπορούν γενικά να δημιουργηθούν μετά από ισχυρές συγκινήσεις, τα ενοχλήσεις, καταπιεσμένους θυμούς, εξαπατήσεις.
Παρά τις ταλαιπωρίες της, έχει πολλές πιθανότητες να φθάσει σε ώριμα γηρατειά εάν λαμβάνει σοβαρά τα σωστά μέτρα για να κρατηθεί σε υγεία. Πρέπει καταρχήν να προσπαθήσει με όλα τα μέσα να εξασφαλιστεί η συναισθηματική σταθερότητα. Πρέπει να ακούσει κάθε συμβουλή για να οδηγήσει τον εαυτό της σε μια θρεπτική, ισορροπημένη, και δίχως πίεση ελεύθερη ζωή. Δεν θα μπορούσε να βρει την ευτυχία χωρίς μια καλή φυσική και ηθική ισορροπία. Πρέπει να μάθει να εκτιμά την μελέτη βιβλίων μέσα στον ελεύθερο χρόνο της, να ακούει την καλή κλασική μουσική, να έχει την αναζήτηση κάποιας καλλιτεχνικής δραστηριότητας, χαλάρωση, ή περισυλλογή. Όλα αυτά είναι καλά μέσα να επιτευχθεί η χαλάρωση και ηρεμία του σώματος και του μυαλού. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανάγκη να υποκινηθεί από κάποιον άλλο για να κάνει κάποια κανονική σωματική άσκηση, δεδομένου ότι αγαπά την υπαίθρια ζωή και τον υπαίθριο αθλητισμό, ιδιαίτερα ιππασία και γκολφ.
Πρέπει προ πάντων να είναι προσεκτική για τη διατροφή της. Οι υδατάνθρακες και γενικά όλα τα τρόφιμα που είναι πάρα πολύ πλούσια ή πάρα πολύ βαριά είναι καταστρεπτικοί στο υπερευαίσθητο συκώτι και τη χοληδόχο κύστη της. Σπανάκι, σπαράγγι, και όλος τους πλούσιος σε οξαλικό οξύ φυτικός κόσμος πρέπει να αποφεύγεται στη διατροφή. Το ίδιο το αλκοόλ και το τσιγάρο. Θα ήταν καλό να φάει τα ψημένα στη σχάρα κρέατα, τα θαλασσινά, τις σαλάτες, και πολλά πράσινα λαχανικά.
Είναι προς το ζωτικής σημασίας συμφέρον της να ακολουθεί τη διατροφική μετριοπάθεια, που επιτρέπει εντούτοις μία κάποια υπερβολή κάθε τόσο, προκειμένου να ζήσει και αυτό που αγαπά μέσα από τη γεύση.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΒΑΤΟ
Εδώ πρόκειται για άτομα μεταξύ των ελκυστικότερων γυναικών στον κόσμο. Μπορούν να είναι λίγο- πολύ όμορφες, αλλά η ομορφιά τους είναι ασύγκριτη. Όλες τους προσελκύουν εξαίσια. Ακόμη και οι πιο χαμηλές σε τόνους, κοσμούνται με κάποια διάκριση και κομψότητα.
Υπάρχει πάντα κάτι μυστηριώδες, ονειροπόλο πάνω τους. Οι χειρονομίες είναι διστακτικές, ατελείς, σαν φοβισμένες. Λες και νομίζουν ότι μια αποφασιστική μετακίνηση θα διάλυε άγρια το φωτοστέφανο και απερίφραστα το πρόγραμμα στον κόσμο της πραγματικότητας. Η γυναίκα-Πρόβατο επιθυμεί επίσης να αφήσει τις προτάσεις της και σχεδόν όλα που κάνει μοιάζουν ατελή. Με αυτόν τον τρόπο παρέχει αφθονία για την εικασία και τη φαντασία. Ένα μεγάλο μέρος του ιδιαίτερου της γοητείας της ανήκει αδιαφιλονίκητα αναποφασιστικότητά της και την ανακρίβειά της.
Σχετικά με την υγεία της, πρέπει να ξέρει πως είναι ευεπηρέαστη. Οποιαδήποτε ασυνεσία ή απροσεξία σε αυτό, μπορεί να έχει εκτεταμένα δυσμενή αποτελέσματα στη φυσική καθώς επίσης και διανοητική υγεία της. Είναι πράγματι υπερβολικά ευαίσθητη στις ενέργειες και τις επιρροές άλλων ανθρώπων, που συνδέονται σε όλα τα πιθανά μήκη κύματος και που αντιδρούν σε όλα τα είδη καταστάσεων. Καλό είναι να έχει με τάξη τις συνήθειες ύπνου και μιας ήρεμης ζωής, την υιοθέτηση των αισιόδοξων απόψεων. Η πρακτική της χαλάρωσης και της γιόγκας είναι βεβαίως ευεργετική από αυτή την άποψη.
Ένας άλλος σοβαρός κίνδυνος που απειλεί την υγεία της, είναι η υπερβολικά εύκολη εξοικείωσή της στα φάρμακα και στο οινόπνευμα. Είναι προς το συμφέρον της ποτέ να μη δοκιμάσει ουσίες και, χωρίς αυστηρό ιατρικό έλεγχο, τα φάρμακα, τα ηρεμιστικά, τα χάπια ύπνου, ή τα τονωτικά.
Φυσικά, δεν είναι ιδιαίτερα δυνατή στη κράση της, αλλά η υγεία της είναι βασικά καλή, και η δύναμη αντοχής της μπορεί μερικές φορές να εκπλήξει. Το επίπεδο αντίστασής της στην ασθένεια είναι σχετικά χαμηλό. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στις ασθένειες που προκαλούνται από την χαμηλή αποβολή (απεκκριτικό σύστημα). Μπορεί να υποφέρει από αέρα στο στομάχι και επίσης από οιδήματα και λόγω της τάσης της να κάνει κατακράτηση υγρών στους ιστούς της.
Αυτή η γυναίκα πρέπει τακτικά να ασκείται σε κάποια αθλήματα όπως η αντισφαίριση (τένις), το γκολφ, την κολύμβηση, την πεζοπορία. Η ομοιοπαθητική φαίνεται να ταιριάζει καλύτερα στη ζωή της, από την αλλοπαθητική ιατρική, επειδή είναι "ηπιότερη" κι εκτός αυτού, μόνο ένας ομοιπαθητικός θα ήταν σε θέση να αποκρυπτογραφήσει την πραγματική έννοια των μουντών συμπτωμάτων που παραπονιέται συχνά πως νοιώθει.
Η διατροφή της πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο θρεπτική. Μπορεί να φάει ένα ευρύ φάσμα τροφίμων, αλλά πάντα με μετριοπάθεια. Το γιαούρτι και το χωριάτικο ψωμί, που λαμβάνονται κάθε ημέρα, θα βοηθήσουν πολύ την εντερική δραστηριότητά της. Αντίθετα, δεν θα ήταν ποτέ αρκετά προσεκτική στη κατανάλωση των παγωτών, των σοκολατών, των κέικ, των γλυκών, και των όμοιων, που αγαπά ιδιαίτερα.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΙΘΗΚΟΣ
Η γυναίκα-Πίθηκος διακρίνεται από το γενναιόδωρο βλέμμα της. Δεν μπορεί κάποιος να ανιχνεύσει καμία σκιά κακοβουλίας ή διαφθοράς σε εκείνα τα αφελή μάτια, τα οποία είναι μερικές φορές ονειροπόλα, έκπληκτα.
Μια σκούρα χροιά στο δέρμα είναι συχνά ένα άλλο διακριτικό γνώρισμα της γυναίκας αυτής. Παίρνει ένα μαύρισμα εύκολα και γρήγορα, ακόμη και με έναν λαμπτήρα μαυρίσματος, έτσι ώστε μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε περίοδο έτους όπως ακριβώς μετά από τις ηλιόλουστες διακοπές.
Απολαμβάνει ένα λεπτό σώμα που μειώνει την αισθητική του, μόνο υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες. Ο βηματισμός και οι χειρονομίες της είναι απότομοι και λίγο ανούσιοι, απεικονίζοντας πιστά τη φυσική νευρικότητα και τη βαθιά δυσαρέσκειά της για την καθιερωμένη τυπικότητα ή εντολή.
Η γενική φυσική κατάσταση είναι μάλλον καλή. Κατ εξοχήν, η υγεία της δεν δίνει οποιοδήποτε σοβαρή ανησυχία. Αλλά η ευημερία της εξαρτάται από την ψυχολογική ισορροπία της: Όταν είναι ευτυχής, μπορεί να παρουσιάσει καταπληκτική ανθεκτικότητα αλλά όταν διακατέχεται από τις ανησυχίες ή τις εξαπατήσεις, πέφτει αμετάβλητα θύμα σε ποικίλα προβλήματα, μικρά ή και σημαντικά.
Επιδεικνύει μια ροπή για τις σκοτεινές εσωτερικές αναταραχές, οι οποίες μπορούν να είναι μόνο μια φυσιολογική έκφραση της νευρικότητάς της, ή ακριβέστερα, η δραστική άρνησή της να δεχθεί την υπάρχουσα κατάσταση των πραγμάτων. Κατά συνέπεια, πάσχει συχνά από την αϋπνία, τα κρύα, τους πυρετούς, τις αλλεργίες, τα αναπνευστικά προβλήματα, και τις δερματικές διαταραχές.
Η γυναίκα-Πίθηκος συχνά αντιμετωπίζει την αναιμία και τα κυκλοφοριακά προβλήματα με όλες τις επιπτώσεις τους, ίλιγγο, εξάντληση, αιμορραγίες της μύτης, μεταξύ των άλλων. Τα ούλα της μπορούν να τείνουν να αιμορραγήσουν, και τα δόντια της να γίνουν πιο χαλαρά. Αλλά ως γυναίκα κρίνει τη διάθεσή της από κάτι που θεωρεί πιο "καταστροφικό": από τους κιρσούς και το πρήξιμο στα πόδια της!
Σχετικά με την υπότασή της, δεν υπάρχει τίποτα πιο ολέθριο από το να στέκεται όρθια. Η εργασία γραφείου, παραδείγματος χάριν, σίγουρα δεν ταιριάζει, και ψυχολογικά και φυσικά ακόμη και η κομμωτική είναι καταστρεπτική, δεδομένου ότι μπορεί να την αναγκάσει για να παραμείνει σε μόνιμη θέση για ώρες κάθε ημέρα. Αφ' ετέρου, είναι καλό για την να ξέρει ότι ο καλύτερος τρόπος να αποκτηθούν οι κιρσοί ή να επιδεινωθούν είναι να μένει για ώρα παθητικά στον ήλιο
Τα φαγητά της πρέπει να είναι ιδιαίτερα εύπεπτα και ποικίλα προ πάντων, με ιδιαίτερη έμφαση που δίνεται σε εκείνα που έχουν τις βιταμίνες β. Η όρεξή της πρέπει συχνά να υποκινηθεί, κατά προτίμηση με ήπια καρυκεύματα.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΕΤΕΙΝΟΣ
Η γυναίκα-Πετεινός μπορεί να είναι υπερβολικά όμορφο άτομο δικό της είναι το είδος συναρπαστικής ομορφιάς, για την οποία οι θαυμαστές οδηγούνται ακόμη και σε πτώχευση! Ή αντίθετα μπορεί να είναι αρκετά άσχημη, αλλά η ασχήμια της έχει την ιδιαίτερη γοητεία της και θα μπορούσε να χρησιμεύσει σαν όπλο αποπλάνησης.
Λίγες γυναίκες θα κατείχαν τόσο μαγνητισμό όσο εκείνη. Όπου πηγαίνει, η παρουσία της αμέσως και έντονα γίνεται αισθητή γύρω από αυτήν, οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν απλά να παραμείνουν αδιάφοροι. Φαίνεται να έχει παράξενες δυνάμεις, μια κυριολεκτικά μαγευτική πλευρά στη φύση της, ένα μυστήριο αέρα, κάτι που προσελκύει και ενοχλεί συγχρόνως. Αλλά μπορεί και να μη γνωρίζει την ανησυχητική αύρα της.
Γενικά παραμένει λεπτή ως τα γηρατειά και θα μπορούσε να παραφάει χωρίς να διατρέξει τον κίνδυνο παχυσαρκίας.
Μπορεί να είναι υπερβολικό να πει ότι έχει ένα ισχυρό φυσικό σώμα. Εντούτοις, οι δυνάμεις αντίστασής της είναι αδιαφιλονίκητα ακαταμάχητες: Ακόμα και πάσχοντας από αμέτρητα δεινά, μπορεί να κρατήσει επάνω το ηθικό της. Φαίνεται να οφείλει την εξαιρετική δύναμή της σε μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας που θάβεται βαθιά μέσα της. Δυστυχώς, αυτή η ίδια πηγή ενέργειας εμφανίζεται να αποτελεί διάφορες αναταραχές και παθολογικές προδιαθέσεις, στις οποίες αυτή η γυναίκα είναι εκτεθειμένη επειδή διαθέτει ένα πάρα πολύ ισχυρό οργανισμό που αντέχει.
Πιθανές ενοχλήσεις είναι με τα έμμηνά της, αιμορραγίες στο αναπαραγωγικό της σύστημα, κολπίτιδες, ωοθηκικές κύστες, μαστίτιδα, και άλλα. Εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι μια ορμονική δυσαναλογία είναι πιθανώς η ρίζα αυτών των αναταραχών.
Πρέπει οπωσδήποτε να επιδιώξει να διατηρήσει τη νευρική ισορροπία και την ειρήνη του μυαλού της με αποφυγή την αυτοκαταστροφική τάση της, εάν θέλει να προφυλαχθεί από τις ασθένειες, τα ατυχήματα, ή τις συναισθηματικές ψυχοσωματικές επιπτώσεις.
Πρέπει επιτακτικά να ανακαλύψει έναν τρόπο δημιουργικό ή τουλάχιστον αποτελεσματικά να διοχετεύσει το φόβο και την μαχητικότητά της. Αλλά η καλύτερη λύση θα ήταν να αφιερωθεί σώμα και ψυχή σε μια ανιδιοτελή ανθρωπιστική βοήθεια: Εδώ οι ευκαιρίες είναι απεριόριστες, και οι ικανοποιήσεις άπειρες.
Μπορεί να φάει όλα τα είδη τροφίμων, με έμφαση να δίνεται στα αυγά και το σουσάμι, τα οποία είναι πλούσια σε λεκιθίνη, μια ουσία η ευεργετικότατη στους νευρικούς ιστούς.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΚΥΛΟΣ
Η γυναίκα- Σκύλος δεν διακρίνεται από την ομορφιά της εκτός από μερικές εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις. Έχοντας τις ρίζες της στη γη, εμφανίζεται κάπως άξεστη και στερείται τον αέρα φυσικής διάκρισης ανεξάρτητα από την προέλευση ή την κοινωνική θέση της.
Μπορεί πολύ καλά να κοσμηθεί με κάποια δική της, ξεχωριστή και προσωπική γοητεία, πραγματικά αυτοσχεδιάζοντας. Υπερήφανη και σεμνότυφη συγχρόνως, θέλει τους ανθρώπους να την δουν όπως είναι, αρνούμενη να χρησιμοποιήσει έξυπνα τεχνάσματα για να τη δουν όμορφη και ελκυστική.
Συμπαθεί τη δραστηριότητα και τη σκληρή εργασία, και αυτό είναι ένα καλό πράγμα στην ιδιαίτερη περίπτωσή της. Βρίσκει πάντα ενδιαφέρον για να παραμένει πολυάσχολη, καθώς η αδράνεια αποδεικνύεται ικανή να την βυθίσει στην ανησυχία, η οποία μπορεί να προκαλέσει όλα τα είδη των φυσικών αναταραχών.
Απεχθάνεται τις ασθένειες και να είναι άρρωστη. Όταν ενοχλείται από κάποιο πρόβλημα, η πρώτη αντίδρασή της είναι γενικά να το αγνοήσει στο σύνολό του. Σπάνια ζητά βοήθεια, προτιμά να θεραπευθεί μόνη της. Εάν πάει να δει έναν γιατρό, δεν πρόκειται να το κάνει για να ανακαλύψει πού μπορεί να κάνει λάθος και να ψάξει τους τρόπους να θεραπευτεί, αλλά μόνο με την ελπίδα ότι θα επιβεβαίωνε την τέλεια φυσική κατάστασή της.
Εκτεθειμένη στην ανησυχία και την απογοήτευση, αυτή η γυναίκα είναι επίσης τρωτή στην αϋπνία λόγω των ταραχωδών και ανεξέλεγκτων σκέψεών της. Πρέπει να ξυπνά από θόρυβο κάθε προέλευσης. Γϊνεται έτσι οξύθυμη και καταθλιπτική και για την επαναφόρτισή της, χρειάζεται σιωπή, ειρήνη, ήρεμες σκέψεις και πολύ ύπνο.
Παρουσιάζει μια χαρακτηριστική προδιάθεση στο ρευματισμό, τα κυκλοφορικά προβλήματα, τις αλλεργικές αντιδράσεις, τις ασθένειες δέρματος, την κολίτιδα, και την εντερική δυσλειτουργία.
Πρέπει επιτακτικά να μάθει να χαλαρώνει και να στηρίζεται κάπου στη δύσκολη ώρα. Πρέπει επίσης να απόσχει από την υπερκατανάλωση τροφής αυτή τείνει να επιτρέψει αδικαιολόγητα τα τρόφιμα και το ποτό ως ασυναίσθητη αποζημίωση για τις απογοητεύσεις της. Λίγα λεπτά σωματικής άσκησης καθημερινά θα την βοηθούσαν να εμποδίσει την ακαμψία από το σώμα της.
Όσον αφορά στη διατροφή της, έχει κάθε λόγο να αποφύγει το οινόπνευμα, τα λίπη, και τα κρέατα που μαγειρεύονται με σάλτσα. Τα αυγά και όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ιδιαίτερα τα σκληρά, το χωριάτικο τυρί, της κάνουν καλό, δεδομένου ότι είναι πλούσια σε ασβέστιο, απαραίτητο στην επαρκή συντήρηση του αδύνατου σκελετού της. Το γιαούρτι εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό εκτός από το καλό για τα έντερά της. Όλα τα φυσικά διουρητικά τρόφιμα είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τον οργανισμό της.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΟΙΡΟΣ
Η γυναίκα-Χοίρος ταξινομείται αναμφισβήτητα μεταξύ των πιο γοητευτικών γυναικών στον κόσμο. Ενώ δεν έχει σοφιστικέ ύφος και εντυπωσιακή ομορφιά, είναι συχνά όμορφη και οφείλει την ελκυστικότητά της στο γλυκό, ονειροπόλο, αθώο πρόσωπό της. Οποιοσδήποτε κι αν είναι η ηλικία της, επιδεικνύει πάντα έναν αέρα του αιώνιου νέου κοριτσιού, και στη γενική φυσική εμφάνιση και τη συμπεριφορά της.
Όταν τη συναντάμε, βλέπουμε πάντα νεανικό χαμόγελό της και ειδικά τα μεγάλα, έκπληκτα μάτια της. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά της παραμένουν παιδιάστικα για πολύ, και το πρόβλημα των ρυτίδων μετά βίας την ενοχλεί.
Είναι εκτεθειμένη σε μερικά συγκεκριμένα προβλήματα υγείας. Μπορεί να πάσχει από τις διάφορες αναταραχές στην ένταση των ποδιών, δηλαδή τις κιρσώδεις φλέβες, και το πρήξιμο. Τα στήθη της είναι συχνά ευαίσθητα και με τάση μαστίτιδας, αποστημάτων, ή κυστών, είναι προς το συμφέρον της να βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση. Ενώ οι συχνές αλλεργικές αντιδράσεις και οι τάσεις άσθματός της δεν είναι σε καμία περίπτωση επικίνδυνες, είναι αρκετά ενοχλητικές.
Ίσως η σοβαρότερη φυσική ευαισθησία της βρίσκεται στην εξαιρετικά συναισθηματική φύση της καθώς επίσης και το εύθραυστο νευρικό σύστημά της. Τείνει να αντιδράσει πάρα πολύ έντονα στα ερεθίσματα που θα άφηναν αδιατάρακτο ένα άλλο πρόσωπο.
Εάν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, μπορεί να αισθανθεί τόσο καλά όσο ένα καλοκουρδισμένο όργανο μουσικής. Αλλά αν αφήσει κάποιο πρόβλημα να έρθει και να την περιβάλει, μπορεί αμέσως να έχει τον αξιοπρόσεχτο αντίκτυπο στη φυσική ευημερία της. Οι ξαφνικές περίοδοί της κούρασης ή μυϊκών συστολών δεν είναι πιθανώς τίποτα άλλο από τις φυσικές εκδηλώσεις των ανησυχιών της και τα άγχη της. Προβλήματα χώνεψης, αναπνευστικά κι αλλεργικά μπορεί να προκύψουν. Η καλή υγεία της εξαρτάται πολύ από τα συναισθήματα ασφάλειάς της και την ευτυχία.
Τα πράγματα πηγαίνουν γενικά ομαλά με τη μητρότητα. Είναι κατάσταση της ευδαιμονίας που της ταιριάζει αρκετά καλά, δεδομένου ότι αγαπά τα παιδιά και θέλει πάντα να κάνει πολλά πολλά!
Sonia Ming
Απόδοση Λίλιαν Σίμου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια