Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Rose Pistachio Ice Cream Παγωτό με Φιστίκια Αιγίνης

Παγωτό με Ροδόνερο και Φιστίκια Αιγίνης

🍨🌹 Παγωτό με Ροδόνερο και Φιστίκια Αιγίνης

Υλικά (για περίπου 8 μερίδες)

  • 480 γρ (2 φλ.) κρέμα γάλακτος για σαντιγί
  • 1 κουτί (περίπου 395 γρ) ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γ. ροδόνερο
  • 1 κ.σ. σιρόπι ρόδου (προαιρετικά για πιο έντονο χρώμα και γλυκύτητα)
  • 300 γρ χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης (επί το πλείστον)
  • για γαρνιτούρα: λίγα σπασμένα φιστίκια + (προαιρετικά) στεγνά ροδοπέταλα

Εκτέλεση

  1. Ψύξε ένα μεγάλο μπολ στο ψυγείο ή καταψύκτη (30 λεπτά).
  2. Χτύπησε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
  3. Πρόσθεσε το ζαχαρούχο γάλα, το ροδόνερο και το σιρόπι ρόδου και συνέχισε το χτύπημα για 30–45 δευτερόλεπτα περίπου, μέχρι να ενωθούν καλά.
  4. Με απαλές κινήσεις, ανακάτεψε τα χοντροκομμένα φιστίκια.
  5. Ρίξε το μείγμα σε ένα ταψί (ένα loaf pan) και κάλυψέ το με μεμβράνη. 
  6. Βάλε το στην κατάψυξη για 6–8 ώρες ή όλη τη νύχτα, μέχρι να πήξει καλά.
  7. Σέρβιρε γαρνιρισμένο με θρυμματισμένα φιστίκια και ροδοπέταλα.

✅ Tips & Παραλλαγές

  • Δοκίμασε να προσθέσεις ¼ κ.γ. μαχλέπι ή κάρδαμο για επιπλέον άρωμα.
  • Αν θέλεις έντονο ροζ χρώμα, πρόσθεσε λίγο σιρόπι ρόδου ή λίγες σταγόνες κόκκινης ζαχαροπλαστικής.
  • Αγαπημένη προσθήκη: αποξηραμένα ροδοπέταλα με τα φιστίκια για γαρνιτούρα και πιο εντυπωσιακή όψη.

🔄 Εκδοχή με παγωτομηχανή (custard base)

Αν διαθέτεις παγωτομηχανή και θέλεις πιο «πλούσια» υφή:

Υλικά για custard base

  • 1 ½ φλ. γάλα½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. ζάχαρη2 κρόκοι αυγών
  • ½ κ.γ. κάρδαμο
  • 1 κ.σ φιστικοβούτυρο ή πάστα φιστικιού
  • 1 κ.σ ροδόνερο
  • Προαιρετικά: λίγο σαφράν ή αλεσμένο κάρδαμο⅓–½ φλ. ψιλοκομμένα φιστίκια

Εκτέλεση (όπως custard βασικές συνταγές): μαγείρεψε το μείγμα με τους κρόκους σε μπεν μαρί ή σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει, πρόσθεσε τα αρώματα, κρύωσε και πάγωσε σε κατάψυξη ή παγωτομηχανή.

Αυτή η συνταγή είναι εύκολη, εντυπωσιακή και ιδανική για καλοκαίρι – με υπέροχο άρωμα ρόδου και τραγανότητα από τα φιστίκια. 😊

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια